Old 04-24-2017, 01:05 PM   #81
Arthur McArthur
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2016
Location: Toronto
Posts: 219
Default

Here's an imgur album for "sync soloed tracks to region" showing before soloing, during the soloing, and the result after the script is run.

-The script mutes any items in the region that aren't on soloed tracks
-If a muted track is soloed, the script unmutes it, and mutes the items not in the region (in the example, the "0006-trip hop flute" track")


http://imgur.com/a/iAygO

Would be a great way to quickly audition different combinations of sounds/patterns and then write that to the region under mouse.

Another useful action to go with this would be "unmute all items on all tracks in region under mouse" and "unmute all items on selected tracks in region under mouse"
Arthur McArthur is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2017, 07:24 AM   #82
me2beats
Human being with feelings
 
me2beats's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Location: Yekaterinburg, Russia
Posts: 281
Default

Quote:
Originally Posted by Arthur McArthur View Post
Here's an imgur album for "sync soloed tracks to region" showing before soloing, during the soloing, and the result after the script is run.
ok, got it. Will write a bit later

Quote:
Originally Posted by exidus View Post
Hi me2beats
I am getting an error when updating Reapack, concerning a file on your Repository.
Hi! Pls try again
______________________
Added some scripts for saving/restoring selected tracks

Save selected tracks, slot 1.lua
Save selected tracks, slot 2.lua
Restore selected tracks, slot 1.lua
Restore selected tracks, slot 2.lua
Restore selected tracks, slots 1+2.lua
Restore selected tracks, slots 1+2 (add to selection).lua

http://imgur.com/a/evqqf
__________________
My Reapack Repo
Donation
me2beats is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2017, 07:32 PM   #83
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 12,109
Default

there is an action to select all items on selected tracks in time selection...

but I don't find one to simply select all items on selected tracks...

thinking you might add that to you lua list????
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain
hopi is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2017, 07:51 PM   #84
Arthur McArthur
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2016
Location: Toronto
Posts: 219
Default

Quote:
Originally Posted by hopi View Post
there is an action to select all items on selected tracks in time selection...

but I don't find one to simply select all items on selected tracks...

thinking you might add that to you lua list????
Native action "Item: Select all items in track" does this
Arthur McArthur is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2017, 08:05 PM   #85
Arthur McArthur
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2016
Location: Toronto
Posts: 219
Default

Save and restore MIDI editor view, nice! Me2beats your gifts continue to impress and inspire.

I though of some more useful FR's:
-triplet grid and dotted grid stutter
-insert new track after selected track, inheriting it's folder level
-move items to start, maintaining their relative positions


Also, can't get "unselect items less than 1/32 grid size" to work, it's not unselecting any items.
Arthur McArthur is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2017, 08:07 PM   #86
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 12,109
Default

ah thanks... was confusing in that the other action says in selected tracks but the one you pointed to does it that way... I just did not realize that...

darned names for some actions, eh?
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain
hopi is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2017, 08:12 PM   #87
Arthur McArthur
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2016
Location: Toronto
Posts: 219
Default

Quote:
Originally Posted by hopi View Post
darned names for some actions, eh?
no problem hopi! a general consistency pass on naming conventions would be a noble effort indeed.
Arthur McArthur is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2017, 03:17 AM   #88
Pet
Human being with feelings
 
Pet's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Germany
Posts: 731
Default

Quote:
Originally Posted by hopi View Post
...select all items on selected tracks...
IIRC a double-click in the tcp does that.
__________________
If the v5 Default Theme is too bright for you take a gander at my mod of it: Default v5 Dark Theme
Pet is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2017, 03:24 AM   #89
vanhaze
Human being with feelings
 
vanhaze's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Netherlands
Posts: 3,308
Default

That goes only for 1 Track.
It doesn't select all other items on other selected Tracks.
vanhaze is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2017, 06:37 AM   #90
Pet
Human being with feelings
 
Pet's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Germany
Posts: 731
Default

Ah yes, but with CTRL+doubleclick on different tracks you can select all items in these tracks. But that's not a "one-click-action", I admit...
__________________
If the v5 Default Theme is too bright for you take a gander at my mod of it: Default v5 Dark Theme
Pet is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2017, 07:04 AM   #91
vanhaze
Human being with feelings
 
vanhaze's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Netherlands
Posts: 3,308
Default

Never knew about this trick lol, great one, thx !

And for mac users: : it's not the CTRL key, but the CMD key to do this.
vanhaze is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2017, 10:45 AM   #92
me2beats
Human being with feelings
 
me2beats's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Location: Yekaterinburg, Russia
Posts: 281
Default

Quote:
Originally Posted by Arthur McArthur View Post
can't get "unselect items less than 1/32 grid size" to work, it's not unselecting any items.
Could you send me project for example with some empty midi items that are less than 1/32 grid?

