Old 03-17-2020, 08:57 AM   #1
Neutronic
Human being with feelings
 
Neutronic's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 516
Default Quick Adder v2.31: FX folders support, new VI filter ++




Quick Adder 2 is a brand new incarnation of my Quick add FX or track template script that gets the most requested feature - live search results - front and center.

To make it happen, a custom GUI had to be build and the core logic revamped, which in turn allowed adding many other usability improvements such as a favorites system, key commands, a front end for options and preferences, plus a framework for further expandability.

With all the major changes, Quick Adder 2 continues to provide a unified solution for adding track/take/input FX and track templates in REAPER. Starting with v2.15 you can also find and run actions.

You can see it in action in the demo video.

Version 2+ highlights
  • resizable custom GUI that comes in two flavors - dark and light
  • reworked code logic to accommodate live search results
  • in-script favorites system (GIF) (GIF)
  • search filter tray - quickly change active search criteria
  • drag and drop support (GIF)
  • interactive hints bar
  • front end for all user preferences such as:
    - global search order (GIF)
    - default startup search filter
    - track template parameters to apply (GIF)
    - options for database scanning and more
  • extensive keyboard shortcuts
  • keep the script open after adding FX/template
  • control FX floating (GIF)
  • preserve user customizations when updating the script
  • run actions

Quick Adder 2 is provided free of charge, but donations are very much welcomed and appreciated.
Starting with v2.0, the script will kindly remind you to support the development every time you update it to a higher version.


Installation
  1. either import my GitHub repository index into ReaPack (recommended):
    https://github.com/Neutronic/ReaScripts/raw/master/index.xml
  2. or Download it directly (right-click --> save as…) and load it into REAPER through the action list
  • v2.10+ also require SWS and JS APIs for some functionality

NOTE: Quick Adder 2 is a separate script and will be installed side by side with v1.x. Also, the input override and track names search modes have been removed, so if you need the features please use v1.50.

Quote:
[CHANGELOG]

v2.29 – June 28 2020
+ Shift+Enter inserts templates above first selected track
# more improvements to reaper-fxfolders.ini parsing
# check VST names for illegal characters
# improve overall character sanitizing logic
# fix script crash if AU match doesn't have a space between
developer and plugin names
# improve INS/FOL filters logic

v2.27 – June 24 2020
# fix recalling favorites containing FX folder data
# improve matching queries with numbers

v2.26 – June 21 2020
# fix script crash when parsing fxfolders.ini

v2.25 – June 19 2020 (post)
+ search FX browser folders
+ new FOL search filter for FX browser folders
+ option to disable FX folders searching (PREFS --> Search and ...)
+ new INS search filter for virtual instruments
+ FX search filter now gets effects only
+ configure Filter Tray items (right-click the tray button)
+ configure FX show options (right-click the Show FX button)
# move "Show FX at mouse cursor" to FX show options
# improve illegal characters sanitizing
# internal optimizations

v2.23 – June 03 2020
# escape backslashes in JS descriptions

v2.22 – June 02 2020
# fixed Default Filter setting

v2.21 – May 28 2020
# recall docked state on QA2 reopening

v2.20 – May 26 2020 (post)
Text selection for editing:
+ marquee select search box text
+ "Ctrl(Cmd) + A" or double-click a search query to select all text
+ "Ctrl(Cmd) + Left/Right" to move one word at a time
+ "Shift + Left/Right" to select one letter at a time
+ "Ctrl(Cmd) + Shift + Left/Right" to select one word at a time
+ "Home" to go to start of the search query
+ "End" to go to the end of search query

The docked mode:
+ right-click the hints bar to dock/undock the script's GUI
+ automatically set result rows number when docked
+ option to show result placeholders when docked
+ highlight the GUI when docked and the script is focused
+ temporarily undock the script when user opens QA2 Preferences
+ adjust results text size for the docked mode
+ open the filter tray vertically when docked and GUI width is
less than the tray width

