Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Compatibility

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-04-2015, 08:23 AM   #81
karbomusic
Human being with feelings
 
karbomusic's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 24,370
Default

Wonderful! I'm not sure if the Control Panel applet will work but working at all feels like progress.
__________________
If it requires a null test to find it, it is by definition minuscule.
karbomusic is online now   Reply With Quote
Old 08-04-2015, 08:36 AM   #82
SmajjL
Human being with feelings
 
SmajjL's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Sweden
Posts: 1,968
Default

Everything worked though, incl (Learning)
Wait what? are you trying to fix the exclusive editor and stuff that Roland just announsed out of support? haha
lol'ers
That is not an emergency for me personally but it would certainly be iceing on the cake on this Karbo vs Roland story.
__________________
:)
SmajjL is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2015, 08:37 AM   #83
Softsynth
Human being with feelings
 
Softsynth's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 5,424
Default

Quote:
Originally Posted by karbomusic View Post
Can I assume these are USB devices?
Yep and fully removed via Device manager.
I thought I tried everything with the Samsung. Windows has a large list of Samsung printers, annoyingly not that one.
However I have just found a universal Samsung Printer driver. That might do the trick. It cannot mess up the colours, it's mono.
http://www.samsung.com/us/support/an...986/997381811/

it is however showing as compatible on Microsoft website but there is a link to the driver on that page which is broken. It might be possible that the Samsung will work with a Lexmark driver if it doesn't play ball with the Universal driver. It's been done before.

I'm not going to go back to Win10 with this version of Win Home. I'm going to fresh install Win7 Pro in the next week and get that qualified for Win 10.
I will have to get my plugin licenses confirmed again of course, which could be a PITA.
Softsynth is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2015, 08:44 AM   #84
Softsynth
Human being with feelings
 
Softsynth's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 5,424
Default

Quote:
Originally Posted by SmajjL View Post
Everything worked though, incl (Learning)
Wait what? are you trying to fix the exclusive editor and stuff that Roland just announsed out of support? haha
lol'ers
That is not an emergency for me personally but it would certainly be iceing on the cake on this Karbo vs Roland story.

Congrat's to Karbo.
Perhaps you could send an email to Roland. Send them a bill
Softsynth is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2015, 08:46 AM   #85
karbomusic
Human being with feelings
 
karbomusic's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 24,370
Default

Quote:
Originally Posted by Softsynth View Post
Congrat's to Karbo.
Perhaps you could send an email to Roland. Send them a bill
LOL, it did hurt a little bit. Honestly, just happy it's working. He could go to Control Panel just to see if the Roland icon shows up. I'm sure I saw in the installer where it plans on putting it there. He also may need to disable driver signing every reboot, not sure how it's done as of late since I haven't used it. Nevertheless, happy that there is at least some progress.

I started the Windows 10 update on my main machine last night then went to bed. All was well when I got up this morning, will report back if I have any issues.
__________________
If it requires a null test to find it, it is by definition minuscule.
karbomusic is online now   Reply With Quote
Old 08-04-2015, 08:47 AM   #86
Softsynth
Human being with feelings
 
Softsynth's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 5,424
Default

Quote:
Originally Posted by SmajjL View Post
Everything worked though, incl (Learning)
Wait what? are you trying to fix the exclusive editor and stuff that Roland just announsed out of support? haha
lol'ers
That is not an emergency for me personally but it would certainly be iceing on the cake on this Karbo vs Roland story.
Is the learning function working in Reaper, not just outside of it such as standalone Kontakt etc.?
Softsynth is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2015, 08:49 AM   #87
Softsynth
Human being with feelings
 
Softsynth's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 5,424
Default

Quote:
Originally Posted by karbomusic View Post
LOL, it did hurt a little bit. Honestly, just happy it's working. He could go to Control Panel just to see if the Roland icon shows up. I'm sure I saw in the installer where it plans on putting it there. He also may need to disable driver signing every reboot, not sure how it's done as of late since I haven't used it. Nevertheless, happy that there is at least some progress.
I may be testing your driver too. I just depends on if I get my Win7 pro before Roland get their developers to do anything.
Softsynth is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2015, 08:51 AM   #88
karbomusic
Human being with feelings
 
karbomusic's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 24,370
Default

Quote:
Originally Posted by Softsynth View Post
I may be testing your driver too. I just depends on if I get my Win7 pro before Roland get their developers to do anything.
Sure, just let me know and I'll PM you the Copy.Com link.
__________________
If it requires a null test to find it, it is by definition minuscule.
karbomusic is online now   Reply With Quote
Old 08-04-2015, 08:52 AM   #89
Softsynth
Human being with feelings
 
