Old 08-02-2021, 01:14 PM   #801
amagalma
Human being with feelings
 
amagalma's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3,110
Default

Is there somewhere some setting to NOT add edge points when razor editing envelopes?


__________________
Most of my scripts can be found in ReaPack.
If you find them useful, a donation would be greatly appreciated! Thank you! :)
amagalma is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2021, 05:35 AM   #802
Daodan
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 339
Default

Quote:
Originally Posted by amagalma View Post
Is there somewhere some setting to NOT add edge points when razor editing envelopes?


+11111!!!
Daodan is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2021, 04:37 PM   #803
amagalma
Human being with feelings
 
amagalma's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3,110
Default

Devs, could we have the option to add or not to add edge points when razor editing envelopes?
__________________
Most of my scripts can be found in ReaPack.
If you find them useful, a donation would be greatly appreciated! Thank you! :)
amagalma is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2021, 07:55 AM   #804
n997
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 424
Default

Quote:
Originally Posted by amagalma View Post
Devs, could we have the option to add or not to add edge points when razor editing envelopes?
+1 to that.

Personally, I have use cases for both creating the edge points and not creating them.

So I suggest adding a sub-option in modifier menu, for example:

Razor edit area: left drag
"Move areas" > "[v] creating envelope edge points"

Razor edit envelope area: left drag
"Move or tilt envelope vertically" > "[v] creating envelope edge points"


...and so on.
n997 is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2021, 09:39 AM   #805
Daodan
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 339
Default

Quote:
Originally Posted by amagalma View Post
Devs, could we have the option to add or not to add edge points when razor editing envelopes?
Example from real project:

I have automated zoom, x offset and y offset in video processor. Then I want my "zoom out" longer so I need to move points from different envelopes all together.
Regular marquee selection not support multiple envelopes so when Razor comes I was so exited and thought that the problem was solved. But you can't just move multiple envelopes points at once even with razor, because off edge points.
The only way to do this is add extra item and "link items and envelopes". Not the most comfortable way, especially if you have to do it often.
Daodan is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2021, 09:48 AM   #806
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 12,222
Default

What happens if not adding edge points and there are no existing envelope points within the razor edit area (not a situation that can arise in any other envelope editing context)?
schwa is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2021, 10:37 AM   #807
Mercado_Negro
Moderator
 
Mercado_Negro's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Caracas, Venezuela
Posts: 8,451
Default

Quote:
Originally Posted by schwa View Post
What happens if not adding edge points and there are no existing envelope points within the razor edit area (not a situation that can arise in any other envelope editing context)?
I'd expect it to ramp up or down from the previous point (before the left edge of the razor edit area) and ramp up or down to the next point (after the right edge of the razor edit area).
__________________
Pressure is what turns coal into diamonds - Michael a.k.a. Runaway
Mercado_Negro is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2021, 10:38 AM   #808
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 12,222
Default

Quote:
Originally Posted by Mercado_Negro View Post
I'd expect it to ramp up or down from the previous point (before the left edge of the razor edit area) and ramp up or down to the next point (after the right edge of the razor edit area).
In other words... add edge points?
schwa is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2021, 10:52 AM   #809
Mercado_Negro
Moderator
 
Mercado_Negro's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Caracas, Venezuela
Posts: 8,451
Default

Quote:
Originally Posted by schwa View Post
In other words... add edge points?
No, I mean this:

https://u.pcloud.link/publink/show?c...02NoQCAydKsXIV
__________________
Pressure is what turns coal into diamonds - Michael a.k.a. Runaway
Mercado_Negro is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2021, 11:01 AM   #810
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 12,222
Default

Sorry, I'm not quite following. Describe what you think should be the ending state, given this starting state?




[edit] sorry, now I see your animated screencap (it previews as just a static image on that file sharing site). I think post #801 above is about vertical razor envelope editing, not horizontal, so we're talking about different things.

Last edited by schwa; 08-04-2021 at 11:06 AM.
schwa is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2021, 11:30 PM   #811
AZpercussion
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2019
Location: Moscow, Russia
Posts: 356
Default

Quote:
Originally Posted by schwa View Post
I think post #801 above is about vertical razor envelope editing, not horizontal, so we're talking about different things.
Suggested option to not add envelope point on razor edge could be solution for both, vertical and horizontal editing.
AZpercussion is online now   Reply With Quote
Old 08-05-2021, 04:45 AM   #812
Mercado_Negro
Moderator
 
Mercado_Negro's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Caracas, Venezuela
Posts: 8,451
Default

Quote:
Originally Posted by schwa View Post
Sorry, I'm not quite following. Describe what you think should be the ending state, given this starting state?




