Old 12-24-2022, 03:30 PM   #1
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 12,530
Default v6.73+dev1224 - December 24 2022

v6.73+dev1224 - December 24 2022
  • * Includes feature branch: selected media item appearance changes
  • * Includes feature branch: media item fixed lanes
  • + Media item properties: improve start-in-source display in certain stretch marker scenarios [t=274036]
  • + Timestretch: improve ordering of modes menu
  • # Render: fix calculation media item loudness via dry run render
This thread is for pre-release features discussion. Use the Feature Requests forum for other requests.

Changelog - Pre-Releases

Generated by X-Raym's REAPER ChangeLog to BBCode
__________________
DonateSoundCloudAll the REAPER names
vitalker is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2022, 03:39 PM   #2
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 12,530
Default

Quote:
Originally Posted by vitalker View Post
* Includes feature branch: selected media item appearance changes
Are any changes planned?
Now it looks like 3D item, but the point of view is unknown due to non-parallel lines.
__________________
DonateSoundCloudAll the REAPER names
vitalker is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2022, 12:56 AM   #3
Phazma
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 2,496
Default

Quote:
Originally Posted by vitalker View Post
[*]+ Timestretch: improve ordering of modes menu
Yeah, better like this. HQ modes on top, creative choices on bottom.
Personally I would switch SoundTouch and Rrreeeaaa order, so the more smoother sounding RBL and Rrreeeaaa are grouped together and the more grainy sounding SoundTouch and Simple Windowed too. But I am sure you have your reasoning behind this specific ordering, so just mentioned my thinking in case it would be any useful.
Phazma is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2022, 03:43 AM   #4
BartR
Human being with feelings
 
BartR's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Belgium
Posts: 1,157
Default

Quote:
Originally Posted by vitalker View Post
Are any changes planned?
Now it looks like 3D item, but the point of view is unknown due to non-parallel lines.
Well it looks like extruded toward the viewer. However: is it an useful feature?
__________________
Reaper: always the most up-to-date.
O.S.: Windows 11
ReaPack (with bilingual Tutorials): https://bit.ly/ReaPack_Repository
BartR is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2022, 03:48 AM   #5
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 12,530
Default

Quote:
Originally Posted by BartR View Post
Well it looks like extruded toward the viewer. However: is it an useful feature?
Could be, but for now you can't say immediately which item is selected based on only this bottom trapeze, so it's not enough.
__________________
DonateSoundCloudAll the REAPER names
vitalker is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2022, 03:54 AM   #6
BartR
Human being with feelings
 
BartR's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Belgium
Posts: 1,157
Default

Quote:
Originally Posted by vitalker View Post
Could be, but for now you can't say immediately which item is selected based on only this bottom trapeze, so it's not enough.
Well, till now I based myself just with the highlight ... without having be confused.
__________________
Reaper: always the most up-to-date.
O.S.: Windows 11
ReaPack (with bilingual Tutorials): https://bit.ly/ReaPack_Repository
BartR is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2022, 04:04 AM   #7
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 12,530
Default

Quote:
Originally Posted by BartR View Post
Well, till now I based myself just with the highlight ... without having be confused.
I don't know what exactly would change, but you can change height of this trapeze in Preferences. It's probably for those who can't fully distinguish between selected and unselected.
__________________
DonateSoundCloudAll the REAPER names
vitalker is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2022, 10:48 AM   #8
ovnis
Human being with feelings
 
ovnis's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 2,762
Default

Is it a bug with razor?


When I copy past a audio item from an area with 150 BMP to an are with 60 BMP, the sample is streched.




Last edited by ovnis; 12-25-2022 at 10:57 AM.
ovnis is online now   Reply With Quote
Old 12-25-2022, 11:16 AM   #9
ovnis
Human being with feelings
 
ovnis's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 2,762
Default

With razor, when I copy/past, one of the item changes is lenght!





ovnis is online now   Reply With Quote
Old 12-25-2022, 11:54 AM   #10
Triode
Human being with feelings
 
Triode's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,074
Default

Quote:
Originally Posted by ovnis View Post
Is it a bug with razor?


When I copy past a audio item from an area with 150 BMP to an are with 60 BMP, the sample is streched.



