Old 08-18-2015, 01:58 PM   #761
bang
Human being with feelings
 
bang's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 554
Default

Quote:
Originally Posted by Pasajeromoronmoreno View Post
i was testing 32 bits reaper in 64 bits windows. Reaper 5.01pre1 and windows 10 the software versions.
thanks for that info. so it seems we still don't know if arp!0 works in the latest 64 bit Reaper in windows. xpander saw it failing in 64 bit Reaper v5pre10. any chance you can test arp!0 v090 w/ the latest 5.0 release version of 64-bit Reaper Studio Tan? anyone? sorry i'm so out of date in my windows test system. :^P
bang is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2015, 03:11 PM   #762
lachrimae
Human being with feelings
 
lachrimae's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Austin, TX
Posts: 735
Default

Hey bang,

Just tested v5.01pre3x64 on Win10x64 and it works fine on my end.

Thanks
lachrimae is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2015, 08:42 AM   #763
xpander
Human being with feelings
 
xpander's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Terra incognita
Posts: 3,786
Default

I just tested v90rc in Reaper v5.0 and it works, Win8.1 x64.
xpander is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2015, 06:47 AM   #764
MrJones
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 203
Default

Hey v0.90rc doesn't work for me anymore after switching to REAPER v5.0.1 x64. It starts and pretends to run properly, but it drops like 90% of the generated notes...

Any chance for a fix?

(visually, it still shows arpeggiating notes blinking up at the right rate, but a synth as simple as ReaSynth will only get like each 3-5th note in a pretty random fashion - needless to say, it sounds awful and in no way properly arpeggiated. I changed nothing except that I went from a late REAPER 4 to REAPER v5.0.1 x64)

Edit: It's still working properly when offline rendering though. So at least I can still export my songs

Last edited by MrJones; 08-30-2015 at 06:59 AM.
MrJones is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2015, 01:24 PM   #765
IXix
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2007
Location: mcr:uk
Posts: 3,173
Default

0.90rc still working great here on 32 bit REAPER 5.01. Must be a 64bit thing?
IXix is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2015, 05:58 AM   #766
MrJones
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 203
Default

FWIW, my previous REAPER 4 version where it worked was x64 too. I really just moved from a very late REAPER 4 version to 5.0.1. Suddenly, very confused arp!0 but only in realtime playback..

I tested it in a new minimal project with just one ReaSynth track too, so hopefully the culprit shouldn't be some other VST(i) messing around with it.
MrJones is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2015, 06:12 AM   #767
IXix
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2007
Location: mcr:uk
Posts: 3,173
Default

Quote:
Originally Posted by MrJones View Post
FWIW, my previous REAPER 4 version where it worked was x64 too. I really just moved from a very late REAPER 4 version to 5.0.1. Suddenly, very confused arp!0 but only in realtime playback..
Strange. Nothing changed in 5.0 that would be likely to produce the result you're describing. Sample accurate automation was brought in but that shouldn't affect this arp as it's something you have to build into the plugin. It doesn't even have an @sample section.

Have you tried a portable install of 5.0? It could be something in your settings. Perhaps you could post a demo project so we can try it on our setups?
IXix is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2015, 03:45 AM   #768
NextLevel
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 357
Default

@ bang,

Just noticed that your midi bus router & midi bus/channel router plugins no longer work with newer REAPER versions. If you have some time could you maybe take a look? Was just wondering, is that midi sequencer you mentioned awhile back still in the works, or maybe even an updated arp!0 ?

Thank you
NextLevel is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2015, 12:38 PM   #769
aspiringSynthesisingAlch
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 277
Default video tutorial request

hi, has anyone got any links to any video tutorials on this?

or does anyone feel like recording a little walkthrough, for the newcomers to sequencning, reaper, audio recording, jsfx and reascript?!

thanks

Noob
aspiringSynthesisingAlch is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2016, 12:43 PM   #770
Secret
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 35
Default

How do you reset the arpeggiator so that the song doesn't sound totally different every play back?

Last edited by Secret; 02-11-2016 at 07:27 AM.
Secret is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2016, 07:38 PM   #771
MrJones
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 203
Default

This arp has a nice interface and all, but (all those bullet points refer to 0.90rc):

* It doesn't seem to react stable with fixed chords (instead I often need "stairs" of notes that hint it the right direction)

* I've had it horribly mess up the timing just in realtime mode and nobody here could tell me how to fix it. I had to eventually work with this arp in mixing totally messed up and hope it would turn out fine on render. This happened just in one project with one track randomly - see also post above

* I've just had this arp have random stuck notes I can't get rid of in a very advanced project and I might have to rip it out because it just doesn't behave. This also happened just in one project with one track randomly

The two incidents are rare, but they did happen and since Kontakt and other VSTis never caused me similarly grave issues ever, it has to be some deeply hidden technical problem with this arp. It would be nice if the timing code was finally overhauled and fixed, otherwise it's kinda hard to recommend this for serious use

An additional information: arp!0 also sometimes starts to really jitter really badly with larger buffer sizes similar to the East West PLAY plugin and tattoo's damage drum plugin, and for both their support admitted to me that their timing code was broken..

