Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Feature Requests

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-06-2019, 10:52 AM   #1
USR
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 40
Default Parameter modulation/MIDI link options for Input FX

REAPER has plenty of options of parameter modulation/MIDI link for FX. I would like to request for the same options to be available for Input FX, which currently has MIDI/OSC learn only.

Some background info:

I often record incoming audio processed via plugins with some of the parameters being controlled in realtime. In order to use the parameter modulation/MIDI link options, I use a normal FX chain instead of Input FX and record the output of the track. I also put the track in another folder track to separate it from the plugins that I don’t want to print, so I can tweak them later.

The workaround above works, but it increases the track count. and I really wish there were those options available for Input FX in the first place, which will simplify the project and would give Input FX its full potential.

I also tried ReaLearn to achieve the same thing, but stopped using it after several crashes seemingly caused by the plugin.

USR is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2019, 11:06 AM   #2
Klangfarben
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2016
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,025
Default

+ 1 for this. Input FX should def have the same options.
Klangfarben is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2019, 03:31 PM   #3
mschnell
Human being with feelings
 
mschnell's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Krefeld, Germany
Posts: 9,026
Default

As there is no Midi at the location of an (audio) input Effect, it would need to fetch messages from a Reaper Midi bus.

-Michael
mschnell is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2019, 05:10 AM   #4
USR
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 40
Default

Good point. Maybe we could use the MIDI signals routed to the track?
USR is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2019, 08:13 AM   #5
mschnell
Human being with feelings
 
mschnell's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Krefeld, Germany
Posts: 9,026
Default

Seemingly not with input effects.

If you really need to, as a workaround, you can use the MidiToReaControlPath VST plugin to route certain Midi messages from some track into the guts of Reaper, and then you can use "Learn" with your input effect to get hold of them.

-Michael
mschnell is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2019, 09:00 AM   #6
Klangfarben
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2016
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,025
Default

Maybe I'm being stupid here, but if the input FX can already be midi learned with midi /osc isn't it just a matter of extending the functionality? Because you couldn't midi learn an input fx if midi wasn't getting to it somehow.

Ok, now someone explain I'm stupid. It's ok, I can take it lol.
Klangfarben is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.