Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Developer Forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-04-2016, 06:50 AM   #121
Ruxton
Human being with feelings
 
Ruxton's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 40
Default

Just got myself a US-2400 and installed this extension. Thanks for your hard work.

I'm running:
Windows 7 x64
Reaper 5.22 x64
x64 version of the plugin (m_key)

So far things are working OK, I've got some questions though

Here it is in action:
https://www.instagram.com/p/BIsFc5GhE33/

* Do everyone's rotary encoders flicker like mine are? (seems very much in time with the receive)
* Why is the mute flashing on those 3 channels?
* Why is master sel flashing?
__________________
Cross-platform hooligan, rocking MacBooks & Intel desktops | http://www.selektfew.com/ | http://www.rhythmandpoetry.net/
Ruxton is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2016, 12:57 AM   #122
Marcin Szwajcer
Human being with feelings
 
Marcin Szwajcer's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Wroclaw PL
Posts: 142
Default

Quote:
Originally Posted by Ruxton View Post
* Do everyone's rotary encoders flicker like mine are? (seems very much in time with the receive)
* Why is the mute flashing on those 3 channels?
* Why is master sel flashing?
- encoders are flickering in my case also, don't know why.
- blinking mute is when you use SHIFT+MUTE witch makes only those tracks muted, and all other normaly muted tracks are unmuted than.
- master sel is flashing when there are any tracks selected. Pushing it means SOLO CLEAR than.

Basically all the functions are shown on screen if you press F-KEY + SHIFT (witch is different than SHIFT + F-KEY, order makes difference).
__________________
Does a true silence really exist or are we just thinking about it thru imagination we have?
Marcin Szwajcer is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2016, 10:29 PM   #123
Ruxton
Human being with feelings
 
Ruxton's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 40
Default

Cheers, the encoders had me concerned there was a problem with the device, but I did some other tests with MidiOX and it's fine.
__________________
Cross-platform hooligan, rocking MacBooks & Intel desktops | http://www.selektfew.com/ | http://www.rhythmandpoetry.net/
Ruxton is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2016, 08:46 AM   #124
Ruxton
Human being with feelings
 
Ruxton's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 40
Default

Figured it was worth being a tease..


FWIW I started chasing the reasons why the pan LEDs were so glitchy as I showed in my previous video. I eventually stabilised that by not sending so may button updates and then figured, metermode didn't need to be a separate DLL.

There's some issues, i'd like to iron out before sending patches into david (or putting a build here) but it works and doesn't crash, just the shift/f-key buttons are getting locked out sometimes.

It's seems completely doable to work in M-key mode, open up prefs, enable metermode, play around and go back. O_O
Attached Images
File Type: png ss+(2016-08-07+at+11.36.35).png (6.1 KB, 291 views)
__________________
Cross-platform hooligan, rocking MacBooks & Intel desktops | http://www.selektfew.com/ | http://www.rhythmandpoetry.net/
Ruxton is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2016, 03:39 AM   #125
---david
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 52
Default

Quote:
Originally Posted by Ruxton View Post
Figured it was worth being a tease..


FWIW I started chasing the reasons why the pan LEDs were so glitchy as I showed in my previous video. I eventually stabilised that by not sending so may button updates and then figured, metermode didn't need to be a separate DLL.

There's some issues, i'd like to iron out before sending patches into david (or putting a build here) but it works and doesn't crash, just the shift/f-key buttons are getting locked out sometimes.

It's seems completely doable to work in M-key mode, open up prefs, enable metermode, play around and go back. O_O
Hello everyone, it's been awhile!

All Cockos forum notifications went to a defunct email address (d'oh!) – Marcin and mim, thanks for picking up the slack during my long absence.

Also, I woke this morning with a pull request in my inbox – Ruxton, thank you for finding bugs and making this thing better, if I ever make it to Australia (right?), I owe you a beer! Merged.