[edit] sorry, now I see your animated screencap (it previews as just a static image on that file sharing site). I think post #801 above is about vertical razor envelope editing, not horizontal, so we're talking about different things.
I think it's about horizontal, vertical and also trimming. The user just wants to move points within the area without adding edge points.
__________________
Pressure is what turns coal into diamonds - Michael a.k.a. Runaway
Mercado_Negro is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2021, 03:21 PM   #813
buyrunvelocity
Human being with feelings
 
Join Date: May 2020
Location: Istanbul
Posts: 18
Default item envelopes

Hi Reafriends,

Why razor edit doesn't work on item envelopes? Any one knows?
I read that is intended behavior. This one what I really miss from time selection.
I hope we got this functionality. It is great for many things.
buyrunvelocity is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2021, 10:08 PM   #814
deeb
Human being with feelings
 
deeb's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 3,689
Default

Quote:
Originally Posted by deeb View Post
I feel the need of one thing! while using RE exclusively on envelopes, I would like to copy and move envelopes with RE but the fact that every Re edit splits the underneath AI is problem. Would be nice if somehow they could be independent at certain times.

So I thought it could handy if we had a RE Mode or option to treat RE editing on envelopes without splitting AIs.

I thought a mode something like: "RE edits on Envelopes ignore underneath AI's for the purpose of copy, delete, moving" (actions that envolve splitting the AI's).

What could be better solution for this?

Why i am asking discussion on this?

- if we have defined an AI, and if we want to use the useful RE on envelopes to copy/move/delete envelopes we will be destroying the beautiful AI container.

practical example of the issue:



How can we keep the AI intact?
bringing up this! would be very useful if we had a mode/option/modifier to keep AI start / end intact while RE Editing.
__________________
Some of my Requests : Pre Chain and Post Chain : Midi input reaching take instrument : Alias names for sends : Hide Specific sends on Sends Panel/TCP/MCP : please take care of the small workflow details ...

Last edited by deeb; 08-09-2021 at 11:35 PM.
deeb is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2021, 12:08 AM   #815
UknownSource
Human being with feelings
 
UknownSource's Avatar
 
Join Date: May 2020
Posts: 107
Default

is there a script/ action to duplicate razor area?
__________________
PLEASE Devs: "FX-Container" --> https://forum.cockos.com/showthread.php?t=226533
UknownSource is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2021, 06:13 AM   #816
musicbynumbers
Human being with feelings
 
musicbynumbers's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: South, UK
Posts: 13,685
Default

Quote:
Originally Posted by UknownSource View Post
is there a script/ action to duplicate razor area?
There is one built in called "duplicate selected area of items".

Not the best name but it works with razor areas
__________________
subproject FRs click here
note: don't search for my pseudonym on the web. The "musicbynumbers" you find is not me or the name I use for my own music.
musicbynumbers is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2021, 07:16 AM   #817
UknownSource
Human being with feelings
 
UknownSource's Avatar
 
Join Date: May 2020
Posts: 107
Default

Quote:
Originally Posted by musicbynumbers View Post
There is one built in called "duplicate selected area of items".

Not the best name but it works with razor areas
where?
__________________
PLEASE Devs: "FX-Container" --> https://forum.cockos.com/showthread.php?t=226533
UknownSource is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2021, 07:28 AM   #818
deeb
Human being with feelings
 
deeb's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 3,689
Default

Quote:
Originally Posted by UknownSource View Post
where?
press "?" and search on the action list i think.
__________________
Some of my Requests : Pre Chain and Post Chain : Midi input reaching take instrument : Alias names for sends : Hide Specific sends on Sends Panel/TCP/MCP : please take care of the small workflow details ...
deeb is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2021, 07:50 AM   #819
musicbynumbers
Human being with feelings
 
musicbynumbers's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: South, UK
Posts: 13,685
Default

Quote:
Originally Posted by deeb View Post
press "?" and search on the action list i think.
Yep and then you can assign it to a keyboard action, midi or OSC or to a toolbar button
__________________
subproject FRs click here
note: don't search for my pseudonym on the web. The "musicbynumbers" you find is not me or the name I use for my own music.
musicbynumbers is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2021, 11:46 PM   #820
UknownSource
Human being with feelings
 
UknownSource's Avatar
 
Join Date: May 2020
Posts: 107
Default

it should be under Razor category!

thank you guys
__________________
PLEASE Devs: "FX-Container" --> https://forum.cockos.com/showthread.php?t=226533
UknownSource is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2021, 12:03 AM   #821
UknownSource
Human being with feelings
 
