Old 07-28-2018, 12:52 PM   #1
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4,147
Default v5.94pre8 - July 28 2018

v5.94pre8 - July 28 2018
  • + JS: spectrograph rate control
  • + linux: executable now named reaper rather than reaper5
  • + linux: override any x11 scaling if ui_scale= set in reaper.ini
  • + linux: simplified desktop integration to only add a single item to applications list
  • + linux: support reusing existing REAPER instances when opening files from desktop environment
  • + linux: system hidpi detection, can disable using ui_scale_auto=0 in reaper.ini
  • # MIDI editor: add "color notes by voice" to View menu
  • # Melodyne: improve keyboard command pass-through to plugin
  • # ffmpeg: correct non-win32 search paths in help
  • # linux: improve file association icons
  • # macOS/linux: set thread names
Changelog - Pre-Releases

Generated by X-Raym's REAPER ChangeLog to BBCode
__________________
Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
Make a thread "F%#! you Reaper! I quit!" to get more views and feedback since these kind of threads get much more traction
SoundCloudFR: "Real" Non-destructive GLUEAll the REAPER names
vitalker is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2018, 01:04 PM   #2
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4,147
Default

Quote:
Originally Posted by vitalker View Post
[*]# MIDI editor: add "color notes by voice" to View menu
Can't get it to work both on 32-bit and 64-bit Reaper. Windows 10.
__________________
Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
Make a thread "F%#! you Reaper! I quit!" to get more views and feedback since these kind of threads get much more traction
SoundCloudFR: "Real" Non-destructive GLUEAll the REAPER names
vitalker is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2018, 02:00 PM   #3
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 22,034
Default

If you have customized menus, you won't see changes to default menus. The option itself works fine here.
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2018, 02:05 PM   #4
mschnell
Human being with feelings
 
mschnell's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Germany
Posts: 5,745
Default

Quote:
Originally Posted by vitalker View Post
  • + JS: spectrograph rate control
What's this ?

-Michael
__________________
www.boa-sorte.de
mschnell is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2018, 02:07 PM   #5
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 22,034
Default

Try it?
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2018, 02:17 PM   #6
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4,147
Default

Quote:
Originally Posted by EvilDragon View Post
If you have customized menus, you won't see changes to default menus. The option itself works fine here.
I've tried it with a fresh install or I've misunderstood what it means.
By the way, I don't install pres over the main install for a long time to prevent unwanted behaviour.
So could you please explain how to get it to work?
__________________
Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
Make a thread "F%#! you Reaper! I quit!" to get more views and feedback since these kind of threads get much more traction
SoundCloudFR: "Real" Non-destructive GLUEAll the REAPER names
vitalker is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2018, 02:50 PM   #7
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 22,034
Default

In MIDI editor bottom transport area you already have the Color dropdown with various options for coloring MIDI events, including Voice (this has been there for a while now). This prerelease entry is about putting this option for Voice in the default "View->Color notes by" menu.


Of course, you need to have some notes assigned to a high or low voice for this color mode to even work.
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2018, 03:17 PM   #8
mschnell
Human being with feelings
 
mschnell's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Germany
Posts: 5,745
Default

Quote:
Originally Posted by EvilDragon View Post
Try it?
I did not even know that there is a "spectrograph" API call in EEL ?!?!?!?
-Michael
__________________
www.boa-sorte.de
mschnell is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2018, 06:49 PM   #9
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 11,466
Default

Quote:
Originally Posted by mschnell View Post
I did not even know that there is a "spectrograph" API call in EEL ?!?!?!?
-Michael
there's a JSFX called "spectrograph"...
Justin is online now   Reply With Quote
Old 07-29-2018, 12:31 AM   #10
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4,147
Default

Quote:
Originally Posted by EvilDragon View Post
Of course, you need to have some notes assigned to a high or low voice for this color mode to even work.
Thanks! Didn't know I should assigned them. So there are only two voices, high and low, right? Found it in Notation. I suppose it just something like tags, cause we can assign the voices manually only.
@Justin, am I right?
__________________
Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
Make a thread "F%#! you Reaper! I quit!" to get more views and feedback since these kind of threads get much more traction
SoundCloudFR: "Real" Non-destructive GLUEAll the REAPER names
vitalker is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2018, 01:25 AM   #11
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 22,034
Default

3 voices: normal, low, high.
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2018, 02:38 AM   #12
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4,147
Default

Quote:
Originally Posted by EvilDragon View Post
3 voices: normal, low, high.
Yeah, I saw this, thanks There are even some actions for this.
__________________
Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
Make a thread "F%#! you Reaper! I quit!" to get more views and feedback since these kind of threads get much more traction
SoundCloudFR: "Real" Non-destructive GLUEAll the REAPER names
vitalker is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2018, 07:30 AM   #13
daxliniere
Human being with feelings
 
daxliniere's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: London, UK
Posts: 1,759
Default BUG - default envelope shape for FX parameter

Empirical Labs Arousor VST3x64 - envelope points are defaulting to Square transition for Attack parameter. Should be linear by default.
__________________
Dax Liniere
London's newest premium studio complex! (Facebook)
[i7-4790K, 12Gb RAM, Win8.1x64, NVidia 9600, UAD2-OCTO, FireFaceUFX, REAPER x64]
daxliniere is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2018, 09:33 AM   #14
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 11,466
Default

Quote:
Originally Posted by daxliniere View Post
Empirical Labs Arousor VST3x64 - envelope points are defaulting to Square transition for Attack parameter. Should be linear by default.
Should put this in the BR forum...
Justin is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.