Quote:
Originally Posted by Arthur McArthur View Post
-insert new track after selected track, inheriting it's folder level
added Smart insert track.lua
pls check

Quote:
Originally Posted by Arthur McArthur View Post
-move items to start, maintaining their relative positions
added Move items to start of project.lua
__________________
My Reapack Repo
Donation
me2beats is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2017, 11:09 AM   #93
EpicSounds
Human being with feelings
 
EpicSounds's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 3,939
Default

Hi Me2beats !
I featured your stutter script in a video today

http://reaperblog.net/2017/05/stutter_edit/
__________________
REAPER Video Tutorials, Tips & Tricks and more at The REAPER Blog
EpicSounds is online now   Reply With Quote
Old 05-05-2017, 11:45 AM   #94
me2beats
Human being with feelings
 
me2beats's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Location: Yekaterinburg, Russia
Posts: 281
Default

Quote:
Originally Posted by EpicSounds View Post
Hi Me2beats !
I featured your stutter script in a video today

http://reaperblog.net/2017/05/stutter_edit/
Oh thanks! It inspires to write new scripts
__________________
My Reapack Repo
Donation
me2beats is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2017, 12:17 PM   #95
xinky
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 8
Default

Hi!
Thanks for your useful scripts. I really often use "add fx by name".
My only question is if you can do something like this, but with "search" function?

For ex. if I want add reacomp it is not hard. But when i want to add fab filter proq, I must to write "Fabfilter pro-q 2" instead of simply "pro-q" or "proq".
Can you implement that?

Thanks,
David.
xinky is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2017, 12:31 PM   #96
emid
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 136
Default

Excellent work. Already using some in my workflow. Many many thanks.

One problem though. For some reason 'move selected envelope up/down' not working here. May be I am doing something wrong but after selecting the envelope nothing happens whether I choose up or down. Any thoughts please? Thanks again.
emid is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2017, 01:43 PM   #97
Arthur McArthur
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2016
Location: Toronto
Posts: 219
Default

Quote:
Originally Posted by me2beats View Post
Could you send me project for example with some empty midi items that are less than 1/32 grid?
Sent! Thanks, other scripts are working great.
Arthur McArthur is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2017, 01:52 PM   #98
me2beats
Human being with feelings
 
me2beats's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Location: Yekaterinburg, Russia
Posts: 281
Default

Quote:
Originally Posted by emid View Post
Excellent work. Already using some in my workflow. Many many thanks.

One problem though. For some reason 'move selected envelope up/down' not working here. May be I am doing something wrong but after selecting the envelope nothing happens whether I choose up or down. Any thoughts please? Thanks again.
Hi! Could you send me project file with that issue?
__________________
My Reapack Repo
Donation
me2beats is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2017, 02:09 PM   #99
me2beats
Human being with feelings
 
me2beats's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Location: Yekaterinburg, Russia
Posts: 281
Default

Quote:
Originally Posted by Arthur McArthur View Post
Sent! Thanks, other scripts are working great.
In the project your arrange grid and item length are 0.0375 sec.
What grid do you mean?
Maybe measure length?
In that project you have 32 items in 1 measure (bar)
__________________
My Reapack Repo
Donation
me2beats is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2017, 03:12 PM   #100
Arthur McArthur
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2016
Location: Toronto
Posts: 219
Default

Quote:
Originally Posted by me2beats View Post
In the project your arrange grid and item length are 0.0375 sec.
What grid do you mean?
Maybe measure length?
In that project you have 32 items in 1 measure (bar)
I mean the snap/grid for items/notes, another way of explaining it is:

I want the script to calculate the length of a 1/32nd note at the project tempo, and then unselect any selected items that are shorter than that length.
Arthur McArthur is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2017, 03:29 PM   #101
Arthur McArthur
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2016
Location: Toronto
Posts: 219
Default

Another question: is it possible for the new track in "smart insert track" to be set to have the same height as the selected track?
Arthur McArthur is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2017, 09:38 AM   #102
me2beats
Human being with feelings
 
me2beats's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Location: Yekaterinburg, Russia
Posts: 281
Default

Quote:
Originally Posted by emid View Post
'move selected envelope up/down' not working here
Hi! I saw your project file and gif.
Please look how the scripts work:
http://imgur.com/4TNIHQK

They only change order of track envelopes.
__________________
My Reapack Repo
Donation
me2beats is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2017, 11:15 AM   #103
emid
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 136
Default

Quote:
Originally Posted by me2beats View Post
Hi! I saw your project file and gif.
Please look how the scripts work:
http://imgur.com/4TNIHQK

They only change order of track envelopes.
Ok thank you.
Awesome scripts indeed.
emid is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2017, 07:07 PM   #104
me2beats
Human being with feelings
 
me2beats's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Location: Yekaterinburg, Russia
Posts: 281
Default

Quote:
Originally Posted by Arthur McArthur View Post
I mean the snap/grid for items/notes, another way of explaining it is:

I want the script to calculate the length of a 1/32nd note at the project tempo, and then unselect any selected items that are shorter than that length.
Unselect items less than 1 32 measure.lua

Quote:
Originally Posted by Arthur McArthur View Post
Another question: is it possible for the new track in "smart insert track" to be set to have the same height as the selected track?
Smart insert track (selected track height).lua
__________________
My Reapack Repo
Donation
me2beats is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2017, 07:16 PM   #105
me2beats
Human being with feelings
 
me2beats's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Location: Yekaterinburg, Russia
Posts: 281
Default

Quote:
Originally Posted by xinky View Post
Hi!
Thanks for your useful scripts. I really often use "add fx by name".
My only question is if you can do something like this, but with "search" function?

