Old 09-20-2014, 12:22 PM   #1
111
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2014
Location: Russia, Moscow
Posts: 115
Default Any Kontakt users? I`ve got a problem...

I`m not sure if it`s the pure Reaper issue, but who knows...
Ok, I want a written midi pattern to be amplified by Kontakt. When I use its piano roll, Reaper`s piano roll, external midi controllers, that`s ok, everywhere I hear Kontakt`s sound. But it refuses to make any sound when just playing that midi pattern. I` ve checked, when I select any note of that pattern within reaper`s piano roll they all sound by preview, and other VSTi`s sound during playing... But not Kontakt. Is there any solution?
111 is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2014, 01:01 PM   #2
TimOBrien
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 2,301
Default

Did you turn on the Monitor widget button on the track with Kontakt on it?
The send track also has to be record enalbled:
Attached Images
File Type: jpeg Kontakt2.jpeg (51.4 KB, 158 views)
__________________
iMac i5quad/12gbRAM/1Tb Glyph drive/1Tb samples drive > Motu828mkII ---- Still run my GatewayM520 2.8ghz XP laptop. Video editing, 3D work and audio with zero problems.

Last edited by TimOBrien; 09-20-2014 at 01:12 PM.
TimOBrien is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2014, 01:03 PM   #3
111
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2014
Location: Russia, Moscow
Posts: 115
Default

Yes, monitor, record, sends, receives - all of them
111 is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2014, 01:14 PM   #4
TimOBrien
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 2,301
Default

Pic above shows working setup I did just now...
__________________
iMac i5quad/12gbRAM/1Tb Glyph drive/1Tb samples drive > Motu828mkII ---- Still run my GatewayM520 2.8ghz XP laptop. Video editing, 3D work and audio with zero problems.
TimOBrien is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2014, 01:17 PM   #5
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,394
Default

Quote:
Originally Posted by 111 View Post
Yes, monitor, record, sends, receives - all of them
Have you already checked in Kontakt, if the MIDI-channel of the instrument ('MIDI CH' in the instrument header) is set up correctly ?

Last edited by solger; 09-20-2014 at 01:25 PM.
solger is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2014, 01:35 PM   #6
111
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2014
Location: Russia, Moscow
Posts: 115
Default

On another site I`ve just been advised to switch to Omni channel, don`t know what exactly that channel is but works)
Thanx to all anyway for digging into my issue!
111 is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2014, 01:53 PM   #7
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,394
Default

Quote:
Originally Posted by 111 View Post
On another site I`ve just been advised to switch to Omni channel, don`t know what exactly that channel is but works)
In contrast to responding to a specific MIDI channel like 'MIDI CH: [A] 1' (= Port A -> MIDI channel 1 ), OMNI makes the instrument respond to (incoming) MIDI data on any MIDI-channel.

Last edited by solger; 09-20-2014 at 02:00 PM.
solger is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2014, 02:22 PM   #8
Tod
Human being with feelings
 
Tod's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Just outside of Glacier National Park
Posts: 12,222
Default

Quote:
Originally Posted by 111 View Post
On another site I`ve just been advised to switch to Omni channel, don`t know what exactly that channel is but works)
Thanx to all anyway for digging into my issue!
Quote:
Originally Posted by solger View Post
In contrast to responding to a specific MIDI channel like 'MIDI CH: [A] 1' (= Port A -> MIDI channel 1 ), OMNI makes the instrument respond to (incoming) MIDI data on any MIDI-channel.
solger's right and the biggest problem with doing it that way is that you can only have one instrument loaded into Kontakt at a time unless you want them to all play from the same midi track.
__________________
Kontakt Vid Tutorials->Create Outputs / Create Templates -|- SMDrums Free drums -|- Elk Video Productions -|- Tod's Music
Tod is online now   Reply With Quote
Old 09-20-2014, 02:25 PM   #9
111
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2014
Location: Russia, Moscow
Posts: 115
Default

Oh, I see...For now I use a standalone vsti Kontakt on every track I need, and one instrument per track is enough
111 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.