UknownSource's Avatar
 
Join Date: May 2020
Posts: 107
Default

where can I find all the razor scripts/actions?
I donno what to search
__________________
PLEASE Devs: "FX-Container" --> https://forum.cockos.com/showthread.php?t=226533
UknownSource is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2021, 12:31 AM   #822
deeb
Human being with feelings
 
deeb's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 3,689
Default

i don't think there is many, RE is mostly Modifier based. Some users made some interesting stuff which you can find here:
https://forum.cockos.com/showthread.php?t=241604
__________________
Some of my Requests : Pre Chain and Post Chain : Midi input reaching take instrument : Alias names for sends : Hide Specific sends on Sends Panel/TCP/MCP : please take care of the small workflow details ...
deeb is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2021, 04:57 AM   #823
mccrabney
Human being with feelings
 
mccrabney's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 3,124
Default

any suggestions for avoiding this issue:



my LFO shape fits the grid, but when i grab a grid-sized section of it with razor edit, a point is ignored. note how after copying the pan AI, the two tracks are panned to opposite sides even though they're at the same position of the AI

expected behavior would be for the lower track to have the same pan value as the top track at this position (99%L), since all relevant points have been copied, pasted, and are present/visible in the new AI
mccrabney is online now   Reply With Quote
Old 08-12-2021, 02:22 AM   #824
tapemelancholy
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 54
Default

Any plans to add envelope move and tilt with razor to track lane envelope view?



Will be handy!
tapemelancholy is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2021, 04:27 AM   #825
amagalma
Human being with feelings
 
amagalma's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3,110
Default

Quote:
Originally Posted by Daodan View Post
Example from real project:

I have automated zoom, x offset and y offset in video processor. Then I want my "zoom out" longer so I need to move points from different envelopes all together.
Regular marquee selection not support multiple envelopes so when Razor comes I was so exited and thought that the problem was solved. But you can't just move multiple envelopes points at once even with razor, because off edge points.
The only way to do this is add extra item and "link items and envelopes". Not the most comfortable way, especially if you have to do it often.
This exactly was the problem I had and I posted for this FR. Please devs, could you give us this option? It is a common real life scenario that has no easy solution at the moment.
__________________
Most of my scripts can be found in ReaPack.
If you find them useful, a donation would be greatly appreciated! Thank you! :)
amagalma is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2021, 04:59 AM   #826
AZpercussion
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2019
Location: Moscow, Russia
Posts: 356
Default

Quote:
Originally Posted by tapemelancholy View Post
Any plans to add envelope move and tilt with razor to track lane envelope view?

Will be handy!
Exactly! And for master track envelopes too.
AZpercussion is online now   Reply With Quote
Old 08-12-2021, 09:17 PM   #827
Embass
Human being with feelings
 
Embass's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 646
Default

AI left edge point not moving



Points not moving



for mute env values should be 0 or 1
Embass is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2021, 08:25 AM   #828
Embass
Human being with feelings
 
Embass's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 646
Default

copy paste
Embass is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2021, 04:53 PM   #829
WyattRice
Human being with feelings
 
WyattRice's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Virginia
Posts: 2,029
Default

Quote:
Originally Posted by tapemelancholy View Post
Any plans to add envelope move and tilt with razor to track lane envelope view?



Will be handy!
I have wished for this for a long time as well. It only works on volume tracks. I wish there was an option for just the regular tracks, as I don't really use volume tracks, because it's confusing sometimes.
Here's a mock up I did back in 2015. I wish it could work like this.
WyattRice is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2021, 12:25 AM   #830
MrDisco
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 8
Default

Slightly off topic with Razor edit, as I am new to this, but is there a way to just highlight the section without the 'luminous/animated area selection' ?

So more like Ableton or Protools that just 'shades' the area when selecting?

Is there a preference setting?

Thank you
MrDisco is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2021, 01:49 AM   #831
bolgwrad
Human being with feelings
 
bolgwrad's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: On my arse in Glasgow, Scotland
Posts: 994
Default

Quote:
Originally Posted by MrDisco View Post
Slightly off topic with Razor edit, as I am new to this, but is there a way to just highlight the section without the 'luminous/animated area selection' ?

So more like Ableton or Protools that just 'shades' the area when selecting?

Is there a preference setting?

