Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Bug Reports

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-21-2013, 11:21 AM   #1
foxAsteria
Human being with feelings
 
foxAsteria's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Axis Mundi
Posts: 3,556
Default Alt Recording Actions Incompatible with MIDI Controllers? (FIXED)

Fixed for MIDI, but still not working for OSC

To reproduce
1. In the Main Actions section assign a button on your OSC controller to, for example, toggle solo for selected track.
2. Now switch to the Alt Recording Section of the Actions window, making sure the option to use alternate keyboard section is on in preferences (general>keyboard)
3. Assign the same action to no-op (no action) in the Main section.
4. Try using the button to solo the track and notice it doesn't do anything, whether you are recording or not.
__________________
TwilightMysterySchool

Last edited by foxAsteria; 02-25-2016 at 09:30 PM.
foxAsteria is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2013, 10:36 PM   #2
foxAsteria
Human being with feelings
 
foxAsteria's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Axis Mundi
Posts: 3,556
Default

can anyone confirm this please?
__________________
TwilightMysterySchool
foxAsteria is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2013, 05:10 PM   #3
FnA
Human being with feelings
 
FnA's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,568
Default

Can only confirm that there is some kind of bug. Different behavior than you get. I assume in #3 in your example you mean "Assign same controller...?" For me it toggles solo while recording and while stopped. Assigned controller was CC40 on button that toggled 127 or 0. Absolute mode, no soft takeover (tried again later with soft takeover, made no difference). Then assigned qwerty keystroke in similar fashion. THIS would not work in either case. Unassigned the CC (after also changing the qwerty assignment to a different keystroke. Don't know why just checking, I guess.) Qwerty still wouldn't work. Unnassigned no op in main. Main alt keystroke still did not function while recording. Assigned same keystroke to Track: toggle solo for selected tracks in main (the same action was assigned to the commands in main alt throughout this business.) Now it shows Adjust track solo (via surface) in undo history when triggering with qwerty keyboard. Assigned additional qwerty keystroke in main, also produces ...(via surface) in undo history, so now I don't know if it always says that? Item: Remove items produces "Delete Items." Gaa... Also this action is supposed to work on selected tracks, but after unselecting the track (all tracks unselected by clicking under last track) it still toggles solo on it. (last touched track?) Deleted qwerty key commands, put assignment back on cc40 in alt section only, toggles solo while stopped or recording. Unnassigned CC40, assigned qwerty keystroke in alt only, wont toggle solo in either case. Run button in action list works in either case (from either context in action list), but not shortcut. Run button also produces "...(via surface)." Win7 Reaper 4.33/x64.
FnA is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2013, 04:41 AM   #4
Vendetta V
Human being with feelings
 
Vendetta V's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Currently in Armenia
Posts: 1,099
Default

I can confirm the similar behavior. For me, Alt rec assignment takes over and works outside the recording
__________________
Vendetta V @ VMS studio
Check my music here : Avant-Garde Psycho Metal
Check my studio here : Video and Audio services
Vendetta V is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2016, 06:54 PM   #5
foxAsteria
Human being with feelings
 
foxAsteria's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Axis Mundi
Posts: 3,556
Default Problem still exists with OSC!

Since I started using the andrOSC app for controlling Reaper remotely I've noticed that, while fixed for MIDI, this problem still exists for OSC.

When assigning both a Main action and a Main (alt recording) action to an OSC command, only the alternate assignment is triggered.
__________________
TwilightMysterySchool
foxAsteria is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2016, 07:29 PM   #6
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 10,160
Default

Confirmed, fixing!
Justin is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2016, 07:50 PM   #7
foxAsteria
Human being with feelings
 
foxAsteria's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Axis Mundi
Posts: 3,556
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
Confirmed, fixing!
You're beautiful.
__________________
TwilightMysterySchool
foxAsteria is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2016, 09:33 PM   #8
foxAsteria
Human being with feelings
 
foxAsteria's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Axis Mundi
Posts: 3,556
Default

Bump. Sorry if I was being confusing, is this getting fixed for OSC? It was already fixed for MIDI some time ago, but I noticed something in one of the recent pre-releases about this thread. OSC is still broken however.
__________________
TwilightMysterySchool
foxAsteria is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2016, 03:45 PM   #9
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 10,160
Default

Quote:
Originally Posted by foxAsteria View Post
Bump. Sorry if I was being confusing, is this getting fixed for OSC? It was already fixed for MIDI some time ago, but I noticed something in one of the recent pre-releases about this thread. OSC is still broken however.
Thanks, fixing!
Justin is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.