Old 05-30-2007, 12:30 PM   #1
woodslanding
Human being with feelings
 
woodslanding's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Denver, CO
Posts: 389
Default 1.861 breaks Kontakt

When I open my songs with Kontakt under 1.861, it says something to the effect that the plug-in could not be loaded, but the configuration will be saved.

I downgraded to 1.859, and all is happy again.

Any idea what's going on?

Also, a song with 5 instances of Kontakt and a couple of other VSTi's is taking 5-10 seconds to initiate playback after pressing play. Any idea what is slowing it down? Settings I could change? I will try to concatenate the Kontakt instances into one multi-output instance, but I didn't expect to encounter problems so quickly. But maybe that's all it is....


I'm running a 1.6 centrino laptop.

Any tips appreciated.

Thanks!
eric
__________________
eric moon
Very Stable Genius
https://gogolab.com/
woodslanding is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2007, 07:06 PM   #2
Yorkz
Human being with feelings
 
Yorkz's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Canada
Posts: 113
Default

You may be dealing with two separate issues:

1 - I've found Kontakt to hang/freeze with Reaper from many versions back. My workaround is to insert a VSTi host into the track (Phrazor in my case) and then insert Kontakt into Phrazor. No hangs after that.

2 - I've not tried to push the limit but I've had no problem with running 3-4 instances of Kontakt with 3-4 nki's per Kontakt (approx 9 - 16 nki's total), all with very smooth playback (P4 XP desktop). So it may not be a Reaper issue in terms of playback lag.

Good luck.
Yorkz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.