TL;DR: it is nice when it works, but it has in rare cases broken on me catastrophically with no ways to fix it, and always making "stairs" of notes can be annoying

Last edited by MrJones; 03-03-2016 at 08:06 PM.
MrJones is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2016, 12:17 PM   #772
FelixMagi
Human being with feelings
 
FelixMagi's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 24
Default

Thanks for this great work!!! a bit too complicated for what I need but working
FelixMagi is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2016, 10:44 AM   #773
SBK
Human being with feelings
 
Join Date: May 2016
Posts: 167
Default

Hello I need help for installation Should I load something in Reaper?
Thanks
SBK is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2016, 10:47 AM   #774
DarkStar
Human being with feelings
 
DarkStar's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Surrey, UK
Posts: 16,509
Default

How to install a JS FX (in Post #4)
__________________
DarkStar ... interesting, if true. Inspired by ...

My top 40 FRs, as voted by you (updated for August 2016)
DarkStar is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2016, 05:14 AM   #775
SBK
Human being with feelings
 
Join Date: May 2016
Posts: 167
Default

Hi DarkStar thank you, but I did what the installation guide said. And I found it already in the JS fx.

Nice ARP man!!! Perfect thank you so much!
SBK is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2016, 12:34 PM   #776
audiomon
Human being with feelings
 
audiomon's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Sofia, Bulgaria
Posts: 2
Default One of my favourite tools!

Thank you very much for this beautiful piece of code! Very creative, inspirational and feature-rich.
P.S. I love the approach on the interface too
audiomon is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2017, 11:31 AM   #777
bilsner
Human being with feelings
 
bilsner's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: croydon UK
Posts: 253
Default

Just downloaded this and started playing, can't believe I never noticed it before it's an IDM riff dream, thanks so much for this. There's a lot I don't quite understand yet but I'm looking thru the pdf right now. Was curious is there an easy way to record the output for editing the randomness ?
bilsner is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2017, 11:46 AM   #778
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 2,775
Default

Quote:
Originally Posted by bang View Post
thanks for that info.
Would you update it to 1.0 version ever? It's unbelievable cool!
vitalker is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2017, 01:18 PM   #779
X-Raym
Human being with feelings
 
X-Raym's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: France
Posts: 4,044
Default

Definitely one of the best arpeggio, thank you for sharing !!
X-Raym is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2017, 11:59 AM   #780
kawa_
Human being with feelings
 
kawa_'s Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 87
Default

I think Too. Best arpeggio Tool. Thank you much. !
__________________
Web : http://kawa.works
ReaScripts : MIDI-Section || MIDI-CC-Section
Reapack Repository : Reapack Repository
kawa_ is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2017, 05:02 AM   #781
run_esc
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2016
Location: Victoria, BC
Posts: 192
Default

Was messing around with arp!0 last night -- fantastic!

Reminds me a little of Cthulhu, with the different loop lengths for different arp parameters, you can make "endless", evolving songs on it with a few notes.

The looped CC outputs are great, connect those to the filter cutoff of the synth you're driving (for example)

I've not used it for anything serious and would hesitate to do so, given timing/stability issues mentioned in this thread (also, I have Cthulhu, which is very similar), but I haven't seen any serious issues yet on a Win 10/64 machine. And it's easily one of the most fun arps I've used.

whatsup's comparable jsfx Super Arpeggiator (GUI version), however, is showing its age, I've found -- actually crashed Reaper for me.
run_esc is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2017, 05:55 AM   #782
Ulf3000
Human being with feelings
 
Join Date: May 2016
Posts: 326
Default

somehow it doesn´t spit out any midi data ... put the midi logger behind it , nothing , synth nothing

installation is correct , it shows its running but no midi out . reaper 5.28
Ulf3000 is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2017, 03:22 PM   #783
Auralviolence
Human being with feelings
 
Auralviolence's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Latvia
Posts: 80
Default

I'm a newbie, using this great arp just for 2 days I would like to ask: does it have somekind of "retrigger" mode, so the arp sequencer position would reset to the start on every new note ?
Auralviolence is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.