Old 05-06-2017, 07:12 AM   #1
doppelganger
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 298
Default ReAerah theme

ReAerah theme
Not fancy, simple and compact.
(Nick Moritz's RADO-V4 theme taken as a starting point and inspiration)
Code:
core:
edit03 | april    14, 2017 | layouts
edit04 | april    24, 2017 | buttons, plenty of fixes & tweaks
edit05 | may      06, 2017 | transport, tweaks
edit06 | may      24, 2017 | image replacement
extension:
edit07 | june     04, 2017 | 1 MCP [fullscreen layout 1920x1080]
edit08 | june     14, 2017 | added folder indent. to other layouts in mixer
edit09 | june     22, 2017 | 1 MCP, 1 TCP, minor fixes
edit10 | july     26, 2017 | 3 MCP, 1 TCP, 3 master MCP, 1 master TCP, different changes
edit11 | august   06, 2017 | 1 master MCP, minor fixes
edit12 | august   14, 2017 | 1 master MCP and 1 MCP for fullscreen, colored TCP faders 
edit13 | august   24, 2017 | 1 MCP, 1 TCP.
edit14 | february 24, 2018 | [Mix] layout TCP/MCP, 1 master TCP, fader's colors and other crap.
edit15 | march    24, 2018 | 1 TCP [No Meter], visual bug fixes/changes, folderstate in [Mix], TCP behaviour tweaked..
edit16 | april    01, 2018 | EnvCP behavior tweaked, 1 master MCP on request.
edit17 | april    11, 2018 | restored deleted layout in mixer (Panknob) on request.
Download link



vol, pan, width labels in some layouts are adjustable. (outdated picture, edit 11)




fullscreen layout for 1920x1080 on the left, ultra slim strips on the rightside. (outdated picture, edit 7)




I use this theme rarely and only for mixing, so i made new layout [Mix], which is my favourite at the moment.
(Track control panel settings in preferences are different: Track label background unchecked, track panel background checked.)

Last edited by doppelganger; 04-11-2018 at 04:39 AM.
doppelganger is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2017, 01:27 AM   #2
sugo
Human being with feelings
 
sugo's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 99
Default

I think this is one of the most underrated mods. I like it very much. Thanks doppelganger
sugo is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2017, 07:25 AM   #3
hopi
Human being with feelings
 
hopi's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Right Hear
Posts: 13,601
Default

nice gotta give a 'K' for Kleen!
__________________
...should be fixed for the next build... http://tinyurl.com/cr7o7yl
https://soundcloud.com/hopikiva/angel-rain
hopi is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2017, 10:25 AM   #4
cyrilfb
Human being with feelings
 
cyrilfb's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Denver, CO
Posts: 244
Default This is great.

Very readable and easy on my old eyes.

Thanks
__________________
Cy Ball
Reaper + inspiration = music.
soundcloud.com/cyball or cyball.bandcamp.com/ or cyrilfb.com
cyrilfb is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2018, 05:39 AM   #5
vanhaze
Human being with feelings
 
vanhaze's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Netherlands
Posts: 4,582
Default

This Theme is looking very good (sharp / defined / not blurry) on my Macbook Retina,
really excellent job !
vanhaze is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2018, 09:57 AM   #6
krahosk
Human being with feelings
 
krahosk's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Canada
Posts: 1,597
Default

I really like your theme, Doppelganger. A very clean design.
krahosk is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2018, 12:43 PM   #7
jonboper
Human being with feelings
 
jonboper's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Appleton, WI
Posts: 155
Default

Very nice! Like the transport a lot! I'm not quite on board with the centered track controls and flashing cursor yet, but maybe they will grow on me.

Last edited by jonboper; 03-05-2018 at 01:44 PM.
jonboper is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2018, 07:04 AM   #8
sievr
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 113
Default



ITS ONE OF THE BEST LOVE YOU

but... (v15)
i have a litte suggestions:
- i work in black/white mode (as many producers), its not so much distracting

1) could you add in screenset/layout -> black/white all envelopes mode (or contrasting colors)
2) monitor button -> i cant see any diffrence in b/w

thanks, its awesome!!
sievr is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2018, 10:15 AM   #9
doppelganger
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 298
Default

Quote:
Originally Posted by sievr View Post
.
look into your private message's inbox, i will try to help you.
doppelganger is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2018, 04:30 PM   #10
dePUNDIT
Human being with feelings
 
dePUNDIT's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 55
Default

I really love this theme and as such I've made it my default theme. I have to say a very big thank you to you for making such an excellent theme. Midi clips draw properly with great background color that don't cover up the midi data itself. The waveform drawing is perfect. I do a lot of track freezing and this is the first theme with which I feel at home when I freeze a track because the waveform is displayed properly.

However, I have a request or two.

1. Please change the pan sliders to circular pan knobs. If possible make a different layout for it so those who like this one can still have access to it. Also after including pan knobs please make different layouts for mono pan and stereo pan.

