Old 06-22-2020, 12:10 PM   #1
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 5,761
Default v6.12+dev0622 - June 22 2020

v6.12+dev0622 - June 22 2020
  • + MIDI: add preference to suppress note retriggering when splitting media items
  • + MIDI: fix inline editor CC labels for unnamed CCs
  • + MIDI: fix inline editor menu, add missing actions [t=238624]
  • + MIDI: improve CC lane selection UI
  • + MIDI: marquee selection in CC lane handles partial MSB/LSB events consistently with display
  • + Media explorer: display metadata in filesystem folder view, populate via action or when media is previewed
  • + Media explorer: support editing media file metadata in filesystem folder view
  • # Actions list: change action/reascript label
This thread is for pre-release features discussion. Use the Feature Requests forum for other requests.

Changelog - Pre-Releases

Generated by X-Raym's REAPER ChangeLog to BBCode
__________________
Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
Make a thread "F%#! you Reaper! I quit!" to get more views and feedback since these kind of threads get much more traction
SoundCloudFR: True Non-destructive GLUEAll the REAPER names
vitalker is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2020, 12:29 PM   #2
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 24,244
Default

Quote:
Originally Posted by vitalker View Post
+ MIDI: improve CC lane selection UI
Visually it's nice! But functionally, it's not improved 100% because we lost the possibility to mousewheel over that menu to select a different lane!
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2020, 12:30 PM   #3
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 12,915
Default

Quote:
Originally Posted by EvilDragon View Post
Visually it's nice! But functionally, it's not improved 100% because we lost the possibility to mousewheel over that menu to select a different lane!
I'll add that (bonus: it never was supported on macOS so this will add support for it!).
Justin is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2020, 12:30 PM   #4
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 24,244
Default

Thanks!

While at it, what say you to duplicate all CC lanes that have any events on them and put them at the top of the dropdown menu? This way swapping between CC lanes that actually have data would be faster too...

Back to 2008 for that one: https://forum.cockos.com/showpost.ph...55&postcount=5

Some really important usability enhancements to consider in that post alone, apart from just listing the used CCs first then separator then the full CC list afterwards!

Last edited by EvilDragon; 06-22-2020 at 12:35 PM.
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2020, 12:47 PM   #5
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 3,765
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
I'll add that (bonus: it never was supported on macOS so this will add support for it!).
Haven't tested on Windowy, yet, but on macOS the text is gray and hard to read. Could it be more black-ish?
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2020, 12:50 PM   #6
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 24,244
Default

Go to theme tweaker, change "MIDI editor CC lane add/remove buttons" color. It's nicely visible over here.
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2020, 12:51 PM   #7
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 3,765
Default

Ah yeah, that did the trick
Maybe some better default value would be needed here.
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2020, 12:52 PM   #8
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 24,244
Default

Really depends on the background color of the MIDI editor window. We know that the default theme doesn't have the luckiest choice there...
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2020, 12:58 PM   #9
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 3,765
Default

Only referring to the default theme here :P
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2020, 01:23 PM   #10
Triode
Human being with feelings
 
Triode's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 709
Default

I'm giving this prevent "midi notes from retriggering" preference a go

So the note then sustains, using the note on of the first note and the note off of the note created from the split.

It's then precarious because if the split point is edited (very likely at some point with some items in a large session) then the second note starts retriggering again and the new note off from the original note becomes valid.

I do think an option for note dangle would be the best angle.
__________________
Brush and Beater Drums Online: www.outoftheboxdrums.co.uk
Triode is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2020, 01:38 PM   #11
ovnis
Human being with feelings
 
ovnis's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1,590
Default

Bug : "Toggle preventing MIDI notes retriggering" ON, randomly, doesn't work.

