Old 05-29-2011, 12:05 PM   #1
Tod
Human being with feelings
 
Tod's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 10,294
Default LICEcap questions....?

Hi All,

I got LICEcap figured out and working but have a couple questions.

> I assume I have to upload the GIF to a place like Imageshack in order to put them in the Reaper forum, is that right?

> I see R4 can render a GIF video but I haven't found a way of loading a GIF, Reaper don't seem to recognize them, at least the ones I make with LICEcap, is that right?

Any replies are appeciated.

Tod
Tod is online now   Reply With Quote
Old 05-29-2011, 12:30 PM   #2
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 6,880
Default

Quote:
Originally Posted by Tod View Post
Hi All,
> I assume I have to upload the GIF to a place like Imageshack in order to put them in the Reaper forum, is that right?
Yes, but I've read that Imageshack changed their policy regarding animated gif's some time ago and doesn't allow them anymore with a free account.
At least my previously uploaded animated gif's there don't work any longer.
edit:
Here's the link
http://getsatisfaction.com/imageshac...st_plain_black

I use Photobucket now instead for uploading animated gif's which works fine.

see here how you embed them in your forum posts
http://forum.cockos.com/misc.php?do=bbcode#imgcode

Regarding your second question, I've never tried importing a gif into Reaper, but have you already tried to drag and drop from Windows explorer to Reaper's arrangement ? Not sure if it works though.
edit:
you can make your captures in licecap recording to .lcf which Reaper can import.

Last edited by nofish; 05-29-2011 at 12:36 PM.
nofish is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2011, 01:13 PM   #3
Tod
Human being with feelings
 
Tod's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 10,294
Default

Thanks nofish, I didn't know that about Imageshack. From what it looks like StashBox might be able to handle it too.

Quote:
Regarding your second question, I've never tried importing a gif into Reaper, but have you already tried to drag and drop from Windows explorer to Reaper's arrangement ? Not sure if it works though.
edit:
you can make your captures in licecap recording to .lcf which Reaper can import.
Aah, so the lcf will work. I'll give that a try.

I did try to drag it and instert it but it wouldn't work.

Thanks again.
Tod
Tod is online now   Reply With Quote
Old 05-29-2011, 01:27 PM   #4
Tod
Human being with feelings
 
Tod's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 10,294
Default

Okay, I made an lcf file and it loaded into Reaper alright but it was all skewed out of shape. The video was running diagnally instead of vertically.

I tried both Inserting from the menu as well as dragging in and got the same results. Any ideas?
Tod is online now   Reply With Quote
Old 05-30-2011, 08:53 AM   #5
Tod
Human being with feelings
 
Tod's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 10,294
Default

Anybody got any ideas why the lcf files are skewed and running diagonally in the Reaper video window.

AVIs seem to be just fine.
Tod is online now   Reply With Quote
Old 05-30-2011, 11:13 AM   #6
Tod
Human being with feelings
 
Tod's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 10,294
Default

Here's a pict of how the lcf files are working in Reaper. Anybody got any ideas why???

Tod is online now   Reply With Quote
Old 05-30-2011, 01:42 PM   #7
Ollie
Super Moderator (no feelings)
 
Ollie's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: On or near a dike
Posts: 9,620
Default

I know that from old TV sets... you gotta smash your fist on top of your monitor. I just did that and now the screenshot looks quite straight. Though everything else looks a bit skewed now so I might have to do it agai
Ollie is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2011, 02:38 PM   #8
Tod
Human being with feelings
 
Tod's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 10,294
Default

Quote:
Originally Posted by Ollie View Post
I know that from old TV sets... you gotta smash your fist on top of your monitor. I just did that and now the screenshot looks quite straight. Though everything else looks a bit skewed now so I might have to do it agai
Heh heh, yeh I used to repair them back in those days, well the 60s.

So were you able to make it work?

Thanks Ollie.
Tod is online now   Reply With Quote
Old 05-30-2011, 04:08 PM   #9
Ollie
Super Moderator (no feelings)
 
Ollie's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: On or near a dike
Posts: 9,620
Default

Hey a "TV guy"...cool.

