Old 05-25-2010, 12:25 AM   #1
CEO
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2010
Location: UK
Posts: 35
Default how to rewire Ableton live into reaper ?

has anyone here had reaper and ableton live rewired , ie reaper master , ableton slave. If so can some show me how it is done please , thanks
__________________
Reaper v4
CEO is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 12:33 AM   #2
Bevosss
Human being with feelings
 
Bevosss's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Drinking metho, in a park near you
Posts: 5,413
Default

Quote:
Originally Posted by CEO View Post
has anyone here had reaper and ableton live rewired , ie reaper master , ableton slave. If so can some show me how it is done please , thanks
Create a track, click on the tracks fx button, fx browser opens, click on Rewire on the left pane, doubleclick Ableton Live in the right pane...thats most of it, you may have to set midi and audio connections, its been a while sorry. Theres some track templates already set up on the forum somewhere.
__________________
Quote:
Originally Posted by Scottsdale View Post
Cheers muchly Bevosss, I owe you a metho!
Bevosss is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 01:53 AM   #3
dazzathedrummer
Human being with feelings
 
dazzathedrummer's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Cambridgeshire. UK
Posts: 992
Default

....it also depends on what order you open the apps - I cant remember which way round it is, but you have to open one before the other in order for Ableton to be a Rewire option in the Reaper FX browser.

I use Ableton to write in and then transfer tracks that I want to keep into Reaper via rewire before recording properly and mixing - it works really well.

Also, I find some of the effects in Ableton really cool so I might occasionally do a send to Live.
__________________
Dazzathedrummer
www.dazzathedrummer.com
dazzathedrummer is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 09:35 AM   #4
CEO
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2010
Location: UK
Posts: 35
Default

thanks guys it works beautifully i do like the efx in ableton that why i want to have the best of both DAWs one's weakness compliments the other's strength if you catch my drift .cheers.
__________________
Reaper v4
CEO is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.