Sometimes the internet actually is a fantastic place
---david is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2016, 08:09 PM   #126
Marcin Szwajcer
Human being with feelings
 
Marcin Szwajcer's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Wroclaw PL
Posts: 142
Default

Quote:
Originally Posted by Ruxton View Post
Figured it was worth being a tease..


FWIW I started chasing the reasons why the pan LEDs were so glitchy as I showed in my previous video. I eventually stabilised that by not sending so may button updates and then figured, metermode didn't need to be a separate DLL.

There's some issues, i'd like to iron out before sending patches into david (or putting a build here) but it works and doesn't crash, just the shift/f-key buttons are getting locked out sometimes.

It's seems completely doable to work in M-key mode, open up prefs, enable metermode, play around and go back. O_O
How did you make joint dll? Or where did you get it?
__________________
Does a true silence really exist or are we just thinking about it thru imagination we have?
Marcin Szwajcer is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2016, 04:04 AM   #127
mim
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 345
Default

Quote:
Originally Posted by mdmiller View Post
I compiled the dll and am now getting a MIDI error. The message states that the port won't register. Hmm. I'll have more time to play with everything tomorrow after my clients are finished.
Arrg ! I'm having now the "register failed" error ! This is what I did :

-I used PT (yeah I had too), so I switched my US-2400 to HUI
-then I started REAPER without switching to Native Mode
-REAPER hard crashed.
-Since then the US 2400 is not working anymore with the US-2400 driver.

It is really a big problem, I don't know how to "reset" the US-2400 to make it work again in Native Mode. mdmiller, Marcin Szwajcer ?

Any help would be really appreciated since, the default MCU driver is really not working as expected with the US-2400.

Here is the licecap :

http://imgur.com/a/ghrF7

EDIT : FALSE ALARM, it works as expected now, don't have any clue about what happened ....

Last edited by mim; 10-20-2016 at 04:32 AM. Reason: Working
mim is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2016, 01:21 AM   #128
Marcin Szwajcer
Human being with feelings
 
Marcin Szwajcer's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Wroclaw PL
Posts: 142
Default

mim

http://tascam.com/content/downloads/...quickstart.pdf

search that document for NATIVE MODE.
__________________
Does a true silence really exist or are we just thinking about it thru imagination we have?
Marcin Szwajcer is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2016, 01:23 AM   #129
Marcin Szwajcer
Human being with feelings
 
Marcin Szwajcer's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Wroclaw PL
Posts: 142
Default

Quote:
Originally Posted by ---david View Post
Hello everyone, it's been awhile!

All Cockos forum notifications went to a defunct email address (d'oh!) – Marcin and mim, thanks for picking up the slack during my long absence.

Also, I woke this morning with a pull request in my inbox – Ruxton, thank you for finding bugs and making this thing better, if I ever make it to Australia (right?), I owe you a beer! Merged.

Sometimes the internet actually is a fantastic place
I've seen that source files on your github are changed, but install files are old. I'm really interested in that VU/M-KEY joined in one ddl :-)
__________________
Does a true silence really exist or are we just thinking about it thru imagination we have?
Marcin Szwajcer is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2016, 10:08 AM   #130
mim
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 345
Default

Quote:
Originally Posted by Marcin Szwajcer View Post
mim

http://tascam.com/content/downloads/...quickstart.pdf

search that document for NATIVE MODE.
Thanks,
But actually this document is misleading (it's was why I had a problem) : here, native mode is selected by usig Master sel+Chan and not Master sel+aux 5 ... Maybe it is latest firmware that change that setup and this pdf is older than that ?

Also

Code:
v5.28 - November 7 2016
  + API: allow more precision in CSurf_OnVolumeChange
Could this improve the response of the tascam ? When I'm using the tascam in touch mode, I can see steps in volume change, couldn't it be smoothed a bit ?
mim is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2016, 03:01 PM   #131
Teddy
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 132
Default

Hey mim! Long time no see.