Various:
+ option to float FX at mouse cursor
+ maximum number of result rows increased to 99 for the undocked mode
+ unlock minimum horizontal GUI size
+ HiDPI/Retina displays support
# make sure ALT + Key shortcuts do not collide with SHIFT + ALT + Key
# fixed the "FX" filter sorting
# fixed search box memory clearing when backspasing a whole query
# insert correct result when no tracks selected and "Clear search
box after insertion" is on
# don't reset QA2 result selection after insertion if search box is empty
# bypass gfx.mouse_cap hang on macOS when inserting FX through double-clicking

v2.16 – April 29 2020
+ support script docking with the title bar menu option (Windows only)
# check JS names for double quotes

v2.15 – April 28 2020 (post)
+ search and run actions
+ add actions to favorites
+ new filter to search actions only
+ define position of actions in the global search order
+ display actions toggle state in real time
+ option to toggle the actions functionality on/off
+ ability to resize the search view horizontally
+ notify user if there is no SWS and/or JS API installed
# enhanced exact matching logic
# enhanced FX filter string parsing

v2.10 - April 06 2020 (post)
+ drag and drop support
+ dropping an effect on empty TCP/MCP automatically
creates a named track with the effect on it
+ options for "no track selected" scenario
+ ability to pin Quick Adder
+ place text box carriage with mouse cursor

v2.08 – March 31 2020 (post)
+ option to clear the search box after FX/template insertion
+ put VSTi/AUi on a new named/armed/monitored track when no
tracks are selected
+ respect FX filter string rules in REAPER Preferences --> Plug-ins (video)
+ ESC closes Quick Adder when the search box is empty
# constrain favorites reordering to Alt + Shift + Up/Down only
# improved "FX not found" warning
# updated help file

v2.07 – March 26 2020 (post)
+ option to show favorites when the search box is empty
+ ability to reorder favorites with Alt + Shift + Up/Down

v2.05 – March 22 2020 (post)
+ option to toggle FX/track template GUI floating after insertion
+ prompt to insert tracks to put FX on, when there are no tracks in project
and master track is unselected
+ pass Ctrl(Cmd)+Z and Ctrl(Cmd)+Shift+Z to main window
+ double-click speed variable in the cfg file (dbl_click_speed)
# slightly increased double click speed

v2.01 - March 18 2020 (post)
# temporarily disable VST cross-checking

Last edited by Neutronic; Today at 04:13 AM.
Neutronic is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2020, 08:58 AM   #2
Neutronic
Human being with feelings
 
Neutronic's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 516
Default

General preferences


Template preferences


Favorites


Video demo

Last edited by Neutronic; 04-21-2020 at 04:13 PM.
Neutronic is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2020, 09:12 AM   #3
Coachz
Human being with feelings
 
Coachz's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Charleston, SC USA
Posts: 8,475
Default

Wow. You guys are awesome. You are making using track and effects templates fantastically easy and intuitive to use. Great job.
Coachz is online now   Reply With Quote
Old 03-17-2020, 09:46 AM   #4
Skorobagatko
Human being with feelings
 
Skorobagatko's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Ukraine, Kyiv
Posts: 210
Default

Great update, thank you!

Script does'nt focus itself when inserting Fabfilter plugins, it's fine with all the other developers I tried for the moment.
Skorobagatko is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2020, 09:57 AM   #5
Vagelis
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2017
Location: Larisa, Greece
Posts: 759
Default

Looks great thx!! Downloading..
Vagelis is online now   Reply With Quote
Old 03-17-2020, 12:24 PM   #6
X-Raym
Human being with feelings
 
X-Raym's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 6,586
Default

Nice GUI ! Thx for sharing !



Have you seen Fast Finder FX by n0ne ? It is a concept similar but with other features as well like Actions.


Is it in your plan ?
X-Raym is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2020, 12:50 PM   #7
Coachz
Human being with feelings
 
Coachz's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Charleston, SC USA
Posts: 8,475
Default

Quote:
Originally Posted by X-Raym View Post
Nice GUI ! Thx for sharing !



Have you seen Fast Finder FX by n0ne ? It is a concept similar but with other features as well like Actions.


Is it in your plan ?
They should team up!
Coachz is online now   Reply With Quote
Old 03-17-2020, 01:01 PM   #8
Nostrap
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 147
Default

Very cool, one issue I noticed is that I certain plug-ins only show up as VST3 and some only show up as VST2 even though I have both versions installed. Fabfilter is one that only works as VST3 and PSP and Melda only show up as VST2
Nostrap is online now   Reply With Quote
Old 03-17-2020, 01:45 PM   #9
Neutronic
Human being with feelings
 
Neutronic's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 516
Default

You're welcome guys!

Quote:
Originally Posted by Skorobagatko View Post
Script does'nt focus itself when inserting Fabfilter plugins, it's fine with all the other developers I tried for the moment.
I guess the FabFilter plugins are pinned, aren't they? The script does focus itself, but if there's a pinned window it will put itself in front of the script's GUI. The reason is that script GUIs can't be pinned at the moment thus they are secondary in a such scenario.