Last edited by ovnis; 06-22-2020 at 02:23 PM.
ovnis is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2020, 01:59 PM   #12
Vagelis
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2017
Location: Larisa, Greece
Posts: 752
Default

Quote:
Originally Posted by vitalker View Post
v6.12+dev0622 - June 22 2020
[*]+ MIDI: fix inline editor menu, add missing actions
Thanks! While at it, could you please also add an action to duplicate notes in Inline editor ? This is the only thing i'm missing there for editing.. At the moment the only way to duplicate notes (ctrl+D) is only if we add time selection. (or am i missing something?) It would be great if we could duplicate notes without time selection, just by selecting them as it's possible in midi editor.
Vagelis is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2020, 03:28 PM   #13
X-Raym
Human being with feelings
 
X-Raym's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 6,584
Default

Quote:
Originally Posted by vitalker View Post
  • # Actions list: change action/reascript label



Yep, I definitely think it would be better without this label at all, I better have well visually aligned buttons.
The label content are already present in the menu of the New.. button, and the other only light up when selected entry are custom actions or reascript so I dont think the label is needed. Better have pleasing visual there. :P
X-Raym is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2020, 03:50 PM   #14
ferropop
Human being with feelings
 
ferropop's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 773
Default

While we're on MIDI CC/Envelope stuff, would shower in unpasteurized goat's milk for Custom Vertical Snap in CC/Envelope lanes:



Might do the goat's milk anyway, but would also do it in this case.
ferropop is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2020, 06:23 PM   #15
ovnis
Human being with feelings
 
ovnis's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1,590
Default

Bug
"item : Prevent MIDI notes retriggering start/end of adjacent MIDI"... randomly, doesn't work.

Last edited by ovnis; 06-22-2020 at 06:41 PM.
ovnis is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2020, 11:02 PM   #16
lucas_LCS
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 1,282
Default

Is it possible to implement this feature request for Layout Sub-Menus?

https://forum.cockos.com/showthread.php?t=230114

::
__________________
Themes : LCS_ZeroDarkSix : LCS_Flat-6 : LCS_Flat-6_MBE :
Themes : LCS_Mahina_SE : LCS_Luna_SE : LCS_Sesshin : LCS_BlueCore :
lucas_LCS is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2020, 12:57 AM   #17
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 24,244
Default

Anything is "possible" - it's just code.
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2020, 01:36 AM   #18
horneusz
Human being with feelings
 
horneusz's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Poland
Posts: 68
Default

  • + MIDI: fix inline editor CC labels for unnamed CCs
  • + MIDI: fix inline editor menu, add missing actions [t=238624]

Devs,
can you also pay attention to such behavior inline midi editor?

https://forum.cockos.com/showthread.php?t=197671

The inline midi editor does not remember its state during various actions.

For me it would be a big step to the drum step sequencer in the arrangement window.
horneusz is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2020, 05:03 AM   #19
Coachz
Human being with feelings
 
Coachz's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Charleston, SC USA
Posts: 8,465
Default

Quote:
Originally Posted by EvilDragon View Post
Thanks!

While at it, what say you to duplicate all CC lanes that have any events on them and put them at the top of the dropdown menu?
Great idea.
Coachz is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2020, 09:31 AM   #20
deeb
Human being with feelings
 
deeb's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 2,875
Default

Justin! It's a public health issue so manny modifiers sharing the same icon. Not good for shanti shanti living for sure ! please think about it ! it's huge what is missing there !
__________________
i had to come back !
deeb is online now   Reply With Quote
Old 06-23-2020, 01:21 PM   #21
Yanick
Human being with feelings
 
Yanick's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Moscow, Russia
Posts: 237
Default

We still need to solve this issue, with stretching midi and audio. Either stretch audio or not stretch midi outside of area selection
https://drive.google.com/file/d/17LL...DXlcTAvSX/view
__________________
My scripts for rendering
Yanick is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2020, 01:31 PM   #22
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 5,761
Default

Quote:
Originally Posted by Yanick View Post
The access is restricted.
__________________
Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
Make a thread "F%#! you Reaper! I quit!" to get more views and feedback since these kind of threads get much more traction
SoundCloudFR: True Non-destructive GLUEAll the REAPER names
vitalker is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2020, 01:33 PM   #23
Yanick
Human being with feelings
 
