PDA

View Full Version : ASIO Buffer Issue


cedarspringssound
10-22-2017, 08:33 AM
Hey Everyone,

I am having some issues trying to make my ASIO driver talk to Reaper. The specs I have are a Midas M32 board with a Klark Teknik DN32-USB Driver and the newest version of Reaper running 64 bit Windows 10 system. The computer is more than capable for running the program. I was running the same setup on an identical computer with no problems. The difference on the newer computer is a newer version of Reaper. Any thoughts? I am new to Reaper so any input would be helpful. The error I am receiving says "There was an error opening the audio hardware: Error initializing ASIO buffers."

Thanks!

solger
10-22-2017, 12:02 PM
Do you have any other audio applications running in the background which might already be using the ASIO driver?

And have you already checked or tried to reselect the settings under Preferences > Audio > Device?
More info in the User Guide - chapter 1.12 (Setting up for Audio): https://www.reaper.fm/userguide.php

Otherwise can you attach a screenshot of your current Audio > Device settings?: https://forum.cockos.com/showthread.php?t=140670

cedarspringssound
11-05-2017, 10:14 AM
The only thing that we are running on this specific computer is Reaper. We have this computer to have one solely devoted to the recording system. The computer was completely wiped prior to us using it.

Here are some screen shots of the settings and error.

sisaso
11-05-2017, 01:35 PM
Your link is unusable.

CharlesAC
06-09-2018, 04:29 AM
Hi guys,

I'm hoping someone can help. I'm running quite an old laptop Sony 32 bit operating system. With a Behringer UMC204. I have tried multiple times to reinstall. Am am now out of ideas :(.

Any help would be great!

Cheers,

Charles

solger
06-09-2018, 12:58 PM
Hi guys,

I'm hoping someone can help. I'm running quite an old laptop Sony 32 bit operating system. With a Behringer UMC204. I have tried multiple times to reinstall. Am am now out of ideas :(.

Any help would be great!

Cheers,

Charles
Hi Charles,

I posted a reply in your other thread: https://forum.cockos.com/showthread.php?t=207688