Old 01-10-2020, 10:45 PM   #1
GreyLion
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 42
Default JamStix 4.4.6 borked in Reaper 6 -- FIXED

I'm a couple of hours into troubleshooting on this. JS4 worked fine in Reaper5.

Now, the GUI doesn't fully load, and JS4 freezes whenever I try to load a Style, Groove, Kit, or Drummer. I've updated, messed with the JS .ini file, relocated data files, etc.

I realize that the issue may well lie with JS4, but it loads fast and smooth and completely in Studio One 4.60.

Any thoughts?

Next step is to get with Ralph at Rayzoon if no relief here, but the variable is Reaper, not JS.

Thanks!

**********

Win7x64 Home Premium, 16 GB RAM, AMD PhenomII X4 920 CPU -- which means it doesn't have SSSE or AVX. Which shouldn't matter, but I thought I'd mention it. This is an older and extremely stable system.

Last edited by GreyLion; 01-11-2020 at 03:19 PM.
GreyLion is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2020, 02:15 AM   #2
azimuth
Human being with feelings
 
azimuth's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: The place that's round on the ends and high in the middle
Posts: 196
Default

Hi GreyLion,

Do you mean Jamstix version 4.4.6? It runs fine in a portable install of Reaper 6.02 x64 here. Have you tried doing a repair of Jamstix with the Manager app?
azimuth is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2020, 03:25 AM   #3
Jorgen
Human being with feelings
 
Jorgen's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 5,259
Default

I gave the JS demo a spin a few weeks ago, seemed to work alright. But after a day or two Reaper stalled when opening a project, couldn't get passed the scanning of JS. So hasta la vista JS.
Jorgen is online now   Reply With Quote
Old 01-11-2020, 05:49 AM   #4
domzy
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1,973
Default

4.4.6 running ok here on reaper 6.02 / win 7 64bit
domzy is online now   Reply With Quote
Old 01-11-2020, 06:28 AM   #5
xpander
Human being with feelings
 
xpander's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Terra incognita
Posts: 5,265
Default

JamStix 4.4.6 running ok here in Win10 with all Reaper x64 installs. But occasionally there have been glitches e.g. when loading new kits or changing kit pieces. Reloading JS has usually helped with that. I remember similar already with JS3.
xpander is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2020, 02:54 PM   #6
GreyLion
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 42
Default

Thanks for the feedback, guys!

I'm relieved that it isn't just me that it's glitched on a bit. I finally gave up, uninstalled everything, ran CCleaner to get rid of extraneous files and regkeys, re-installed, had that fail, re-re-installed -- and now it seems to be working fine. Haven't tested it extensively yet, but at least it's recognized, the full GUI is in place and sized right, and I can load kits, styles, and drummers.

The new installation is also about 20 GB less. Somehow, the original had created a dozen or so layers of data/data/data/data etc. folders, with duplicates both in Program Files and in the folder I designated for data files on my H: drive. No idea why or even how it would do that.

Onward!

EDIT: -- Oops. Yeah, I meant 4.4.6. Typo on that. Fixed the thread title.
GreyLion is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2020, 09:49 AM   #7
funkster1
Human being with feelings
 
funkster1's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Planet Groove
Posts: 838
Default

Have yo checked "Save minimal undo states" for JS4?
Seems to help here. JS loading faster, no more glitches ...
__________________
ASUS Notebook N751 i7/4710HQ, 16 GB RAM, 256 GB SSD//512 GB SSD//1 TB HDD/7200 RPM, Win 8.1 fully up to date // Focusrite Scarlett 6i6, KORG Micro X, BEHRINGER BCR2000, Nektar LX88+, KRK Rokit 5, AKG K171 MKII
funkster1 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.