Here's how it looks on my XP netbook (LICEcapped LICEcap GIF(900k))

Alas I'm completely clueless with these video things, "tilted image" makes me think of "sync" for possibly all the wrong reasons and without any imagination where and why a "sync" issue would occur in a screen capture except in relation with the GFX driver, where the only thing I would try to play with then is the screen refresh rate in your GFX driver menu, which may be completely pointless if not impossible if you're using a flatscreen monitor.

Odd issue (pun unintended but welcome ).
Ollie is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2011, 05:07 PM   #10
Tod
Human being with feelings
 
Tod's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 10,294
Default

Quote:
Originally Posted by Ollie View Post
Hey a "TV guy"...cool.

Here's how it looks on my XP netbook (LICEcapped LICEcap GIF(900k))

Alas I'm completely clueless with these video things, "tilted image" makes me think of "sync" for possibly all the wrong reasons and without any imagination where and why a "sync" issue would occur in a screen capture except in relation with the GFX driver, where the only thing I would try to play with then is the screen refresh rate in your GFX driver menu, which may be completely pointless if not impossible if you're using a flatscreen monitor.

Odd issue (pun unintended but welcome ).
Thanks Ollie, I don't have any problems with the GIF files other than they won't load in Reaper, and I can post them in the forums without any problems.

However the the LCF files do load in Reaper, just skewed out of shape.

My goal was to load the LCF file into reaper so I could add sound to it. I'd like to make some tutorials for some friends and LICEcap works great for that but I also need sound to fully explain it.

And yes I have a flatscreen monitor.

Icidently, I see my post got moved. That's OK but it's in an area I didn't even know existed. I don't see this area on my normal forum page. Is it a setting or something?
Tod is online now   Reply With Quote
Old 05-31-2011, 02:47 PM   #11
Tod
Human being with feelings
 
Tod's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 10,294
Default

Huumm, it's quiet in here. Heh heh, kinda spooky.
Tod is online now   Reply With Quote
Old 05-31-2011, 03:36 PM   #12
Ollie
Super Moderator (no feelings)
 
Ollie's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: On or near a dike
Posts: 9,620
Default

Quote:
Originally Posted by Tod View Post
Is it a setting or something?
http://forum.cockos.com/index.php
Ollie is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2011, 04:00 PM   #13
Tod
Human being with feelings
 
Tod's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 10,294
Default

Thanks Ollie and yes, I discovered if I click on "Forum Home" I get it all.

Still no answere to why LCF files are skewed out of shape in Reaper. Is anybody else having these problems?
Tod is online now   Reply With Quote
Old 06-01-2011, 02:34 PM   #14
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 10,160
Default

What version of licecap are you using? There was a bug that caused LCFs to be encoded incorrectly in 1.0, I think the next version fixed it...
Justin is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2011, 04:00 PM   #15
Tod
Human being with feelings
 
Tod's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 10,294
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
What version of licecap are you using? There was a bug that caused LCFs to be encoded incorrectly in 1.0, I think the next version fixed it...
Thanks so much Justin for replying. I was useing v1.0.1 but downloaded 111 yesterday and it's seems to be working properly.
Tod is online now   Reply With Quote
Old 08-12-2016, 10:58 AM   #16
SEA
Human being with feelings
 
SEA's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: By The Sea
Posts: 2,090
Default

Quote:
Originally Posted by Tod View Post
Thanks so much Justin for replying. I was useing v1.0.1 but downloaded 111 yesterday and it's seems to be working properly.
Hey Tod!

I was going to use Active Presenter (which allows you to record your screen) then
export to a gif or something.

Would that work to put into a Reaper forum thread? Do I have to upload it first then put the link into the thread for all to see?

If not, I could use LICEcap as well!

Thanks bro!
__________________
JamieSEA

http://www.facebook.com/jamieseamusic
SEA is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2016, 11:08 AM   #17
Dstruct
Human being with feelings
 
Dstruct's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Dresden, Germany
Posts: 11,995
Default

Could LiceCap be made to output to MP4 directly?
Dstruct is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2016, 11:10 AM   #18
SEA
Human being with feelings
 
SEA's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: By The Sea
Posts: 2,090
Default

Quote:
Originally Posted by Dstruct View Post
Could LiceCap be made to output to MP4 directly?
Don't know, but Active Presenter can and it's free with unlimited time to record.
__________________
JamieSEA

http://www.facebook.com/jamieseamusic
SEA is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.