For ex. if I want add reacomp it is not hard. But when i want to add fab filter proq, I must to write "Fabfilter pro-q 2" instead of simply "pro-q" or "proq".
Can you implement that?

Thanks,
David.
Hi David.
Yeah of course it make sense. I'll try to do it in the coming days.
__________________
My Reapack Repo
Donation
me2beats is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2017, 01:08 AM   #106
mschnell
Human being with feelings
 
mschnell's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Germany
Posts: 2,734
Default

Seemingly no "About" section in The me2beats plugins. so they are hard to find and to use.

-Michael
__________________
www.boa-sorte.de
mschnell is online now   Reply With Quote
Old 05-07-2017, 04:39 AM   #107
doppelganger
Human being with feelings
 
doppelganger's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Ukraine, blackhole
Posts: 43
Default

me2beats,
я скачал твой скрипт "Toggle bypass focused fx", но он почему то работает только когда окно с плагином неактивное, к примеру, назначаю скрипт на кнопку "B", щелкаю по окну с плагином и нажимаю "B", ничего не происходит. Нажимаю мышкой в любое место, к примеру, на трэк-панель, в результате окно с плагином становится неактивным и тогда нажимая "B" скрипт срабатывает, что я делаю не так, скажи пожалуйста?

п.с. попробовал только что, назначил на F5, с кнопкой F5 работает, если назначаю на кнопку "B" или "J" неработает, очень странно, можно как-то сделать , чтобы c гор.клавишей "B" работал ?.

Last edited by doppelganger; 05-07-2017 at 04:47 AM.
doppelganger is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2017, 05:28 PM   #108
me2beats
Human being with feelings
 
me2beats's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Location: Yekaterinburg, Russia
Posts: 281
Default

Quote:
Originally Posted by doppelganger View Post
me2beats,
п.с. попробовал только что, назначил на F5, с кнопкой F5 работает, если назначаю на кнопку "B" или "J" неработает, очень странно, можно как-то сделать , чтобы c гор.клавишей "B" работал ?.
пока с этим ничего не сделать, это внутренняя фича рипера. с другими экшенами рипер точно так же поступает.
__________________
My Reapack Repo
Donation
me2beats is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2017, 09:13 PM   #109
Arthur McArthur
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2016
Location: Toronto
Posts: 219
Default

Quote:
Originally Posted by me2beats View Post
Unselect items less than 1 32 measure.lua

Smart insert track (selected track height).lua
Working great, thanks!
Arthur McArthur is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2017, 12:42 AM   #110
doppelganger
Human being with feelings
 
doppelganger's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Ukraine, blackhole
Posts: 43
Default

Quote:
Originally Posted by me2beats View Post
пока с этим ничего не сделать, это внутренняя фича рипера. с другими экшенами рипер точно так же поступает.
Спасибо за скрипт, попробую привыкнуть к F5 тогда.
doppelganger is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2017, 11:50 PM   #111
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 12,109
Default

http://forum.cockos.com/showthread.p...14#post1845814

hi me2beats... could you take a look in that thread and see if you find a way for a lua to do what is being spoken about there? Thanks if you can
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain
hopi is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2017, 09:09 PM   #112
Arthur McArthur
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2016
Location: Toronto
Posts: 219
Default

Quote:
Originally Posted by me2beats View Post
ok, got it. Will write a bit later
I just figured figured this one out with a custom action:

Custom: Sync solo state to current region
SWS: Select soloed tracks
SWS: Save current track selection
Time selection: Copy loop points to time selection
Item: Select all items on selected tracks in current time selection
Item: Copy selected area of items
Item: Select all items in current time selection
Item properties: Mute
Go to start of loop
Item: Unselect all items
SWS: Restore saved track selection
Item: Select all items on selected tracks in current time selection
Item: Remove items
Xenakios/SWS: Select first of selected tracks
Item: Paste items/tracks
Track: Unsolo all tracks
Time selection: Remove time selection
Arthur McArthur is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2017, 01:12 AM   #113
mamazai
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 251
Default

Same issue, move selected envelope up/down not working.
Script error; me2beats_Move selected envelope up.lua:60: attempt to index a nil value (local 'env_chunk')
mamazai is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.