Old 03-30-2016, 03:57 PM   #1
Zlornick
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 177
Default Madronna's Lab Virta - Setting up audio into VSTi

Demoing Madronna Lab's Virta which has a unique twist of being a VSTi synth that can be controlled by audio using pitch detection. It also can be used as a traditional midi synth as well as a vocoder and perhaps more.

One thing I've run into is the raw audio seeping through underneath the VSTi, which I don't think is the intended use of the plugin. Not sure how to get around this. I've tried a couple different routing setups, including sending audio from a different track with midi controlling the Virta track. Still the raw audio is audible underneath. This might be how Reaper handles audio going into a VSTi and there's no way around it, or perhaps there's a setting somewhere I am missing.


For those interested:
http://madronalabs.com/products/virta
Zlornick is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2016, 10:33 AM   #2
kenzak
Human being with feelings
 
Join Date: May 2009
Posts: 2
Default

I just tested and this works for Virta: http://forum.cockos.com/showpost.php...88&postcount=2

You just need two tracks and some custom routing.
kenzak is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2016, 03:36 PM   #3
Zlornick
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 177
Default

Yeah, that works. I tried some combo of 4 tracks on a channel, but I didn't get this particular setup.

This is technically sending audio to the VSTi as a sidechain, right?

Another option is to keep the audio track going to the master buss but have the send to the Virta track setup for Pre-fader/post FX and you can mix in and out your raw audio signal without changing the signal to the Virta track.

Regardless, pretty cool plug.

Thanks!
Zlornick is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2016, 04:31 PM   #4
kenzak
Human being with feelings
 
Join Date: May 2009
Posts: 2
Default

I'm don't think it is really side chaining, just a special routing. I bought a Reaper license when I was having issues with another DAW. I only use it every now and then. In no way am I an expert. It is growing on me though...
kenzak is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.