Old 05-10-2017, 10:34 AM   #1
Smoy
Human being with feelings
 
Smoy's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Paris, FR
Posts: 4
Default Add a "hidden" compact state for folder tracks

The idea is the following: Please make it possible for us to hide the childs of a folder track via the compact button on the track. I went in a lot of solutions with macros etc... it works if you have only level 1 folders, but it becomes clusmy when you have folders / sub folders / sub sub folders etc... I have a +600 project template and this would make my life SOOO much easier

Thanks a lot!

Last edited by Smoy; 05-10-2017 at 03:05 PM. Reason: typo
Smoy is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2017, 12:10 PM   #2
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 3,977
Default

you can tweak the theme to do that in the super compact mode for the folder. http://forum.cockos.com/showthread.php?t=127389
does it help?
__________________
HeDaScripts for REAPER | VIP Donations
heda is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2017, 02:57 PM   #3
Smoy
Human being with feelings
 
Smoy's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Paris, FR
Posts: 4
Default

Thanks for your answer!
Yes, I already did this trick, the problem is that even if the track have a 0px height, you can still select and edit them, which can lead to crazy situations
This is why I'm still looking to a more solid way of doing this, and I guess this should not be a huge pain to integrate that in the core of Reaper features. I might be wrong.
Smoy is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2017, 09:27 PM   #4
mpl
Human being with feelings
 
mpl's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Moscow, Russia
Posts: 1,274
Default

You may try to use CA instead clickin folder:

- SWS: Set selected folder(s) collapsed
- SWS: Select only children of selected folders
- Track: hide tracks in TCP and Mixer
__________________
SoundCloud | MPL Scripts / ReaPack | Donate
mpl is online now   Reply With Quote
Old 05-11-2017, 06:23 AM   #5
Smoy
Human being with feelings
 
Smoy's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: Paris, FR
Posts: 4
Default

Yes it kinda works as long as you have one layer of folders. As soon as you add subfolders to the structure, if you unfold the master folder, it will unfold all the child folders, and all the sub child folders etc...
I just really think reapers needs this "a la cubase" folder feature, except that it will be WAY MORE powerfull than the cubase folders because these folders are also bus / tracks etc...
This would be a real killer feature imo.
Smoy is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2017, 08:21 AM   #6
gpunk_w
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 3,079
Default

You can still use the macro, just use reaconsole and specific naming of all child tracks, say put CT in their names.
Use reaconsole to select all tracks with CT in them, and hide
__________________
Reaper scripters, that is all !!!!!!!!!!!!!!!!
gpunk_w is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2017, 09:42 AM   #7
mpl
Human being with feelings
 
mpl's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Moscow, Russia
Posts: 1,274
Default

Quote:
if you unfold the master folder, it will unfold all the child folders, and all the sub child folders etc
This is of course scriptable, but you need to explain more (and make screenshots before/after/expected) for possible situations, so it will be nearly easy to code.
__________________
SoundCloud | MPL Scripts / ReaPack | Donate
mpl is online now   Reply With Quote
Old 05-11-2017, 09:52 AM   #8
bFooz
Human being with feelings
 
bFooz's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Slovakia
Posts: 384
Default

Ok, I gave it a shot because I have been thinking about this functionality before.

The accompanying script can be to force two-state folder collapsing.


-- UPDATE VERSION 2
- bug fixes in both scripts
- user config inside - set what state you want to look for
__________________
Donations | Mixing & Mastering Services

Last edited by bFooz; 05-20-2017 at 11:13 AM.
bFooz is online now   Reply With Quote
Old 05-11-2017, 10:10 AM   #9
bFooz
Human being with feelings
 
bFooz's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Slovakia
Posts: 384
Default

What I think you may be interested in - I also have in preparation folder items.

__________________
Donations | Mixing & Mastering Services
bFooz is online now   Reply With Quote
Old 05-13-2017, 05:09 AM   #10
Robert Johnson III
Human being with feelings
 
Robert Johnson III's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: The Dutch Mountains
Posts: 239
Default

Quote:
Originally Posted by bFooz View Post
Ok, I gave it a shot because I have been thinking about this functionality before. See the attachement.
Thanks bFooz! Really useful again (I was using the rtconfig 0 option)
__________________
iMac 5K late 2015 - OSX 10.11.6 (15G1421) - Apollo Twin

https://soundcloud.com/mytopia
Robert Johnson III is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2017, 04:14 PM   #11
Robert Johnson III
Human being with feelings
 
Robert Johnson III's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: The Dutch Mountains
Posts: 239
Default

Small bug while testing : very hard to insert or remove automation on a track (keeps flashing)

https://drive.google.com/file/d/0ByE...ew?usp=sharing
__________________
iMac 5K late 2015 - OSX 10.11.6 (15G1421) - Apollo Twin

https://soundcloud.com/mytopia
Robert Johnson III is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2017, 01:35 AM   #12
bFooz
Human being with feelings
 
bFooz's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Slovakia
Posts: 384
Default

Quote:
Originally Posted by Robert Johnson III View Post
Small bug while testing : very hard to insert or remove automation on a track (keeps flashing)
Can you post your project? I cannot reproduce this. Thanks.
__________________
Donations | Mixing & Mastering Services
bFooz is online now   Reply With Quote
Old 05-20-2017, 02:31 AM   #13
Robert Johnson III
Human being with feelings
 
Robert Johnson III's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: The Dutch Mountains
Posts: 239
Default

Quote:
Originally Posted by bFooz View Post
Can you post your project? I cannot reproduce this. Thanks.
Sure: https://drive.google.com/file/d/0ByE...ew?usp=sharing (file)

Start “Script: bfo - Hide children in collapsed folders (running).lua” then: https://drive.google.com/file/d/0ByE...ew?usp=sharing
__________________
iMac 5K late 2015 - OSX 10.11.6 (15G1421) - Apollo Twin

https://soundcloud.com/mytopia
Robert Johnson III is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2017, 11:11 AM   #14
bFooz
Human being with feelings
 
bFooz's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Slovakia
Posts: 384
Default

Quote:
Originally Posted by Robert Johnson III View Post
Small bug while testing : very hard to insert or remove automation on a track (keeps flashing)

https://drive.google.com/file/d/0ByE...ew?usp=sharing
Fixed. See the original post. http://forum.cockos.com/showpost.php...15&postcount=8
__________________
Donations | Mixing & Mastering Services
bFooz is online now   Reply With Quote
Old 05-20-2017, 11:19 AM   #15
Robert Johnson III
Human being with feelings
 
Robert Johnson III's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: The Dutch Mountains
Posts: 239
Default

Working! Great job! (made a small donation)
__________________
iMac 5K late 2015 - OSX 10.11.6 (15G1421) - Apollo Twin

https://soundcloud.com/mytopia
Robert Johnson III is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.