Old 05-02-2019, 10:37 PM   #1
playtimer
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 176
Default v5.976 - May 3 2019

v5.976 - May 3 2019
  • + Automation items: copying AIs copies extension state [p=2128744]
  • + Envelopes: fix default bezier tension when adding automation item to otherwise empty envelope [t=220432]
  • + MIDI: fix diamonds/triangles peak view for very low numbered MIDI notes [t=220319]
  • + Media explorer: improve performance with large databases [t=220351]
  • + Mousewheel: add undo points when changing track volume/pan/width via mousewheel [t=190260]
  • + Project bay: always display position/length in time for time-based media, beats for beat-based media
  • + ReaScript: SetEnvelopeStateChunk() updates envelope panels [t=220308]
  • + Stability: fix potential crash when renaming tracks and SWS auto-layout is used [t=220400]
  • + Stability: fix project bay automation item-related crash [p=2128917]
  • + Stretch markers: permit adding markers on audioless video items [t=220352]
  • + Transport: improve jump to marker/region menu [t=220350]


Generated by X-Raym's REAPER ChangeLog to BBCode

Last edited by Dstruct; 05-03-2019 at 10:41 AM.
playtimer is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2019, 12:29 AM   #2
cool
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2017
Location: Sunny Siberian Islands
Posts: 161
Default

Incredible speed of release updates! Respect!
cool is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2019, 03:00 AM   #3
SubbaseDnB
Human being with feelings
 
Join Date: May 2017
Posts: 298
Default

It still says V5.975 on the DL Page?
SubbaseDnB is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2019, 03:05 AM   #4
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4,804
Default

Quote:
Originally Posted by SubbaseDnB View Post
It still says V5.975 on the DL Page?
"REAPER Pre-Release Discussion"
__________________
Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
Make a thread "F%#! you Reaper! I quit!" to get more views and feedback since these kind of threads get much more traction
SoundCloudFR: True Non-destructive GLUEAll the REAPER names
vitalker is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2019, 12:15 PM   #5
matt_t
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2012
Location: UK
Posts: 75
Default

+ Mousewheel: add undo points when changing track volume/pan/width via mousewheel [t=190260]

The President of the Pedantic Society (well, Vice-President actually) has noticed that sometimes the undo point is "Adjust track volume" and sometimes "Adjust track volume (Mousewheel)". Maybe the second kicks in when the first slips through the net.

But working is much better than *not* working anyway.

(PS ReaVerb is better, but still a bit sluggish.)
matt_t is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2019, 01:35 AM   #6
arhall
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2012
Location: Stockholm Sweden
Posts: 3
Default Item/Glue item

Item/Glue item don't work anymore. Works fine with 5.975. See attachment.
Attached Images
File Type: png Capture.PNG (10.9 KB, 159 views)

Last edited by arhall; 05-05-2019 at 02:30 AM.
arhall is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2019, 04:29 AM   #7
maralatho
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2017
Location: Santa Barbara
Posts: 19
Default

Quote:
Originally Posted by arhall View Post
Item/Glue item don't work anymore. Works fine with 5.975. See attachment.
Gluing is still working for me in 5.976/x64, Windows 10 Pro (1809).
maralatho is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2019, 05:48 AM   #8
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 10,254
Default

Quote:
Originally Posted by arhall View Post
Item/Glue item don't work anymore. Works fine with 5.975. See attachment.
Does that drive and folder exist? Is the file maybe already open in another application?
schwa is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2019, 05:50 AM   #9
Breeder
Human being with feelings
 
Breeder's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Croatia
Posts: 2,137
Default

Quote:
Originally Posted by WyattRice View Post
v5.975 - April 30 2019[*]+ Project bay: add support for automation items
Column "Comment" seems to be mutually exclusive with the column "Parameter Link" in FX Parameters. If you show one column, the other gets hidden (needs REAPER restart to see it happen). So right now, we can't have Project Bay showing all possible columns in all sections at once.
Breeder is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2019, 05:55 AM   #10
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 10,254
Default

The Comment column should be N/A for the FX parameters tab. How are you even seeing it in the first place?

schwa is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2019, 07:03 AM   #11
Breeder
Human being with feelings
 
Breeder's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Croatia
Posts: 2,137
Default

Quote:
Originally Posted by schwa View Post
The Comment column should be N/A for the FX parameters tab. How are you even seeing it in the first place?

Here's the full gif - the columns appear to be mutually exclusive:


It also seems column widths aren't saved for these two columns (hard to replicate because they disappear)
Breeder is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2019, 07:49 AM   #12
arhall
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2012
Location: Stockholm Sweden
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by schwa View Post
Does that drive and folder exist? Is the file maybe already open in another application?
Thanks for answer.
Yes, this is the drive and folder of the very project. It doesn't seem to be an enqueue problem. Right after the failure I can see that the file doesn't exist. When I reinstall 5.975 and try to glue same item it works fine.

Solved it, kind of. If I start Reaper in admin mode it works fine.

I'm using Windows 10 Home x64 (1809), 5.976/x64.

Last edited by arhall; 05-05-2019 at 09:38 AM.
arhall is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2019, 10:27 AM   #13
teniente powell
Human being with feelings
 
teniente powell's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
Location: Spain
Posts: 237
Default

Quote:
Originally Posted by arhall View Post
Thanks for answer.
Yes, this is the drive and folder of the very project. It doesn't seem to be an enqueue problem. Right after the failure I can see that the file doesn't exist. When I reinstall 5.975 and try to glue same item it works fine.

Solved it, kind of. If I start Reaper in admin mode it works fine.

I'm using Windows 10 Home x64 (1809), 5.976/x64.
I suffered the same problem with 5.975, but solved it doing a copy of the files. In a very big project, the problem appeared only in two groups of items. I noticed that Reaper tried to copy the files from a nonexistent folder, which name was the same as real folder but introducing a % character. The real folder is "Concierto Nº2" and Reaper was trying to read from nonexistent "Concierto%Nº2" folder. The project was able to play the files from the real folder, but if I wanted to glue them, Reaper tried to read from the nonexistent folder.

I did a copy of the files, deleted the original files, change the name of the copied files and solved the problem. The rest of the project , ok. Just only two groups of files.
teniente powell is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2019, 06:50 PM   #14
yellowmix
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 32
Default

Just want to say extra thanks for putting AI support in the Project Bay.
yellowmix is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.