Go Back   Cockos Incorporated Forums > Projects > Deprecated REAPER issue tracker > Closed Issue

OSC Bug Issue Tools
issueid=4589 01-14-2013 05:26 PM
Human being with feelings
OSC Bug
Sending float value 0.0 to actions only works the first time it is sent

Steps to reproduce:

Learn an OSC message to the action "Track: Set volume for track 01(MIDI CC/OSC only)" for example /test.

send /test/f/0.0 and it works.
send /test/f/1.0 still ok
send /test/f/0.0 a second time and REAPER does not respond.., however if an interger is sent /test/i/0 REAPER will respond.

Tested on WinXP with REAPER v4.32rc2.
Issue Details
Issue Type Closed Issue
Project Deprecated REAPER issue tracker
Category Editing behavior
Status Fixed
Priority 2
Affected Version 4.31
Closed Version 4.33
Yes votes 3
No votes 0
Assigned Users (none)
Tags (none)

04-04-2013 12:39 PM
Mortal
 
Confirmed. Annoying bug!

If that can help (?)
The SWS/S&M extension has the same bug with OSC learned actions: I do not always get callbacks, i.e. with Anton9's repro step #3, KbdSectionInfo::OnAction() is not called at all.



EDIT:

For repro on Win (in case you don't have any OSC device):
- download the little OSC-ptk.exe I attached here
- open a DOS console: OSC-ptk.exe --cli
=> it waits for an user input, but enter float numbers only!
- type x (e.g. 1.0, 0.5), return
=> it will send a (hardcoded) OSC message "/toto/f x" on localhost, port 9109
=> of course, you have to define the related a OSC CSurf in the prefs to receive those messages, and for the BR discussed here, do not forget to tick the option "allow binding to REAPER actions"

Note: you can also use this little exe for OSC monitoring (Rx: port 9109):
OSC-ptk.exe --serv
Reply
Reply

Issue Tools
Subscribe to this issue

All times are GMT -7. The time now is 06:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.