Quote:
Originally Posted by X-Raym View Post
Nice GUI !
Thanks, I spent quite some time on it.

Quote:
Originally Posted by X-Raym View Post
Have you seen Fast Finder FX by n0ne ? It is a concept similar but with other features as well like Actions.


Is it in your plan ?
It's the first time I'm seeing the script. Quick Adder 2 is the further development of my "Quick Add FX or track template" script I released in May 2019. Many people asked for live search results, which required custom GUI, which in turn takes time to do properly. But today it's finally available to the public!

I'm not sure what you exactly mean by Actions, but v1.50 has input override and track names search modes, allowing users duplicating the script as many times as needed with unique hard-coded search queries.

For version 2+, the plan is to expand on what the script currently does, giving a ready-to-use solution, without the need to get hands dirty editing the script to customize it.

Quote:
Originally Posted by Nostrap View Post
Very cool, one issue I noticed is that I certain plug-ins only show up as VST3 and some only show up as VST2 even though I have both versions installed. Fabfilter is one that only works as VST3 and PSP and Melda only show up as VST2
FabFilter plugins, just like the stuff from any other vendor I have at hand, work both as VST2 and VST3 here, so I would need more information in order to help you. First of all, your OS. If you want, PM me your VST paths, reaper-vstplugins64.ini and neutronic_Quick Adder 2_db (you can find it in Scripts\Neutronic Scripts\Utilities\Quick Adder 2).

Neutronic is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2020, 04:48 PM   #10
pandabot
Human being with feelings
 
pandabot's Avatar
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 232
Default

I guess TT is track templates but what is CH?
pandabot is online now   Reply With Quote
Old 03-17-2020, 04:50 PM   #11
Coachz
Human being with feelings
 
Coachz's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Charleston, SC USA
Posts: 8,475
Default

Quote:
Originally Posted by pandabot View Post
I guess TT is track templates but what is CH?
Fx chain?
Coachz is online now   Reply With Quote
Old 03-17-2020, 04:54 PM   #12
pandabot
Human being with feelings
 
pandabot's Avatar
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 232
Default

Oh right, maybe he should call it FXCH instead. CH makes me think of channels
pandabot is online now   Reply With Quote
Old 03-17-2020, 06:11 PM   #13
X-Raym
Human being with feelings
 
X-Raym's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 6,586
Default

@Neutronic
Thx for the detailed answer.


FastFX Finder has extended the search results to not only have FX related things but also REAPER actions, available under the Actions window. This may be how your script could also be extended.
X-Raym is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2020, 12:47 AM   #14
todoublez
Human being with feelings
 
todoublez's Avatar
 
Join Date: Aug 2019
Location: beijing
Posts: 390
Default

I love the GUI so much !
and the introduction video with many details.
very professional wrk.
Donation has been sent, much appreciated yo wrk
have a nice day.
__________________
Reaper 6.12 / SWS/S&M: v2.11.0 / Hackintosh OSX High Sierra 10.13.6
i9 9900KS / 8 Cores base:4.0Ghz turbo:5.0Ghz / 64G RAM /
JS_ReaScriptAPI: v1.215 / Ultraschall API: v43220.00
todoublez is online now   Reply With Quote
Old 03-18-2020, 12:54 AM   #15
todoublez
Human being with feelings
 
todoublez's Avatar
 
Join Date: Aug 2019
Location: beijing
Posts: 390
Default

i got this error right after making a 1st text searching input

Code:
...ipts/Utilities/Quick Adder 2/neutronic_Quick Adder 2.lua:1154: attempt to index a nil value
update :

fixed, I refreshed the database and it wrks.
__________________
Reaper 6.12 / SWS/S&M: v2.11.0 / Hackintosh OSX High Sierra 10.13.6
i9 9900KS / 8 Cores base:4.0Ghz turbo:5.0Ghz / 64G RAM /
JS_ReaScriptAPI: v1.215 / Ultraschall API: v43220.00
todoublez is online now   Reply With Quote
Old 03-18-2020, 12:55 AM   #16
cool
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2017
Location: Sunny Siberian Islands
Posts: 302
Default

Amazing!
cool is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2020, 01:23 AM   #17
vanhaze
Human being with feelings
 
vanhaze's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Netherlands
Posts: 5,003
Default

OSX user here.