Softsynth's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 5,424
Default

Quote:
Originally Posted by karbomusic View Post
Sure, just let me know and I'll PM you the Copy.Com link.
Send it now if you like. I will let you know how I get on. Thanks
Softsynth is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2015, 08:56 AM   #90
karbomusic
Human being with feelings
 
karbomusic's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 24,370
Default

Done
__________________
If it requires a null test to find it, it is by definition minuscule.
karbomusic is online now   Reply With Quote
Old 08-04-2015, 09:19 AM   #91
SmajjL
Human being with feelings
 
SmajjL's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Sweden
Posts: 1,968
Default

I expect everything to work as usual based on that Reaper simply works with MIDI & learning now.
I only have 1 1\2 computer so I can't stay long until you-know-what, so not going to stay and install Maschine2 etc.
And I did two reboots without the driver signing thing and the install was intact.
If you are ready and Ok with just the printer not working then, you be the boss.
The A-Pro icon shows up in control panel also and, I did not have to mess with Device Manager at all, just plain install and 'thank-you' was enough.
And let's say Roland did a driver or what ever, tough!, I am using Karbos fix just by principle! mu'hehe!
__________________
:)
SmajjL is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2015, 12:36 PM   #92
Softsynth
Human being with feelings
 
Softsynth's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 5,424
Default

Quote:
Originally Posted by SmajjL View Post
I expect everything to work as usual based on that Reaper simply works with MIDI & learning now.
I only have 1 1\2 computer so I can't stay long until you-know-what, so not going to stay and install Maschine2 etc.
And I did two reboots without the driver signing thing and the install was intact.
If you are ready and Ok with just the printer not working then, you be the boss.
The A-Pro icon shows up in control panel also and, I did not have to mess with Device Manager at all, just plain install and 'thank-you' was enough.
And let's say Roland did a driver or what ever, tough!, I am using Karbos fix just by principle! mu'hehe!

Nice to see you are happy
I am waiting for a copy of Win7 Pro now. I will convert that to 10 instead of Home. Because I'm bound to need more than 128GB of ram at some point.
Softsynth is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2015, 01:02 PM   #93
SmajjL
Human being with feelings
 
SmajjL's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Sweden
Posts: 1,968
Default

Oh believe me I am! oh'hohoh! I could *censored* Karbo right now in public.
Hey! that's good news! simply because you have made up your mind! and can now settle down and stuff.
I won't do the famous B.Gates statement, but right now I am fine with 16. :P

Ps, Think Karb simply ment the 'app on the control panel though, but just incase, don't sweat about the editor for my sake since most DAWs can learn anyway.
Just saying.
__________________
:)
SmajjL is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2015, 01:07 PM   #94
Softsynth
Human being with feelings
 
Softsynth's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 5,424
Default

Quote:
Originally Posted by SmajjL View Post
Oh believe me I am! oh'hohoh! I could *censored* Karbo right now in public.
Hey! that's good news! simply because you have made up your mind! and can now settle down and stuff.
I won't do the famous B.Gates statement, but right now I am fine with 16. :P

Ps, Think Karb simply ment the 'app on the control panel though, but just incase, don't sweat about the editor for my sake since most DAWs can learn anyway.
Just saying.
I never used the additional software myself. I feel for people that want that though, and for those with older keyboards that aren't supported properly anymore. Hopefully they have the option of a standard Windows driver mode too. Or can have their drivers receive the Karbo treatment (or similar).

Teach all of us to steer clear of Roland.
An awful lot of "NO" in this list now:
http://www.roland.com/support/support_news/250024

Well done Roland, you really understand customer loyalty, NOT!

As long as temporary CC assignment works and the keyboard and controls work as expected I'm as happy as a pig in the proverbial..