I remember pulling my hair before I found out the native mode shortcut was wrong. I think it's just a human error from tascam.
Teddy is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2016, 11:11 AM   #132
Hanswurst
Human being with feelings
 
Hanswurst's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Germany
Posts: 12
Default

Hey David, big thanks for your extension! Got myself one of those beasts and after going through the manual page on github most things work perfectly!

I have some questions left:
1. Is the USB indicator supposed to blink all the time? Sometimes it feels as if the interface is sending data without me doing something.
2. When I tried to replace the mkey version with the metermode one, Reaper crashed when loading up. I didn't investigate that further, so far, do I have to first delete the old configuration in reaper and then start again after replacing the dll?
3. Do you guys know an efficient way to clean rubbery surface of the rotary encoders? Mine are somewhat messy from the ex-owner and so far nothing really seems to help (apart from laboriously scraping away that layer of dirt).

By the way, I cobbled together a quick and dirty overlay for the transport section to learn the default key mapping, so if anyone finds that useful: http://stash.reaper.fm/29013/Tascam-US2400-Overlay.pdf

(edit: Wooops, just realized the overlays on github, now I feel stupid ^^)

If I feel adventurous, sometime I'll maybe look into the source code, if I can warm up my C++ skills What environment did you use to develop/compile this?

Cheers
Hanswurst

Last edited by Hanswurst; 12-01-2016 at 07:03 AM.
Hanswurst is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2017, 08:59 AM   #133
Wolf.FOH
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 4
Default Bump

Can anyone build this with the new fixes? Please? I know nothing about compiling. I've tried with MS Visual studio express and get all kinds of errors.
Wolf.FOH is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2017, 12:04 PM   #134
Wolf.FOH
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 4
Default

Quote:
Originally Posted by Hanswurst View Post
1. Is the USB indicator supposed to blink all the time? Sometimes it feels as if the interface is sending data without me doing something.
Hanswurst
I think this has something to do with the new fix "don't continuously update buttons" in the new un-compiled version, which is why I need it compiled. It's fine over direct usb connection, but using it over rtpMidi causes the surface to lag gradually more and more, like a buffer or something is becoming overloaded. Within a few minutes it takes 3-4 seconds for commands to respond and it's unusable. The stock reaper MCU plugin works fine for hours over rtpMidi with no latency.

Also, It appears he used MS Visual Studio Express 2015.

Update:
OK, so after poking around in the code and analyzing the output with midiOX, here is why the USB light always shows activity:
1. The us2400 does not natively support blinking of all the buttons, so the plugin is continually sending the button blink on/off messages.
2. In metermode it continually sends the meter values. It does this whether you've actually pressed the meter button, or not, which seems a little inefficient, but not really a big deal. I'm looking to see if there's a way to change this.

Last edited by Wolf.FOH; 02-16-2017 at 08:25 AM.
Wolf.FOH is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2017, 01:24 PM   #135
aer
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2013
Location: Brighton, UK
Posts: 6
Default

If anyone can upload a compiled version of the new adjustments made by Ruxton that would be really helpful. Also is anyone having issues with the scripts on Windows 10 64bit?
__________________
soundcloud.com/aer-uk
aer is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2017, 07:47 AM   #136
Teddy
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 132
Default

Hi, I'm new to compiling reaper plugs on a mac (and in general). Could anyone give me pointers on how to create a xcode-project out of the source files on github, and then compiling said project?

I've kind of given up on my effort with OSC, as the performance isn't good enough. This looks a lot better, but I have to learn a new workflow to develop this further.
Teddy is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2017, 11:36 AM   #137
Marcin Szwajcer
Human being with feelings
 
Marcin Szwajcer's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Wroclaw PL
Posts: 142
Default

Quote:
Originally Posted by aer View Post
If anyone can upload a compiled version of the new adjustments made by Ruxton that would be really helpful. Also is anyone having issues with the scripts on Windows 10 64bit?
I have no problems on Windows 10 64bit. I'm using scripts run by buttons on my US-2400.

Is there any new compilation od csurf plugin for us?
__________________
Does a true silence really exist or are we just thinking about it thru imagination we have?
Marcin Szwajcer is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.