Old 11-19-2015, 08:04 PM   #1
Russ1642
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2014
Location: Alberta
Posts: 16
Default Reaper 5.1 hang - Mac (FIXED)

Hangs whenever the mixer is shown for some layouts. I then have to force quit Reaper, remove the theme file and re-start. It does this with the Reaper 5 default theme. As soon as the mixer is shown, either docked or in a separate window the program hangs, which happens when I start the program or switch to that theme. It's weird because it suddenly happened - it's been working fine for days. Maybe that theme file is corrupted.

Reaper 5.1 OS X 64 bit
OS X 10.11.1
Russ1642 is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2015, 08:38 PM   #2
Russ1642
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2014
Location: Alberta
Posts: 16
Default Well, sort of fixed now

I had to remove my user directory and do a fresh install. If I simply replaced the .ini file from the first installation then it would hang again so I have to reset all of my settings. Somewhere in that file is a setting that will hang Reaper.
Russ1642 is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2016, 10:57 AM   #3
lodsb
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 23
Default

I have the same issue, on two machines (both win64) with the current 5.11 version.
After I rebooted Reaper wouldnt start, and just hang. I try and find the .ini file, thanks!
lodsb is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2016, 11:05 AM   #4
lodsb
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 23
Default

Apparently, just removing the .ini file "fixes" the issue. It just sucks to have lost all the tweaks I made over the years...

I attached my config file, maybe you can upload yours too and we/I diff it?
Attached Files
File Type: ini this_wont_start_REAPER.ini (27.9 KB, 68 views)
lodsb is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2016, 08:13 PM   #5
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 10,147
Default

Hmm I can't duplicate a crash with that ini, hmmm....
Justin is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2016, 09:21 PM   #6
lodsb
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 23
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
Hmm I can't duplicate a crash with that ini, hmmm....
hi justin!
that's odd. if I revert back to the posted .ini, REAPER again starts to hang.
first time it opened, second time it remains "stuck". it similar to the behavior I had last night, when I upgraded and then continued with my session, but in the morning I was puzzled that REAPER wouldn't start.

Any ideas what else I could check? Are there any files created/updated when the .ini changes (for the first time and thus some defaults are loaded) ?

cheers!
lodsb is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2016, 09:26 PM   #7
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 10,147
Default

ah got it on windows, relates to the "show project settings on project load" setting. Going to try a tweak for 5.12rc2.
Justin is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2016, 08:34 AM   #8
lodsb
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 23
Default

ace! <3
lodsb is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.