Old 06-11-2017, 06:54 PM   #1
Airal
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 376
Default Render audio item to disk

I have several audio items on a track. They may or may not be modified(I think just bounds are changed for some, not playrate or pitch... or possibly just not playrate).

I need to export the correct output, essentially what is played back. Hence, I can't use the source file because I am not 100% sure that it is identical to what is played back.

Ideally I'd like a function such as

RenderItemToFile(item)

which renders the media item as it would be heard if one simply pushed play and listened(any fades, stretches, etc) will be rendered.

I need to automate all of this process. No popups. It should be fast too.

I could also simply render a track's output between two ranges, etc.

There are multiple options but I don't see any that will render to a file. Standard rendering to stems produces a new item on a new track. While I could get it to work, it's a lot of extra steps.

There is a Save item as audio file SWS action, but I don't know if that picks up all the changes and, unfortunately, it creates a dialog box which prevents me from using it in automation. Some tests show it does seem to render the audio item properly though.

If I could call it as a function and pass it the file name then it might work.

Any ideas?

Last edited by Airal; 06-11-2017 at 07:05 PM.
Airal is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2017, 07:27 PM   #2
me2beats
Human being with feelings
 
me2beats's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Location: Yekaterinburg, Russia
Posts: 358
Default

Quote:
Originally Posted by Airal View Post
Any ideas?
Hi! A month ago I wrote a script on this request:
http://forum.cockos.com/showthread.php?t=191551

In that script I use action "Glue items" and after that move new glued file where I need.
__________________
My Reapack Repo
Donation
me2beats is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2017, 07:47 PM   #3
Airal
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 376
Default

Which script is it?
Airal is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2017, 08:01 PM   #4
me2beats
Human being with feelings
 
me2beats's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Location: Yekaterinburg, Russia
Posts: 358
Default

Quote:
Originally Posted by Airal View Post
Which script is it?
It is not freely available, but I can explain all the details
__________________
My Reapack Repo
Donation
me2beats is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2017, 08:44 PM   #5
Airal
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 376
Default

Oh, well, if you want I'm working on a solution but would be nice to get others inputs.
Airal is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2017, 09:57 PM   #6
me2beats
Human being with feelings
 
me2beats's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Location: Yekaterinburg, Russia
Posts: 358
Default

Quote:
Originally Posted by Airal View Post
Oh, well, if you want I'm working on a solution but would be nice to get others inputs.
Are there any specific questions?

In general, everything is simple:
1) get path where glued files are added
2) glue items
3) move new file to the right place
__________________
My Reapack Repo
Donation
me2beats is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2017, 01:15 AM   #7
Airal
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 376
Default

Quote:
Originally Posted by me2beats View Post
Are there any specific questions?

In general, everything is simple:
1) get path where glued files are added
2) glue items
3) move new file to the right place

Yeah, not sure how simple that is, so to speak but I'm going for something similar using the SWS plugin. It might be simpler to glue though since that doesn't pop up a dialog box... but it does require an undo and all that to return to the previous state... not a big deal of course. Possibly a better way. If I were confident that gluing would give me the absolute correct results every time then I'd probably go with it.. I might actually end up using it after I try to write some of this code to deal with the dialog window though(as that is a pain to use Win32 to find the correct window handle and make sure everything works... but it is a general solution that I can use in other places so more effective in the long run).
Airal is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.