Old 09-12-2012, 03:18 AM   #1
imagine
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 38
Default Plugin FX windows always on top

Hello,

is there a possibility to turn off the feature, that the plugin FX windows are always on top. I would like to hide them when I click on the main window of Reaper. It's quite annoying to close the windows all the time I want to get back to the main window.
imagine is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2012, 07:20 AM   #2
imagine
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 38
Default

* bump *

Any help? It is really annoying that the plug-in windows are always on top covering my main window even when I click somewhere on the main Reaper window. Is it possible to turn it off?
imagine is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2012, 04:45 PM   #3
buddhajuke
Human being with feelings
 
buddhajuke's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 228
Default

I posed the same question last week... no dice I'm afraid. Unless I'm mistaken?
buddhajuke is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2012, 04:09 AM   #4
imagine
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 38
Default

This definitely should be solved since it is quite annoying to close/open the FX Plugings all the time and besides it would be awesome to use OSX's ability to use App Expose when working with multiple plugins at the same time. Definitely a feature request!
imagine is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2012, 04:51 AM   #5
Banned
Human being with feelings
 
Banned's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Unwired (probably in the proximity of Amsterdam)
Posts: 4,868
Default

To make things less annoying, try to use the shortcut for "Show/hide all floating windows".

OPT-CMD-F on OS X. (On my system, I have also used BetterTouchTool to map a three finger swipe up/down on the touchpad to that shortcut, to make it even easier.)
__________________
˙lɐd 'ʎɐʍ ƃuoɹʍ ǝɥʇ ǝɔıʌǝp ʇɐɥʇ ƃuıploɥ ǝɹ,noʎ
Banned is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2012, 06:44 AM   #6
imagine
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 38
Default

Quote:
Originally Posted by Banned View Post
To make things less annoying, try to use the shortcut for "Show/hide all floating windows".

OPT-CMD-F on OS X. (On my system, I have also used BetterTouchTool to map a three finger swipe up/down on the touchpad to that shortcut, to make it even easier.)
Thanks for the tip. Actually that's exactly how I solved this today except I used different touchpad action in BetterTouchTool. Now it is quite ok but still it would be nice to have it fixed so you just click next to the plugin to get to the main window.

Not to mention it would be nice to use the App Expose feature as I wrote in my previous post. Would make the workflow really awesome.
imagine is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2012, 06:53 AM   #7
Banned
Human being with feelings
 
Banned's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Unwired (probably in the proximity of Amsterdam)
Posts: 4,868
Default

Quote:
Originally Posted by imagine View Post
Thanks for the tip. Actually that's exactly how I solved this today except I used different touchpad action in BetterTouchTool.
Tried the 11(!)-finger(?) tap yet?
Quote:
Originally Posted by imagine View Post
Now it is quite ok but still it would be nice to have it fixed so you just click next to the plugin to get to the main window.

Not to mention it would be nice to use the App Expose feature as I wrote in my previous post. Would make the workflow really awesome.
Yeah. It does not work well with Spaces either...
__________________
˙lɐd 'ʎɐʍ ƃuoɹʍ ǝɥʇ ǝɔıʌǝp ʇɐɥʇ ƃuıploɥ ǝɹ,noʎ
Banned is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2012, 04:19 AM   #8
Metalliac
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 17
Default

EDIT: Totally misread the OP. Yeah you can make plug-in windows hide under other windows by unchecking the pin on the top right corner. Unpinned should be the default position for the windows. I'm actually having problems with the plugins getting buried under other windows, but then again I'm working with a floating mixer that always goes on top of unpinned plugins. Maybe you should look into that if you need this kind of behavior.

Last edited by Metalliac; 09-20-2012 at 11:02 AM.
Metalliac is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2012, 12:56 PM   #9
nepenthe
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2011
Location: USA
Posts: 97
Default

Quote:
Originally Posted by imagine View Post
Hello,

is there a possibility to turn off the feature, that the plugin FX windows are always on top. I would like to hide them when I click on the main window of Reaper. It's quite annoying to close the windows all the time I want to get back to the main window.
I have noticed this, but on my system it happens on almost every window including the FX and Mixer windows, even if they are unpinned. And some other windows (such as the routing window) disappear when I click on other windows, while I would expect them to move to the background since I did not click on the red "close window" circle.
nepenthe is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2012, 01:04 AM   #10
imagine
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 38
Default

The pinning / unpinning doesn't help at all with this issue.
imagine is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2015, 09:18 PM   #11
SJM
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 6
Default

You could try undocking the mixer.
SJM is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2020, 09:29 AM   #12
magwa101
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 34
Default

Quote:
Originally Posted by imagine View Post
Hello,

is there a possibility to turn off the feature, that the plugin FX windows are always on top. I would like to hide them when I click on the main window of Reaper. It's quite annoying to close the windows all the time I want to get back to the main window.
8 years later it's still irritating AF. The only difference is now we say "AF".
magwa101 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2020, 08:57 AM   #13
charbwoy
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 2
Default

Yes please, one floating FX window that always stays afloat would be fantastic!
charbwoy is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2020, 11:19 AM   #14
Tone Ranger
Human being with feelings
 
Tone Ranger's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Toronto, Canada
Posts: 322
Default

I love Reaper, but this is possibly my biggest irk with it!! LOL

Strange...every other DAW I've tried has the option to have plugin windows always on top. Obviously there's an issue with coding which I know nothing about, but really wish this could be fixed...
Tone Ranger is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2020, 04:03 PM   #15
superblonde.org
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 873
Default

What bugs me is that I like to save my project often with command-S. But if I happen to do this after bringing up FX with it sticking on top, then it's always going into the "save Fx chain..." window and not simply saving the project i.e. redirecting keystrokes to the main window. Very annoying.
superblonde.org is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2020, 04:52 AM   #16
UNdark
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 44
Default how to switch to focus arrange when plugin window is focussed

I assigned this to a hot key as it happens all the time unless you save window sets with the correct focus.
The action is called : _S&M_WNMAIN (focus main window)
UNdark is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.