I just installed the script.
Ran it.
Forced plugin rescan.
Set filter to ALL.
Did as experiment a search for "delay"
Only component plugins (AU) with "delay' in their name show up, not others, like VST's.

??
__________________
Reaper - OSX (always latest version)
OSX Catalina (always latest version)
My Reaper Tips&Tricks: https://www.youtube.com/user/vanhaze2000/playlists
vanhaze is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2020, 01:29 AM   #18
TonE
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2009
Location: Reaper HAS send control via midi !!!
Posts: 2,561
Default

Quote:
Originally Posted by pandabot View Post
Oh right, maybe he should call it FXCH instead. CH makes me think of channels
Two characters, thus only FX. Clear and directly understandable, what else.
TonE is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2020, 04:56 AM   #19
Neutronic
Human being with feelings
 
Neutronic's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 516
Default

Quote:
Originally Posted by todoublez View Post
I love the GUI so much !
and the introduction video with many details.
very professional wrk.
Donation has been sent, much appreciated yo wrk
have a nice day.
Thank you very much for everything, I really appreciate it!
And have an awesome time of the day, as well.

Quote:
Originally Posted by todoublez View Post
i got this error right after making a 1st text searching input

[...]

fixed, I refreshed the database and it wrks.
Glad to hear it's fixed now, but it would be great if you PMed me your reaper-vstplugins64.ini so I can check it out. The script is based on a lot of reverse engineering / file parsing so there might a peculiarity I haven't noticed.

Quote:
Originally Posted by pandabot View Post
I guess TT is track templates but what is CH?




Quote:
Originally Posted by vanhaze View Post
OSX user here.

I just installed the script.
[...]

??
I would need more detail since everything is working as expected here on MacOS. It would help, if you PMed your VST paths and reaper-vstplugins64.ini

Quote:
Originally Posted by X-Raym View Post
@Neutronic
FastFX Finder has extended the search results to not only have FX related things but also REAPER actions, available under the Actions window. This may be how your script could also be extended.
Ah gotcha. Of course, I could add the feature but searching actions is way out of the scope of what Quick Adder is doing. (EDIT: added in v2.15 due to popular demand.)

The script will continue building on what it is doing now - providing a convenient and unified solution to add FX and add/apply track templates.

Quote:
Originally Posted by cool View Post
Amazing!
Thanks! The favorites feature should help sort out your UA plugins.


Last edited by Neutronic; 04-29-2020 at 07:36 PM.
Neutronic is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2020, 05:38 AM   #20
Zeno
Human being with feelings
 
Zeno's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Location: Germany
Posts: 360
Default

Quote:
Originally Posted by Neutronic View Post
I would need more detail since everything is working as expected here on MacOS. It would help, if you PMed your VST paths and reaper-vstplugins64.ini
Got a similar problem here.
fabfilter vst3 are not displayed in the script.
i sent you the plugin-path and the reaper-vstplugins64.ini via PM
Zeno is online now   Reply With Quote
Old 03-18-2020, 06:12 AM   #21
ramses
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 710
Default

Amazing work! Thanks a lot for this.
ramses is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2020, 06:24 AM   #22
mehmethan
Human being with feelings
 
mehmethan's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 507
Default

Hi, thanks for this great script.

Bug :
Renamed plugins are not listed in search here. Reaper v6.05+dev0312/x64

Request :
Please add option for search Reaper Preset Library.
mehmethan is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2020, 06:31 AM   #23
Zeno
Human being with feelings
 
Zeno's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Location: Germany
Posts: 360
Default

Quote:
Originally Posted by mehmethan View Post
Renamed plugins are not listed in search here.
THIS !
Zeno is online now   Reply With Quote
Old 03-18-2020, 06:54 AM   #24
Neutronic
Human being with feelings
 
Neutronic's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 516
Default

EDIT: just updated the script to v2.01 and temporarily disabled VST cross-checking. Everyone who had trouble with some VSTs not showing up - please test. Once you open the updated script, press F5 on your keyboard so the script refreshes its database.

Quote:
Originally Posted by Zeno View Post
Got a similar problem here.
fabfilter vst3 are not displayed in the script.
i sent you the plugin-path and the reaper-vstplugins64.ini via PM
Thanks, PMed you back.

Quote:
Originally Posted by mehmethan View Post
Hi, thanks for this great script.

