Old 10-22-2017, 08:33 AM   #1
cedarspringssound
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 2
Default ASIO Buffer Issue

Hey Everyone,

I am having some issues trying to make my ASIO driver talk to Reaper. The specs I have are a Midas M32 board with a Klark Teknik DN32-USB Driver and the newest version of Reaper running 64 bit Windows 10 system. The computer is more than capable for running the program. I was running the same setup on an identical computer with no problems. The difference on the newer computer is a newer version of Reaper. Any thoughts? I am new to Reaper so any input would be helpful. The error I am receiving says "There was an error opening the audio hardware: Error initializing ASIO buffers."

Thanks!
cedarspringssound is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2017, 12:02 PM   #2
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 2,802
Default

Do you have any other audio applications running in the background which might already be using the ASIO driver?

And have you already checked or tried to reselect the settings under Preferences > Audio > Device?
More info in the User Guide - chapter 1.12 (Setting up for Audio): https://www.reaper.fm/userguide.php

Otherwise can you attach a screenshot of your current Audio > Device settings?: https://forum.cockos.com/showthread.php?t=140670

Last edited by solger; 10-22-2017 at 12:21 PM.
solger is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2017, 10:14 AM   #3
cedarspringssound
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 2
Default

The only thing that we are running on this specific computer is Reaper. We have this computer to have one solely devoted to the recording system. The computer was completely wiped prior to us using it.

Here are some screen shots of the settings and error.
Attached Files
File Type: xml Audio Setting Screen Shots.xml (926.4 KB, 86 views)

Last edited by cedarspringssound; 11-05-2017 at 11:26 AM.
cedarspringssound is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2017, 01:35 PM   #4
sisaso
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 105
Default

Your link is unusable.
sisaso is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2018, 04:29 AM   #5
CharlesAC
Human being with feelings
 
Join Date: May 2018
Posts: 3
Default New to Reaper - Error inializing ASIO buffers

Hi guys,

I'm hoping someone can help. I'm running quite an old laptop Sony 32 bit operating system. With a Behringer UMC204. I have tried multiple times to reinstall. Am am now out of ideas .

Any help would be great!

Cheers,

Charles
CharlesAC is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2018, 12:58 PM   #6
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 2,802
Default

Quote:
Originally Posted by CharlesAC View Post
Hi guys,

I'm hoping someone can help. I'm running quite an old laptop Sony 32 bit operating system. With a Behringer UMC204. I have tried multiple times to reinstall. Am am now out of ideas .

Any help would be great!

Cheers,

Charles
Hi Charles,

I posted a reply in your other thread: https://forum.cockos.com/showthread.php?t=207688
solger is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.