Last edited by Softsynth; 08-04-2015 at 01:13 PM.
Softsynth is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2015, 01:43 PM   #95
SmajjL
Human being with feelings
 
SmajjL's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Sweden
Posts: 1,968
Default

Karbo did explain all this before in a bit more educated way and I am myself compatible with his answer and I am limiting myself to gear that is on the shelves and maby even gear that can be fixed reasonably 'easy' by them if that is the case, then I can maby whine a little even if it is a fruitless whine garden.

MS is a software company and Roland maby not! and if Roland is a minority this year with 10-support, not my fault and there are others that is going to support 10 even if it is clearly a gizmo that has reached it's yode-ley-you-ho!

Also, me whining after getting help feels wierd so I will leave that part in your capable hands. heh
This has to be my last is all i'm saying.
__________________
:)
SmajjL is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2015, 01:50 PM   #96
Softsynth
Human being with feelings
 
Softsynth's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 5,424
Default

I only moan that Roland didn't get it working on day one.
They are not a cottage industry company, they are a corporation with 3000+ employees.

Cakewalk forum guys are also finding working solutions, indeed they sent them to Roland!
http://forum.cakewalk.com/How-to-use...206046-p3.aspx
Softsynth is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2015, 04:15 PM   #97
SmajjL
Human being with feelings
 
SmajjL's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Sweden
Posts: 1,968
Default

It's ok Softie, I won't stop you really, just myself and that is not me saying you are wrong either.
Some react like no tomorrow, others just Pft! and Karb helped me to Pft! a little easyer.
I am tempted to check if their brand new shiny stuff have 10-support.
*me hides*
__________________
:)
SmajjL is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2015, 04:43 PM   #98
msore
Human being with feelings
 
msore's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Chicago sometimes
Posts: 11,540
Default

For how many people, and for what kinds of people,
and for how long
is a new Windows version usable and manageable and fixable?

A few.

For the many, it is a form of slavery.
__________________
http://www.reverbnation.com/#!/msorenson
My religion is all or none.
msore is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2015, 04:56 PM   #99
SmajjL
Human being with feelings
 
SmajjL's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Sweden
Posts: 1,968
Default

Wow, that was loungue'ie
__________________
:)
SmajjL is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2015, 05:06 PM   #100
msore
Human being with feelings
 
msore's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Chicago sometimes
Posts: 11,540
Default

Percentage-wise, how many people have the experience of an expert to customize and manage their Windows details, test all their drivers, be selective about their settings, optimize performance, deal with the bloat and the many inconsistent and shitty interfaces, keep it all stable and limit Windows spying?

One in ten thousand?
One in a million?
__________________
http://www.reverbnation.com/#!/msorenson
My religion is all or none.
msore is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2015, 05:09 PM   #101
Softsynth
Human being with feelings
 
Softsynth's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 5,424
Default

Quote:
Originally Posted by msore View Post
Percentage-wise, how many people have the experience of an expert to customize and manage their Windows details, test all their drivers, be selective about their settings, optimize performance, deal with the bloat and the many inconsistent and shitty interfaces, keep it all stable and limit Windows spying?

One in ten thousand?
One in a million?
Big Brother is watching you, with adverts!!!
Softsynth is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2015, 05:10 PM   #102
SmajjL
Human being with feelings
 
SmajjL's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Sweden
Posts: 1,968
Default

I rest my case..
What is this, Late Night Jeapordy?
Ps, it was funny though *credits*
__________________
:)
SmajjL is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2015, 05:18 PM   #103
Softsynth
Human being with feelings
 
Softsynth's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 5,424
Default

Quote:
Originally Posted by SmajjL View Post
It's ok Softie, I won't stop you really, just myself and that is not me saying you are wrong either.
Some react like no tomorrow, others just Pft! and Karb helped me to Pft! a little easyer.
I am tempted to check if their brand new shiny stuff have 10-support.
*me hides*
It's your money. Roland make decent stuff, I like the A-800. Buy their gear and employ someone to hack it to make it work!
Softsynth is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2015, 05:23 PM   #104
SmajjL
Human being with feelings
 
SmajjL's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Sweden
Posts: 1,968
Default

Softie!!! I have 'got it' so I 'get it' and I am Not turning the sarcasm whine into my new hobby any time soon although it is sooo much fun.
__________________
:)
SmajjL is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2015, 05:25 PM   #105
Softsynth
Human being with feelings
 
Softsynth's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 5,424
Default

Quote:
Originally Posted by SmajjL View Post
Softie!!! I have 'got it' so I 'get it' and I am Not turning the sarcasm whine into my new hobby any time soon although it is sooo much fun.
Where's the grin icon when you need it?!!!
Goodnight.
Softsynth is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2015, 05:26 PM   #106
SmajjL
Human being with feelings
 
SmajjL's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Sweden
Posts: 1,968
Default

I'll use my imagination, good night!