Bug :
Renamed plugins are not listed in search here. Reaper v6.05+dev0312/x64
You're welcome!
Would need more info on the bug though. What plugin and how exactly did you rename it? It works here:



Quote:
Originally Posted by ramses View Post
Amazing work! Thanks a lot for this.
Thanks, glad you like it.

Last edited by Neutronic; 03-18-2020 at 07:23 AM.
Neutronic is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2020, 08:36 AM   #25
jrengmusic
Human being with feelings
 
jrengmusic's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: Indonesia Raya
Posts: 618
Default

Neutronic, thank you for sharing this script. I’ve been thinking to write similar script, but i haven’t had the time and programming skills to realize this idea. And this script is literally like i have imagined.

I'm using iMac Retina 5K. This is how it looked when choosing 5K as Window Optimized options



The preferences fills almost the entire screen



OTOH using 1080p option the size was fine, but the font looks a little bit blurry.

How to add FX to take/item?

I can only add the result to last selected track.

I think it would be great if the addition could be based on last selection/click/focus. So it could track or item/take automatically.
Attached Images
File Type: jpg SHOT.jpg (56.9 KB, 1995 views)
File Type: jpg shot2.jpg (41.5 KB, 1988 views)
__________________
JRENG! | M E T R I C
jrengmusic is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2020, 08:41 AM   #26
mehmethan
Human being with feelings
 
mehmethan's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 507
Default

Quote:
Originally Posted by Neutronic View Post
You're welcome!
Would need more info on the bug though. What plugin and how exactly did you rename it? It works here:

I tried with v2.01. It works fine now. All renamed plug-ins are shown on the list.
mehmethan is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2020, 10:09 AM   #27
Neutronic
Human being with feelings
 
Neutronic's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 516
Default

Quote:
Originally Posted by jrengmusic View Post
Neutronic, thank you for sharing this script. I’ve been thinking to write similar script, but i haven’t had the time and programming skills to realize this idea. And this script is literally like i have imagined.

I'm using iMac Retina 5K. This is how it looked when choosing 5K as Window Optimized options

[...]

OTOH using 1080p option the size was fine, but the font looks a little bit blurry.
You're welcome and I'm glad to hear you like it!

"The optimized for" size should be a rough guide to what works the best with corresponding screen resolutions. But you can use any size that looks the best to you. That being said, if one has a 5k display but the resolution is less than that then the guidelines should be applied to the active resolution.

Smaller text looking somewhat blurry on macOS is the result of how fonts are being rendered there. You can try disabling font smoothing as is described in the article.

Quote:
Originally Posted by jrengmusic View Post
How to add FX to take/item?

I can only add the result to last selected track.

I think it would be great if the addition could be based on last selection/click/focus. So it could track or item/take automatically.
To add FX to takes, simply press Option+Return, instead of just Return. I really like how effects insertion is focus independent in the script, because you can have both tracks and items selected and still have a sure way to add plugins to either of those.

On a side note, I suggest checking out the script's demo video or hitting F1 while in the script for the help file, since there are more key commands and thus ways of using the script.

Quote:
Originally Posted by mehmethan View Post
I tried with v2.01. It works fine now. All renamed plug-ins are shown on the list.
Awesome, thanks for letting me know!
Neutronic is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2020, 10:22 AM   #28
Zeno
Human being with feelings
 
Zeno's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Location: Germany
Posts: 360
Default

Request:
One thing I'm missing in all scripts of this kind so far is the possibility to filter by categories.
I don't know if and how far the API allows to read and use reaper-fxfolders.ini, but I would like to have such a function for filter search.
I am often not sure which plugin exactly I want to insert, but only know the type and/or color I am looking for.
So this feature would be really great!
Zeno is online now   Reply With Quote
Old 03-18-2020, 10:39 AM   #29
Neutronic
Human being with feelings
 
Neutronic's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 516
Default

Quote:
Originally Posted by Zeno View Post
Request:
One thing I'm missing in all scripts of this kind so far is the possibility to filter by categories.
I don't know if and how far the API allows to read and use reaper-fxfolders.ini, but I would like to have such a function for filter search.
I am often not sure which plugin exactly I want to insert, but only know the type and/or color I am looking for.
So this feature would be really great!
There is no API for any of those .inis and it all comes down to parsing and reverse engineering them. I've been contemplating to add the fxfolders to the v2 update, but opted in for the in-script favorites system, that is more reliable and has room for future expansion.

In any case, the request is noted.