2. Please include a button for "input FX" when tracks are armed for recording. I love how this is currently handled for now but please just add this little button.

I hope this wouldn't be too much of a hassle to implement. Once again, thanks a lot for the theme... 👍👍
dePUNDIT is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2018, 04:42 PM   #11
Delucci
Human being with feelings
 
Join Date: May 2017
Posts: 87
Default

Loved the theme, but any chances do make the transport smaller? My monitor is small. Also, the playback rate could be smaller, like a Knob or something, much appreciated!!
Delucci is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2018, 12:51 PM   #12
SwampDonkey
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 63
Default

Best theme, bar none. <3
SwampDonkey is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2018, 07:29 PM   #13
DKDiveDude
Human being with feelings
 
DKDiveDude's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 159
Default

I just downloaded a bunch of themes, and yours are the one I like best.

However I cannot find the "ARM/UNARM" track button!
DKDiveDude is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2018, 07:32 PM   #14
DKDiveDude
Human being with feelings
 
DKDiveDude's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 159
Default

Quote:
Originally Posted by DKDiveDude View Post
I just downloaded a bunch of themes, and yours are the one I like best.

However I cannot find the "ARM/UNARM" track button!
Ok the track "ARM/UNARM" button seems visible on all track panel layouts, EXCEPT "Global Default"!

So for your information, some who just installs this and do not play around with different track panel layouts, may have some issue.

Is there a reason why it is missing?
DKDiveDude is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2018, 07:35 PM   #15
DKDiveDude
Human being with feelings
 
DKDiveDude's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 159
Default

Quote:
Originally Posted by DKDiveDude View Post
Ok the track "ARM/UNARM" button seems visible on all track panel layouts, EXCEPT "Global Default"!

So for your information, some who just installs this and do not play around with different track panel layouts, may have some issue.

Is there a reason why it is missing?
Nope the "ARM/UNARM" button is missing from several of the layouts!
DKDiveDude is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2018, 07:14 AM   #16
xpander
Human being with feelings
 
xpander's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Terra incognita
Posts: 4,234
Default

There is no common rule what elements any given layout should have in there, they are themeing decisions. In ReAerah the record arm button is missing from the track panel layouts 4 (VCA), 6 (Minimal), 8 (Mix) and Separator. It's a personal preference if somebody would want a rec arm button in any of those layouts. However, anybody just trying out the theme the first time shouldn't have an issue with the missing rec arm button, it is right there in the default layout.
xpander is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2018, 07:21 AM   #17
DKDiveDude
Human being with feelings
 
DKDiveDude's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 159
Default

Quote:
Originally Posted by xpander View Post
There is no common rule what elements any given layout should have in there, they are themeing decisions. In ReAerah the record arm button is missing from the track panel layouts 4 (VCA), 6 (Minimal), 8 (Mix) and Separator. It's a personal preference if somebody would want a rec arm button in any of those layouts. However, anybody just trying out the theme the first time shouldn't have an issue with the missing rec arm button, it is right there in the default layout.
As Reaper auto-arms new tracks by default, I personally think an "ARM/UNARM" button is mandatory, on all layouts.

I can't even find a way to unarm a new track if there is not an "ARM/UNARM" button.

Last edited by DKDiveDude; 09-09-2018 at 07:28 AM.
DKDiveDude is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2018, 08:07 AM   #18
xpander
Human being with feelings
 
xpander's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Terra incognita
Posts: 4,234
Default

Quote:
Originally Posted by DKDiveDude View Post
As Reaper auto-arms new tracks by default, I personally think an "ARM/UNARM" button is mandatory, on all layouts.
While there are no general rules to what any given track layout should have, there are some pretty common expectations. For example separators are usually not expected to have any controls at all, they are there just to separate tracks visually. Some users may want the track number there, some even the track name, but that's about it.

If your requirements for a given layout differ from these expectations and the intentions of the theme maker, you may ask for a change, but depending on case you might have to either modify the layouts yourself or ask if somebody could do that for you.

Quote:
Originally Posted by DKDiveDude View Post
I can't even find a way to unarm a new track if there is not an "ARM/UNARM" button.
There are these actions:
Track: Unarm all tracks for recording
Xenakios/SWS: Set selected tracks record unarmed

Last edited by xpander; 09-09-2018 at 08:33 AM.
xpander is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2018, 08:44 AM   #19
DKDiveDude
Human being with feelings
 
DKDiveDude's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 159
Default

Quote:
Originally Posted by xpander View Post
While there are no general rules to what any given track layout should have, there are some pretty common expectations. For example separators are usually not expected to have any controls at all, they are there just to separate tracks visually. Some users may want the track number there, some even the track name, but that's about it.

If your requirements for a given layout differ from these expectations and the intentions of the theme maker, you may ask for a change, but depending on case you might have to either modify the layouts yourself or ask if somebody could do that for you.



