Old 01-04-2013, 10:35 AM   #1
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 4,886
Default red middle-line in items in every theme ? (solved)

I have this red line in every theme I use.
First pic is default 4.0, second is default 3.0.





(The second item is a empty recorded Audio item. But it's also there in MIDI items).
It's no envelope.
In screenshots from other users I don't see this line.
Where does it come from and how can I get rid of it ?

Last edited by nofish; 01-04-2013 at 02:28 PM.
nofish is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2013, 11:39 AM   #2
transtrans
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,364
Default

It's normal.

In your audio items, it acts as a volume handle and as a velocity handle for MIDI items, to raise/lower the volume/velocity.
transtrans is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2013, 11:57 AM   #3
bigwoody
Human being with feelings
 
bigwoody's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Denver, Colorado
Posts: 1,676
Default

Personally, I think they are pretty handy for bigger volume adjustments on items, but find myself using envelopes more and more these days. If you don't want to see them, go to Options/Preferences/Media and under "Media Item Editing/Media Item Adjustment Range" and change the option to -inf..+0db. This will move the adjustment handle to the top of your media item (hover over the top and you will see your cursor change to a double head), and you will no longer have the line in the middle. The dis-advantage is now you can still lower the volume of an item, but you can't increase above 0db.
__________________
ACER AMD 64x2 Dual Core 4200+ 2.21 GHz 3GRam XP Media SP3, Delta 1010LT
Solo www.soundclick.com/timdwyer or Irish Rock http://www.facebook.com/pages/Chance...46452718715173
bigwoody is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2013, 02:10 PM   #4
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 4,886
Default

Thanks.
But no, this is no volume handle as far as I can tell. I can't do anything with it. It's just there.



edit:
Ah, testing further, it's a combination of what bigwoody said above and having the item volume adjustment set as knob in preferences.
Then the redline is there but doesn't do anything (it's a small bug I'd say).
Setting Media item volume range to -inf to 0 as said above makes it indeed go away and I still have the volume knob available for adjusting.
So all good now.
Thanks again.

Last edited by nofish; 01-04-2013 at 02:21 PM.
nofish is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2013, 02:49 PM   #5
bigwoody
Human being with feelings
 
bigwoody's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Denver, Colorado
Posts: 1,676
Default

I forgot about being able to put the volume knob on items, it does seem strange that you can't use either the line or the knob to adjust when the preference is set to +6db. Anyway, glad you got it cleaned up.

Sorry, I was the one that wasn't clear. What I meant to say is i agree it seems like a bug that you can't use the line as well as the knob in this situation.
__________________
ACER AMD 64x2 Dual Core 4200+ 2.21 GHz 3GRam XP Media SP3, Delta 1010LT
Solo www.soundclick.com/timdwyer or Irish Rock http://www.facebook.com/pages/Chance...46452718715173

Last edited by bigwoody; 01-04-2013 at 03:29 PM.
bigwoody is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2013, 02:55 PM   #6
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 4,886
Default

Just to clarify:

I CAN use the the knob when it's set to +6db (that's what my screencap is showing), the thing that got me confused is that the red line still sits there in the middle and is actually of no use.
nofish is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2013, 12:45 PM   #7
mako55a
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2011
Location: Polska, Komorów
Posts: 238
Default

Look for "Drow waveform zero-lines ...." in preferences and uncheck it. Should help.
__________________
My Reaper 4 Theme - DAGGA-RMX - Download
mako55a is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2013, 12:40 AM   #8
richie43
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2009
Location: Minnesota
Posts: 5,862
Default

Quote:
Originally Posted by bigwoody View Post
The dis-advantage is now you can still lower the volume of an item, but you can't increase above 0db.
You can still increase the volume using the handle if you hold down the shift button and drag up. Just sayin'........
__________________
Quote:
Originally Posted by pattste
Logic users don't have a choice, but if you're a REAPER user, it's kind of hard to justify paying the Apple tax.
http://soundyaudio.com/ The Sounds of the Hear and Now
richie43 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.