Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Bug Reports

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-05-2018, 07:27 AM   #1
hscottaudio
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 31
Default Broken: "Enable 'Preserve pitch when changing rate' for new items" (FIXED)

Hey,

The "Enable 'Preserve pitch when changing rate' for new items" option in project settings does not appear to change the default state for newly imported items.

Repro Steps:

1. Un-Check the option in project settings.
2. Import a file from media explorer
3. Observe that the checkbox for "Preserve pitch when changing rate" option is still ticked on the items properties window.

Reaper v5.961 (Windows 10 64bit, portable install)
hscottaudio is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2018, 08:38 AM   #2
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 11,683
Default

Importing from the media explorer sets this option according to the media explorer setting "Preserve pitch when tempo matching" (even if tempo matching is not used).
Justin is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2018, 08:59 AM   #3
hscottaudio
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 31
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
Importing from the media explorer sets this option according to the media explorer setting "Preserve pitch when tempo matching" (even if tempo matching is not used).
Ok cool, thanks!

Although I'd say that behavior is somewhat confusing to the user, tempo matching is off + project default specifies not to preserve pitch = pitch is preserved.
hscottaudio is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2018, 08:21 AM   #4
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 11,683
Default

Quote:
Originally Posted by hscottaudio View Post
Ok cool, thanks!

Although I'd say that behavior is somewhat confusing to the user, tempo matching is off + project default specifies not to preserve pitch = pitch is preserved.
Fair enough, if tempo matching is off I agree it should use the project default setting. Improving for 5.962.
Justin is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2018, 09:20 AM   #5
hscottaudio
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 31
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
Fair enough, if tempo matching is off I agree it should use the project default setting. Improving for 5.962.
Awesome, thank you Justin.
hscottaudio is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.