I reckon that's meant to happen if the timebase of the track or item is on beats (position length rate)
__________________
Mixing / Brush and Beater Drums Online: www.outoftheboxsounds.com
Triode is online now   Reply With Quote
Old 12-25-2022, 11:58 AM   #11
ovnis
Human being with feelings
 
ovnis's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 2,762
Default

My project config: Beat (position only).
ovnis is online now   Reply With Quote
Old 12-25-2022, 12:01 PM   #12
Triode
Human being with feelings
 
Triode's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,074
Default

Are the track or items set to the other one?
__________________
Mixing / Brush and Beater Drums Online: www.outoftheboxsounds.com
Triode is online now   Reply With Quote
Old 12-25-2022, 02:18 PM   #13
ovnis
Human being with feelings
 
ovnis's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 2,762
Default

No.
ovnis is online now   Reply With Quote
Old 12-26-2022, 06:23 AM   #14
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 14,254
Default

Quote:
Originally Posted by ovnis View Post
With razor, when I copy/past, one of the item changes is lenght!
Is this enabled? If so, the screencap looks like the expected behavior.


Last edited by schwa; 12-26-2022 at 06:58 AM.
schwa is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2022, 06:30 AM   #15
ovnis
Human being with feelings
 
ovnis's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 2,762
Default

Yes.
ovnis is online now   Reply With Quote
Old 12-26-2022, 06:57 AM   #16
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 14,254
Default

Quote:
Originally Posted by ovnis View Post
Is it a bug with razor?


When I copy past a audio item from an area with 150 BMP to an are with 60 BMP, the sample is streched.
This is a bug when the timebase is set to beats (position only), fixing.


(for clarity, the behavior in post #8 is a bug, the behavior in post #9 is not a bug.)
schwa is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2022, 02:51 PM   #17
ovnis
Human being with feelings
 
ovnis's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 2,762
Default

OK. Thx you!
ovnis is online now   Reply With Quote
Old 12-26-2022, 04:28 PM   #18
Dubnick
Human being with feelings
 
Join Date: May 2021
Posts: 41
Default

Question regarding fixed item lanes, which I am revisiting after some time of not trying it throughout it's development (so please forgive me if I have missed something):

Is there not yet an option to toggle the view from "See all lanes" to "See only the top/selected lane"?

I'm looking for the equivalent to Toggle View All Takes but for the fixed item lanes if it is available.

As a user of several other DAWs that employ a PT style playlist option (including PT itself), it's really crucial to be able to choose between the options of viewing all 'lanes' at once or viewing one lane at a time.

For example: on a vocal or individual instrument of the like, I may want to be able to see all lanes to be able to compare timing at a glance and be more selective in choosing which 'lanes/takes' I am going to bother checking out or which ones I am going to give priority in auditioning for inclusion in a comp.

On the other hand, if I am tracking several takes of a full drum kit, having all 'lanes' visible at all times is unwieldy and takes up so much screen real estate that it becomes imposible to make out key details on the screen.

Otherwise, the fixed item lanes seems to be coming along swimmingly and perhaps I am just missing something and it is easy to change view options. If so, my apologies!

Thanks!

Last edited by Dubnick; 12-30-2022 at 07:17 AM.
Dubnick is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2022, 04:34 PM   #19
MonkeyBars
Human being with feelings
 
MonkeyBars's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Location: Hollyweird
Posts: 1,980
Default Multichannel Reascript API docs

Hope you don't mind me reporting this here; it's vaguely related to the recent channels work deployed.

Please add the info about source channels values to the official API documentation for Get/SetTrackSendInfo_Value() I_SRCCHAN & I_DSTCHAN to include the note that every 2 channels added adds 1024 to the value for send channels.
MonkeyBars is online now   Reply With Quote
Old 12-26-2022, 05:51 PM   #20
bolgwrad
Human being with feelings
 
bolgwrad's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: On my arse in Glasgow, Scotland
Posts: 1,505
Default

@dubnick +1. 'Last selected lane' would be a very useful option indeed.
__________________
www.sachetsofrelish.com
bolgwrad is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2022, 03:59 AM   #21
Embass
Human being with feelings
 
Embass's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 867
Default

Embass is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2022, 04:30 AM   #22
Embass
Human being with feelings
 
Embass's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 867
Default

Embass is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2022, 04:59 AM   #23
Embass
Human being with feelings
 
Embass's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 867
Default

Embass is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2022, 06:07 AM   #24
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 14,254
Default

Quote:
Originally Posted by Embass
various
Fixing all of these, thanks for the reports!
schwa is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.