View Single Post
Old 10-09-2019, 08:22 AM   #10
todoublez
Human being with feelings
 
todoublez's Avatar
 
Join Date: Aug 2019
Location: beijing
Posts: 87
Default

Quote:
Originally Posted by hermitcrab View Post
It works because you are using the same hardware round trip latency for all channels which is their input - output conversion and because you have removed ReaInsert which i remember reading causes problems with multiple hardware units.

This is disappointing to hear as it suggests Reainsert is still not fixed.

It will not work if you send tracks out to hardware and back in and then route them to a group which you also send out to hardware as that is then TWO round trips per channel compared to one for the 'everything else' group. In that case you could maybe try reainsert only on the group that is on its second round trip ( ie to hardware ) as you mention one instance of reainsert works as expected. This is in agreement with what i have read when previous people have tried to use multi reainserts.

I used to use a hardware mixer with groups to avoid this but am retired now.

The buffer setting in reaper is different and is cpu dependent as explained above. if your system is struggling and you dont need live channel monitoring, can use 1024 buffer size to allow increased time for processing. Very handy for mixing large projects.
Understood...
Thx for the info,
Lesson learned.

I will stay open If thrrs anyone has different method on this.
Thx to y’all... very helpful guys.
todoublez is online now   Reply With Quote