Old 04-05-2018, 12:25 PM   #1
MaCs
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 60
Default v5.79pre8 - April 5 2018

v5.79pre8 - April 5 2018
+ MIDI paste: fix adjacent note deleted on paste bug [t=200489]
+ Performance: reduce underruns when repositioning the edit cursor soon after stop
# Custom actions: defer layout/recarm changes from selection changes [p=1975343]
# Notation: fix incorrect reading of notation metadata introduced in pre7 [p=1975392]
MaCs is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2018, 12:27 PM   #2
PitchSlap
Human being with feelings
 
PitchSlap's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Vancouver, BC
Posts: 3,207
Default

Quote:
Originally Posted by MaCs View Post
v5.79pre8 - April 5 2018
+ Performance: reduce underruns when repositioning the edit cursor soon after stop
Hopefully this also fixes the similar issue when changing the loop position close to the loop boundary (wont be able to test for a while.)
__________________
FRs: v5 Media Explorer Requests, Global Quantization, Session View
Win10 64-bit, Reaper 5(x64), Core i7-5700HQ, 16GB RAM, GeForce GTX 960M, SSD
PitchSlap is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2018, 12:51 PM   #3
gwok
Human being with feelings
 
gwok's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Nelson, BC
Posts: 3,313
Default

Quote:
Originally Posted by MaCs View Post
v5.79pre8 - April 5 2018

# Custom actions: defer layout/recarm changes from selection changes [p=1975343]
better now! thanks!
__________________
MacPro Xeon, 10.9.5
Reaper 5
gwok is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2018, 02:38 PM   #4
Soli Deo Gloria
Human being with feelings
 
Soli Deo Gloria's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Buenos Aires, Argentina
Posts: 911
Default

Quote:
Originally Posted by MaCs View Post
v5.79pre8 - April 5 2018
# Notation: fix incorrect reading of notation metadata introduced in pre7 [p=1975392]
Thanks so much, Justin!! It works fine now...
Soli Deo Gloria is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2018, 03:45 PM   #5
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 12,435
Default

Quote:
Originally Posted by PitchSlap View Post
Hopefully this also fixes the similar issue when changing the loop position close to the loop boundary (wont be able to test for a while.)
Probably not
Justin is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2018, 09:47 AM   #6
BlackBart
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 795
Default 5.79 Pre1 Kills Mackie Control Function

From 5.79pre1 forward the follow track function on Mackie Control Klinke version does not work properly. 5.78 works fine.
With 5.79pre1, a track change in Reaper is not reflected on the MCU until any track select button is pressed. Fader vol moves work fine.

Also, I just tested the standard MCU version, and it works fine.
FYI...I use the Behringer X-Touch.
BlackBart is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2018, 06:17 AM   #7
tusitala
Human being with feelings
 
tusitala's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: London (UK)
Posts: 353
Default Midi editor "focus" and scrolling issues

Hi all!

Since the last few versions I'm experiencing some irregular but quite frustrating problems regarding scrolling and focus, especially in the Notation editor, and I can't make my head around how to deal with them...I don't remember this kind of behaviours months ago but I wouldn't be able to identify a precise release in which they started to occur.

Here's an example:



I created a project from scratch, created five tracks with two items per track.
I have written notes around bar 65 of my project, place the cursor at bar 65, select all the items I want to edit, hit my shortcut for "open midi editor - musical notation"...

...and the editor opens showing me roughly from bar 36 'till 47, with of course no notes in it.

I hit "play" and the focus stays there instead of going to bar 65 where it's supposed to go since I have selected "toggle auto-view scroll on playback" so that basically I can't see what I'm playing back.

BUT if I switch to "piano-roll" view, then I can see it and focus goes back to where it should be (so around bar 65)

Here's pictures of the same exact midi editor with the two different views (piano roll and notation):






As you can see there's a discrepancy that's really making me scratch my head :-)

Hope my input can be of any help for future improvements.

Thanks a lot for your work guys!
All the best
-t

PS:
I also reported some related "focus issues" in separate bug reports, here's the links:

https://forum.cockos.com/showthread.php?t=205204
https://forum.cockos.com/showthread.php?t=204728
Attached Files
File Type: rpp Scroll_Focus_Bug.RPP (13.7 KB, 131 views)
tusitala is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2018, 10:27 AM   #8
jmorel33
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 209
Default MIDI mapping mixup

I noticed with this pre8 version that from a sleep state to wake state, Reaper comes back with some MIDI devices mixed up in the playback.

One of my devices play with another device at the same time from the MIDI editor, but they like I said are totally not mapped the same way. Quite strange.
jmorel33 is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2018, 11:16 AM   #9
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 12,435
Default

Quote:
Originally Posted by tusitala View Post
Hi all!

Since the last few versions I'm experiencing some irregular but quite frustrating problems regarding scrolling and focus, especially in the Notation editor, and I can't make my head around how to deal with them...I don't remember this kind of behaviours months ago but I wouldn't be able to identify a precise release in which they started to occur.
Thanks, I think I've duplicated some of this, and I'm looking into why it is.
Justin is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2018, 04:15 PM   #10
tusitala
Human being with feelings
 
tusitala's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: London (UK)
Posts: 353
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
Thanks, I think I've duplicated some of this, and I'm looking into why it is.
Dear Justin, thank you very much!!!
Let me know if I can help somehow.

All the best!
-t
tusitala is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.