Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER OS X Forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-26-2014, 08:39 AM   #1
vanhaze
Human being with feelings
 
vanhaze's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Netherlands
Posts: 3,838
Default Audio hickups with Soundtoys plugins, please help.

Dear Reapers,

Situation:

MacPro 16 gig ram, year 2012.
Reaper latest version (64bit) , OSX 10.9.2 , MOTU 2408 MKIII, Buffersize: 512, Fs = 44.1 Khz, 16 bit.
MOTU Latest driver.
Soundtoys native fx, Radiator and Devil Loc, latest versions (64bit).

Whenever i insert a plugin from Soundtoys on a track and go in play, the sound has occasional hickups and audio crackling.
Seems to occur often when in Loop mode and the play cursor skips to the beginning of the loop.

When i look at the Performance meter in Reaper, there is barely any load.

So may i ask what the problem could be ?
I am aware of all the settings you can play with concerning (plugin) performance but really, this is all abacadabra for me.

I hope to get an answer with some kind of simple setting i can make to fix this problem :0)

Thanx in advance,

Robbie
vanhaze is online now   Reply With Quote
Old 04-26-2014, 02:54 PM   #2
vanhaze
Human being with feelings
 
vanhaze's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Netherlands
Posts: 3,838
Default

Did some further testing ;
Seems for me the problem only occurs with the Audio Unit version, not the VST version.
vanhaze is online now   Reply With Quote
Old 04-26-2014, 05:31 PM   #3
vanhaze
Human being with feelings
 
vanhaze's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Netherlands
Posts: 3,838
Default

More further testing:

Seems that alot of my vsti plugins give crackles when loop is on and the play cursor skips to the beginning of the loop.
When that skip occurs, also some audio crackling occurs.
vanhaze is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 01:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.