Thank you
The 'theme development tweaker' (Ctrl+Alt+T here) allows you to edit the colours/alpha of razor edit elements.
__________________
www.sachetsofrelish.com
bolgwrad is online now   Reply With Quote
Old 10-14-2021, 09:03 PM   #832
cool
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2017
Location: Sunny Siberian Islands
Posts: 505
Default Bug: arrange view dont refresh when paste

Bug: arrange view dont refresh when paste
Compare the copy / paste behavior of the item and the resor edit:


Item, correct behavior (focus remains on the play marker):






Razor, incorrect behavior (the pasted areas goes forward, beyond the border of the visible area of the screen. Until the zoom is changed - after that, the focus returns to the play marker):


cool is online now   Reply With Quote
Old 10-27-2021, 12:21 PM   #833
luiza177
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 30
Default

Quote:
Originally Posted by amagalma View Post
Devs, could we have the option to add or not to add edge points when razor editing envelopes?
Would love this as well +1
luiza177 is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2021, 02:03 PM   #834
Svein
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2021
Posts: 7
Default Create razor area and delete content?

Hi good people!
I’m new to Reaper coming from Pro Tools since it was on floppy.
Been digging all the customizing Reaper has to offer.
Today I was cleaning up a live concert by removing junk to reduce bleed etc.
I use razor edit selection as default mouse modifier.
Would it be possible to make a script that delete area contents when releasing the mouse after you left drag to make a razor selection? With a modifier of course? I have to press either Cmd+X or backspace after selection to delete now (which is the PT way also) It would be amazing to use Razor editing to delete if this would be possible. Combined with auto fades it would be sick fast.

Thanks!
Svein
Svein is online now   Reply With Quote
Old 10-28-2021, 02:45 PM   #835
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 12,222
Default

By default, shift+ctrl+alt+click on a razor edit area is mapped to "delete area contents." You could map this to the default razor edit area left click, or any other modifier key.
schwa is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2021, 02:55 PM   #836
Svein
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2021
Posts: 7
Default

Quote:
Originally Posted by schwa View Post
By default, shift+ctrl+alt+click on a razor edit area is mapped to "delete area contents." You could map this to the default razor edit area left click, or any other modifier key.
Yeah thanks! I have tried that too. I just wished I could skip that step when I have a lot of editing. Just deleting with mouse up after selection. I have some power editing friends that would have loved it too.



Svein
Svein is online now   Reply With Quote
Old 10-28-2021, 04:19 PM   #837
bolgwrad
Human being with feelings
 
bolgwrad's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: On my arse in Glasgow, Scotland
Posts: 994
Default

Quote:
Originally Posted by Svein View Post
Yeah thanks! I have tried that too. I just wished I could skip that step when I have a lot of editing. Just deleting with mouse up after selection. I have some power editing friends that would have loved it too.
Svein
Set up a toggle for when you need it. One shortcut (Alt+Win+D here) to

Set default mouse modifier action for "Razor edit area left click" to "Delete area contents"

and the other (Ctrl+Alt+D here) to set it back to

Set default mouse modifier action for "Razor edit area left click" to "No action" (factory default)

[edit] Oh right, you want it on mouse up - yes, that would be nice!
__________________
www.sachetsofrelish.com
bolgwrad is online now   Reply With Quote
Old 10-28-2021, 04:58 PM   #838
Svein
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2021
Posts: 7
Default

Quote:
Originally Posted by bolgwrad View Post
Set up a toggle for when you need it. One shortcut (Alt+Win+D here) to

Set default mouse modifier action for "Razor edit area left click" to "Delete area contents"

and the other (Ctrl+Alt+D here) to set it back to

Set default mouse modifier action for "Razor edit area left click" to "No action" (factory default)

[edit] Oh right, you want it on mouse up - yes, that would be nice!
Yes mouse up or more like a «razor swipe delete ignoring snap» action.
Svein is online now   Reply With Quote
Old 10-29-2021, 12:00 AM   #839
AZpercussion
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2019
Location: Moscow, Russia
Posts: 356
Default

Quote:
Originally Posted by Svein View Post
<...>
Would it be possible to make a script that delete area contents when releasing the mouse after you left drag to make a razor selection? With a modifier of course? ...
In addition I could say, there is an SWS action "Eraser tool". But it works only with time and items selection. Would love to see the same with razor area. And native, yes, for better stability on mac.
AZpercussion is online now   Reply With Quote
Old 10-29-2021, 06:59 AM   #840
Svein
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2021
Posts: 7
Default

Quote:
Originally Posted by AZpercussion View Post
In addition I could say, there is an SWS action "Eraser tool". But it works only with time and items selection. Would love to see the same with razor area. And native, yes, for better stability on mac.
I just made a macro in Keyboard Maestro that does what I want.
Works perfectly. Saves me thousands of clicks on cleaning up this live concert.
See attached screenshot.
You have to assign the create razor edit area ignoring snap to the same modifiers that you choose in the Keyboard Maestro macro
Attached Images
File Type: png Mouse up delete.png (49.4 KB, 32 views)
Svein is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.