Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > newbieland

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-10-2019, 08:05 AM   #1
Swi
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 248
Default link track list in midi editor with track selection in arrange

Is there any way to link the track selection in the arrange window with the track list selection in the midi editor?

For example when I open up the track list in the piano roll midi editor window with this action
Contents: Show/hide track list
and then I select different tracks in the midi editor track list I want the track selection in the arrange to follow this selection.
Swi is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2019, 05:12 PM   #2
nicholas
Human being with feelings
 
nicholas's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Van Diemen's Land
Posts: 9,121
Default

Check Prefs, MIDI Editor is set to Open one MIDI Editor per project
and
Open all selected MIDI items
Enable Active MIDI item follows selection changes in Arrange view

Apply and close Prefs

Select MIDI items in Arrange View, open MIDI editor

Make sure Contents, Track list is ticked on menu. Makes sure all items are marked as visible and (if you wish) editable

Now when you select an item in track list in MIDI Editor that will also be selected in Arrange View (and vice versa).

In MIDI Editor you can use Track List on right to select track. Arrange view will follow your selection.

PS There are other permutations of options that will also do what you want - this is my preferred method.
__________________
Learning Manuals and Reaper Books
REAPER Unleashed - ReaMix - REAPER User Guide
http://www.lulu.com/spotlight/glazfolk

Last edited by nicholas; 07-13-2019 at 09:52 PM.
nicholas is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2019, 08:40 AM   #3
Swi
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 248
Default

Thank you for this but I am looking to change the track selection in the arrange, not just the midi item selection.

I have a passthrough for
Script: X-Raym_Select only tracks of selected items.lua
as my workaround

But I was hoping there was a setting that would also change my track selection automatically.

It is called the "track list"
Swi is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2019, 06:08 AM   #4
nicholas
Human being with feelings
 
nicholas's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Van Diemen's Land
Posts: 9,121
Default

Quote:
Originally Posted by Swi View Post
But I was hoping there was a setting that would also change my track selection automatically.

It is called the "track list"
Ha ha I was going to mention that but misunderstood your question so badly that I didn't!
__________________
Learning Manuals and Reaper Books
REAPER Unleashed - ReaMix - REAPER User Guide
http://www.lulu.com/spotlight/glazfolk
nicholas is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.