There are these actions:
Track: Unarm all tracks for recording
Xenakios/SWS: Set selected tracks record unarmed
Thanks man, I found "Track: Unarm all track for recording" in Action list, and added to Track menu and a keyboard short-cut!

Last edited by DKDiveDude; 09-09-2018 at 08:49 AM.
DKDiveDude is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2018, 10:19 AM   #20
lucas_LCS
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 448
Default

Quote:
Originally Posted by DKDiveDude View Post
As Reaper auto-arms new tracks by default...
I don't see this behavior.
Is this a setting you changed to make it do this?
lucas_LCS is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2018, 10:29 AM   #21
doppelganger
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 298
Default

Quote:
Originally Posted by DKDiveDude View Post
Nope the "ARM/UNARM" button is missing from several of the layouts!
Yes, some layouts miss this button, because they are not meant to be used for recording, it's specific layouts.
And i personally don't use arm/rec mon/rec input buttons at all, i have cycle actions with shortcuts for them.
arm button for me personally serves only as a visual feedback, that track is armed. But there's enough of layouts with arm button, just choose another one.

Edit:
Also, Reaper does not auto-arm new tracks by default.

Last edited by doppelganger; 09-09-2018 at 10:45 AM.
doppelganger is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2018, 11:33 AM   #22
xpander
Human being with feelings
 
xpander's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Terra incognita
Posts: 4,234
Default

Correct, just inserting a new track won't do it. Based on other topic in General forum by DKDiveDude, I think what he actually meant here is that the action to insert a virtual instrument on a new track will automatically record arm the given track...
xpander is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2018, 05:39 PM   #23
lucas_LCS
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 448
Default

Quote:
Originally Posted by xpander View Post
Correct, just inserting a new track won't do it. Based on other topic in General forum by DKDiveDude, I think what he actually meant here is that the action to insert a virtual instrument on a new track will automatically record arm the given track...
Ahh.. yes, inserting a virtual instrument does this.
Never noticed that before.
My recording needs are fairly modest, so I've easily learned more about Reaper by theming than by actual use.
lucas_LCS is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2018, 08:31 PM   #24
Xaos
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 60
Default

I really love this theme. I really appreciate all of the work you put into making such a gorgeous interface. The only thing I'm not crazy about is the meter colors, so I'm glad you provided the .png files to change them.

I'm running into an issue that is probably due to my newness to theming. I'm getting some unexpected results when I replace those files. When I say unexpected, I mean the whole theme color changes from dark grays to white to 20% gray. The only thing I've replaced are those two meter files. Maybe there's something else I'm supposed to do, so here's what I did:

1. Unzipped the ReAerah.ReaperThemeZip file
2. Made a copy of the meter files that were originally there in case I wanted to replace them
3. Copied the old meters with the colors I prefer, overwriting the two that are included with the theme
4. Zipped the folder back up and changed the extension to .ReaperThemeZip
5. Opened it
6. Went into a mild shock because I was suddenly staring at a mostly white theme

Is there something special I'm supposed to do other than overwrite those two meter files and zip it back up? I tried using the built in "Compress" feature in OS X, and I also used Keka to make the zip. That shouldn't really matter, should it? I don't see how that could make it all go white on me.

Thanks again for the amazing theme! Any help is greatly appreciated.
__________________
The richest life is the simple one. I just came here to make things sing.
Xaos is online now   Reply With Quote
Old 09-16-2018, 10:19 PM   #25
vanhaze
Human being with feelings
 
vanhaze's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Netherlands
Posts: 4,582
Default

You must not zip the folder which holds the ReaperTheme file and the pictures folder.
Instead, do this:

Select both ReaperTheme file and pictures folder.
Compress these 2 selected into a zip file.
Change the .zip extension of this compressed file to .ReaperThemeZip.
vanhaze is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2018, 12:15 AM   #26
Xaos
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 60
Default

Thank you, vanhaze! I knew it was something simple like that. I just couldn't find the right search string to get me the answer. Much appreciated! I figured out the extension part. In fact, FYI, that's not even necessary. If you just Cmd+i and change the file association to REAPER, you can just double click it. Easiest way I found was to Cmd+Opt+Drag a regular zip to REAPER in the Dock, you don't even have to change the extension. You don't get the REAPER-shirt-on-a-hanger icon, but I got the same results. The theme wasn't right, but REAPER does the same thing with the file in all three cases. I was just trying everything I could think of trying.

I was pretty sure I was including the same stuff that came out of the archive when I unpacked it, but I guess not. Thanks again for the lesson.
__________________
The richest life is the simple one. I just came here to make things sing.

Last edited by Xaos; 09-17-2018 at 12:26 AM.
Xaos is online now   Reply With Quote
Old 09-17-2018, 03:33 AM   #27
tonybeepbeep
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 68
Default

Downloaded and on my work/school laptop. Gonna try it out on the home pc this evening. Thanks
tonybeepbeep is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.