*slamming doors & stuff.wav*
__________________
:)

Last edited by SmajjL; 08-04-2015 at 05:42 PM. Reason: :)
SmajjL is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2015, 07:08 AM   #107
Softsynth
Human being with feelings
 
Softsynth's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 5,424
Default Official driver for Roland A800 Pro

http://www.roland.com/support/by_pro...drivers/350799

Win 10 driver now available.
Softsynth is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2015, 08:01 AM   #108
karbomusic
Human being with feelings
 
karbomusic's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 24,370
Default

Nice!
__________________
If it requires a null test to find it, it is by definition minuscule.
karbomusic is online now   Reply With Quote
Old 08-06-2015, 09:46 AM   #109
Softsynth
Human being with feelings
 
Softsynth's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 5,424
Default

Quote:
Originally Posted by karbomusic View Post
Nice!
Though I feel for the people with one or more of the 15 devices Roland say they do not intend to ever support in Win10:

http://www.roland.com/support/support_news/250024

Maybe they need Karbonization
Softsynth is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2015, 10:34 AM   #110
SmajjL
Human being with feelings
 
SmajjL's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Sweden
Posts: 1,968
Default

'Ole!-'ole'ole-'ole.. + *super advanced 'high 5' thing (what ever it's called)
And I see the boxed 10 is arriving earlyer than the rumour said so, nice timing.
And officially, Karbo was faster! mu'ehehe.
Congrats Softie for the small victory one though that did come through in the end.
__________________
:)
SmajjL is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2015, 12:22 PM   #111
Softsynth
Human being with feelings
 
Softsynth's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 5,424
Default

Quote:
Originally Posted by SmajjL View Post
And officially, Karbo was faster! mu'ehehe.
Congrats Softie for the small victory one though that did come through in the end.
Small victory?
Somehow I doubt that my kicking up a tiny stink via forum posts lead to a Japanese corporation hurriedly producing those drivers.
Then again maybe they got some tips on how it's done from Karbo!
Softsynth is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2015, 12:29 PM   #112
SmajjL
Human being with feelings
 
SmajjL's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Sweden
Posts: 1,968
Default

Assuming the helpers and critics had something to do with it, exactly, exactly..
Roland, please never piss of Softie again, thanks.
__________________
:)
SmajjL is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2015, 12:38 PM   #113
Softsynth
Human being with feelings
 
Softsynth's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 5,424
Default

Quote:
Originally Posted by SmajjL View Post
Assuming the helpers and critics had something to do with it, exactly, exactly..
Roland, please never piss of Softie again, thanks.
New drivers are Viagra for softie!!!
Softsynth is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2015, 12:39 PM   #114
SmajjL
Human being with feelings
 
SmajjL's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Sweden
Posts: 1,968
Default

LOL! you are not even kidding. haha
__________________
:)
SmajjL is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2015, 12:16 AM   #115
SmajjL
Human being with feelings
 
SmajjL's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Sweden
Posts: 1,968
Default

Softie, looks like we got A-PRO Editor also.
__________________
:)
SmajjL is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2015, 03:05 AM   #116
Softsynth
Human being with feelings
 
Softsynth's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 5,424
Default

Quote:
Originally Posted by SmajjL View Post
Softie, looks like we got A-PRO Editor also.
Yes,
Personally I didn't use that but good to see they've sorted Editor too.

I mapped my keyboard via this method:
https://www.youtube.com/watch?v=c4gmFLIrv0c
Softsynth is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2015, 04:09 AM   #117
SmajjL
Human being with feelings
 
SmajjL's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Sweden
Posts: 1,968
Default

My neither, and I believe that goes for the most that use Reaper if not All of 'em.
And they lived happy ever after.
__________________
:)
SmajjL is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.