Yanick's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Moscow, Russia
Posts: 237
Default

Quote:
Originally Posted by vitalker View Post
The access is restricted.
Now how?
__________________
My scripts for rendering
Yanick is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2020, 01:40 PM   #24
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 5,761
Default

Quote:
Originally Posted by Yanick View Post
Now how?
__________________
Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
Make a thread "F%#! you Reaper! I quit!" to get more views and feedback since these kind of threads get much more traction
SoundCloudFR: True Non-destructive GLUEAll the REAPER names
vitalker is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2020, 01:54 AM   #25
heda
Human being with feelings
 
heda's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spain
Posts: 5,913
Default

Quote:
Originally Posted by vitalker View Post
+ MIDI: improve CC lane selection UI
On Windows at least... default theme, they seem like grayed out. Hard to read.

Also we lost the ability to click and while the list of CCs was visible, type a number to scroll close to the CC we wanted to select. For example to select CC 64 before.. you could type the 6 number and it scrolled to the 60, which is closer to select the 64. Ideally it would be nice to be able to type 64 and it would select CC64 directly.
heda is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2020, 02:23 AM   #26
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 24,244
Default

Oh, that typing in is super-important. Needs to return!
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2020, 03:20 AM   #27
xpander
Human being with feelings
 
xpander's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Terra incognita
Posts: 5,753
Default

Quote:
+ MIDI: improve CC lane selection UI
Nice. Now we can see the whole CC names. Those "More" CC sub-menus also work better here than scrolling down one big list. However, typing numbers while over the initial list only works up to 22. Any given More sub-menu has to be open for the number typing to work in there. Would be nice if the appropriate More menu would open when typing numbers over 22 in the main CC menu.

Like heda said, the visibility of the CC selector needs adjustment. This pre-release vs. v6.12c:

xpander is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2020, 04:32 AM   #28
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 24,244
Default

Just needs a tweak of that one color for the default theme, I'd say. It worked great for my RADO v4 tweak already:

EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2020, 04:46 AM   #29
White Tie
Pixel Pusher
 
White Tie's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Blighty
Posts: 3,054
Default

Quote:
Originally Posted by xpander View Post
Like heda said, the visibility of the CC selector needs adjustment. This pre-release vs. v6.12c:

Yup , I'm on it. I've only just got this build too, yeah?
__________________
The House of White Tie
White Tie is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2020, 07:34 AM   #30
zookthespook
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2015
Location: India Mumbai
Posts: 687
Default

the improvements in the midi CC lane UI you are looking good.
zookthespook is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2020, 05:55 PM   #31
daxliniere
Human being with feelings
 
daxliniere's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: London, UK
Posts: 2,024
Default

Horizontal guide line is several pixels too low:

Attached Images
File Type: gif REAPER_horizontal guide line pixels too low.gif (61.2 KB, 1351 views)
__________________
Dax Liniere
London's newest premium studio complex! (Facebook)
[i7-4790K, 12Gb RAM, Win8.1x64, NVidia GT710, UAD2-OCTO, FireFaceUFX, REAPER x64]
daxliniere is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2020, 11:53 AM   #32
daxliniere
Human being with feelings
 
daxliniere's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: London, UK
Posts: 2,024
Default

Quote:
Originally Posted by daxliniere View Post
Horizontal guide line is several pixels too low:

Any news on this one, please?
__________________
Dax Liniere
London's newest premium studio complex! (Facebook)
[i7-4790K, 12Gb RAM, Win8.1x64, NVidia GT710, UAD2-OCTO, FireFaceUFX, REAPER x64]
daxliniere is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2020, 11:54 AM   #33
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 5,761
Default

Quote:
Originally Posted by daxliniere View Post
Any news on this one, please?
It's better to ask in the last thread.
__________________
Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
Make a thread "F%#! you Reaper! I quit!" to get more views and feedback since these kind of threads get much more traction
SoundCloudFR: True Non-destructive GLUEAll the REAPER names
vitalker is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.