Neutronic is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2020, 11:01 AM   #30
musicbynumbers
Human being with feelings
 
musicbynumbers's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: South, UK
Posts: 13,005
Default

Awesome! I'll test this out soon and. Definitely donate!

Keep up the amazing work!
__________________
subproject FRs click here
note: don't search for my pseudonym on the web. The "musicbynumbers" you find is not me or the name I use for my own music.
musicbynumbers is online now   Reply With Quote
Old 03-18-2020, 11:42 AM   #31
Zeno
Human being with feelings
 
Zeno's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Location: Germany
Posts: 360
Default

Quote:
Originally Posted by Neutronic View Post
In any case, the request is noted.

And one more thing (sry): is there a way to insert plugins with your script without opening the plugin gui?
Zeno is online now   Reply With Quote
Old 03-18-2020, 12:30 PM   #32
Neutronic
Human being with feelings
 
Neutronic's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 516
Default

Quote:
Originally Posted by musicbynumbers View Post
Awesome! I'll test this out soon and. Definitely donate!

Keep up the amazing work!
Thank you!

Quote:
Originally Posted by Zeno View Post

And one more thing (sry): is there a way to insert plugins with your script without opening the plugin gui?
Currently the script floats just the first FX instance, no matter how many tracks/items are selected, so one does not end up with layers of windows, but I can add an option to not float GUIs at all.
Neutronic is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2020, 01:47 PM   #33
Skorobagatko
Human being with feelings
 
Skorobagatko's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Ukraine, Kyiv
Posts: 210
Default

Quote:
Originally Posted by Neutronic View Post
I can add an option to not float GUIs at all.
+1 for this!
Skorobagatko is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2020, 02:44 PM   #34
Zeno
Human being with feelings
 
Zeno's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Location: Germany
Posts: 360
Default

Quote:
Originally Posted by Neutronic View Post
but I can add an option to not float GUIs at all.
Thank You !
Zeno is online now   Reply With Quote
Old 03-18-2020, 06:18 PM   #35
lexomir
Human being with feelings
 
lexomir's Avatar
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 14
Default

Great script.
One bug I've noticed: it cannot find vst3's that are inside a folder with a name that ends in ".vst3".

E.g. By default the vst AlterEgo is stored in "Program Files\Common Files\VST3\AlterEgo.vst3\Contents\x86_64-win\AlterEgo.vst3"

It works if I remove the ".vst3" from the folder name (don't ask me why they named a folder that way)
lexomir is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2020, 06:51 PM   #36
Neutronic
Human being with feelings
 
Neutronic's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 516
Default

Quote:
Originally Posted by lexomir View Post
Great script.
One bug I've noticed: it cannot find vst3's that are inside a folder with a name that ends in ".vst3".

E.g. By default the vst AlterEgo is stored in "Program Files\Common Files\VST3\AlterEgo.vst3\Contents\x86_64-win\AlterEgo.vst3"

It works if I remove the ".vst3" from the folder name (don't ask me why they named a folder that way)
Glad you find it useful and thanks for the report.

Have you tried the v2.01 update I posted today? It has VST cross-checking disabled so the behavior you described shouldn't happen anymore. But you nailed the issue on the head - the folder naming is unconventional and would throw the script's logic off.
Neutronic is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2020, 07:02 PM   #37
lexomir
Human being with feelings
 
lexomir's Avatar
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 14
Default

Ahh ok, looks like it works with v2.01, nice
lexomir is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2020, 11:07 PM   #38
TonE
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2009
Location: Reaper HAS send control via midi !!!
Posts: 2,561
Default

Select tracks to put fx on.

if there are no tracks, this tool could create a new one, just one more small improvement idea. Thanks for sharing, wonderful work.

Last edited by TonE; 03-18-2020 at 11:15 PM.
TonE is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2020, 05:04 AM   #39
Neutronic
Human being with feelings
 
Neutronic's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 516
Default

Quote:
Originally Posted by lexomir View Post
Ahh ok, looks like it works with v2.01, nice
Great, thanks for letting me know.

Quote:
Originally Posted by TonE View Post
if there are no tracks, this tool could create a new one, just one more small improvement idea. Thanks for sharing, wonderful work.
You're welcome and that's a good idea. I will add it in a future update.
Neutronic is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2020, 07:14 AM   #40
Coachz
Human being with feelings
 
Coachz's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Charleston, SC USA
Posts: 8,475
Default

Amazing script. Is it possible for double mouse click to choose the item to add ?
Coachz is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.