Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > MIDI Hardware, Control Surfaces, and OSC

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-12-2019, 09:30 AM   #3081
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 2,909
Default

Quote:
Originally Posted by MixMonkey View Post
...but how are you going to determine/change which FX is focussed?
FocusedFXTrackNavigator does the job of determining.

If nothing has Focus nothing happens.

You still have to focus the FX, by mouse or whatever.

The button just allows mapping on/off at your discretion, whereas OnFXFocus maps automatically.
__________________
CSI - You can donate here: geoffwaddington.ca
Pre alpha software: https://stash.reaper.fm/v/33037/CSI%20pre%20alpha.zip
Reaper forum thread: https://forum.cockos.com/showthread.php?t=183143

Last edited by Geoff Waddington; 06-12-2019 at 09:46 AM.
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2019, 10:21 AM   #3082
TVbene
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 13
Default

Quote:
Originally Posted by MixMonkey View Post
I'm not very familiar with the Playtime plugin, but I see from the website that LaunchPad can be used as a controller. If this requires LaunchPad to be active in the MIDI devices section in Reaper prefs, I'm afraid you won't also be able to use it in the Control Surfaces section with CSI.
Using the Launchpad as a MIDI input device is how I've been doing it until now. But Playtimes offers the possibility to toggle FX params in order to trigger specific events inside the plugin. The list of params is quite extensive... This way I'd be way more flexbile. But it only really makes sense if I can control Playtime anytime, without focusing a track or FX. (I'd only enable the MIDI output device for the Launchpad since Playtime nicely takes care of the LED feedback.)

I want to use CSI for live looping, I only use one setup of tracks/instruments and the only "mixing" I want to do is adjusting track volume and muting without using a mouse So probably a different approach than the rest in here.

So yeah, I'd need a way to kind of hardwire a specific VST (on a specific track if that makes it easier) into my control surface... Then again Playtime is a very powerful plugin which brought me to Reaper, so maybe there are more users who'd be interested..

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
Now that we have a usable architecture, I'm just now starting to document all of this.

Should have a first cut within a week.
perfect!

Last edited by TVbene; Today at 02:05 AM.
TVbene is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2019, 02:15 PM   #3083
lubvic
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 30
Default

Quote:
Originally Posted by Geoff Waddington View Post
Ah, you don't have to use OnFXfocus to trigger MapFocusedTrackFXToWidgets, you can use any button you like
I've done as you wrote:

...
F2 MapFocusedTrackFXToWidgets
...

in MCU.zon, first time in Zone home, second try in Zone Buttons, no way...

Zone "VST: ReaComp (Cockos)"
FocusedFXTrackNavigator
...

in ReaComp.zon but nothing happens, OnFXfocus works instead.
lubvic is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2019, 03:02 PM   #3084
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 2,909
Default

Quote:
Originally Posted by lubvic View Post
I've done as you wrote:

...
F2 MapFocusedTrackFXToWidgets
...

in MCU.zon, first time in Zone home, second try in Zone Buttons, no way...

Zone "VST: ReaComp (Cockos)"
FocusedFXTrackNavigator
...

in ReaComp.zon but nothing happens, OnFXfocus works instead.
Oops, my bad, bug if you do it that way, fixing...
__________________
CSI - You can donate here: geoffwaddington.ca
Pre alpha software: https://stash.reaper.fm/v/33037/CSI%20pre%20alpha.zip
Reaper forum thread: https://forum.cockos.com/showthread.php?t=183143
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2019, 03:29 PM   #3085
lubvic
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 30
Default

Sorry for all this questions Geoff... i'm getting really involved into this!

If i leave my mcu.zon like this:

Zone Channel|1-8
TrackNavigator
DisplayUpper| TrackNameDisplay
DisplayLower| TrackPanDisplay
TrackTouch+DisplayLower| TrackVolumeDisplay
RotaryPush| TrackCycle PanWidthCycle 2
PanWidthCycle+Rotary| TrackPan 1
PanWidthCycle+Rotary| TrackPanWidth 1
RecordArm| TrackRecordArm
Solo| TrackSolo
Mute| TrackMute
Select| TrackUniqueSelect
Shift+Select| TrackRangeSelect
Control+Select| TrackSelect
Fader| TrackVolume
TrackTouch+Fader| TrackVolume
FaderTouch| TrackTouch TrackUniqueSelect
Shift+Rotary| Reaper 20
VUMeterMain| TrackOutputMeter 0
VUMeterext1_| TrackOutputMeter 0
VUMeterext2_| TrackOutputMeter 0
ZoneEnd

When i touch faders, volume values are shown in lower display but VUMeter stops working 'till i release faders, so i tryied having volume value as default in lower display and show pan values when using rotary but nothing happens.

This is the modifed .zon:

Zone Channel|1-8
TrackNavigator
DisplayUpper| TrackNameDisplay
//DisplayLower| TrackPanDisplay
DisplayLower| TrackVolumeDisplay
Rotary+DisplayLower| TrackPanDisplay
RotaryPush| TrackCycle PanWidthCycle 2
PanWidthCycle+Rotary| TrackPan 1
PanWidthCycle+Rotary| TrackPanWidth 1
RecordArm| TrackRecordArm
Solo| TrackSolo
Mute| TrackMute
Select| TrackUniqueSelect
Shift+Select| TrackRangeSelect
Control+Select| TrackSelect
Fader| TrackVolume
//TrackTouch+Fader| TrackVolume
//FaderTouch| TrackTouch TrackUniqueSelect
VUMeterMain| TrackOutputMeter 0
VUMeterext1_| TrackOutputMeter 0
VUMeterext2_| TrackOutputMeter 0

ZoneEnd

Last question, is there a way to inhibit all other zones except the effect focused zone, so that those not used by FX paremeters goes dead?
I think this is confusing to have part of the controller dedicated for FXs and part for tracks...

Tell me if i'm pushing your patience to far. :-(

Edit:
Night of the living bugs for me
I noticed that ,if i use "Track GoZone Home", as written previously, when i open a new plugin UI Reaper crashes ;-)

Last edited by lubvic; 06-13-2019 at 02:53 PM.
lubvic is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 04:21 PM   #3086
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 2,909
Default

Quote:
Originally Posted by lubvic View Post
Last question, is there a way to inhibit all other zones except the effect focused zone, so that those not used by FX paremeters goes dead?
I think this is confusing to have part of the controller dedicated for FXs and part for tracks...

Tell me if i'm pushing your patience to far. :-(
That's the purpose of the Action named "NoAction".

You attach a Widget that you don't want to map, but also don't want firing on the underlying Zone:

Code:
Zone SomeZone
        AButton Reaper 223456
        AnotherButton Reaper 33445
        AButtonThatDoesNothingButHidesTheButtonInTheZoneBelow NoAction
ZoneEnd
Quote:
Originally Posted by lubvic View Post
Edit:
Night of the living bugs for me
I noticed that ,if i use "Track GoZone Home", as written previously, when i open a new plugin UI Reaper crashes ;-)
Thanks fixed in the build posted below.
__________________
CSI - You can donate here: geoffwaddington.ca
Pre alpha software: https://stash.reaper.fm/v/33037/CSI%20pre%20alpha.zip
Reaper forum thread: https://forum.cockos.com/showthread.php?t=183143
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Old Yesterday, 04:25 PM   #3087
Geoff Waddington
Human being with feelings
 
Geoff Waddington's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dartmouth, Nova Scotia
Posts: 2,909
Default

New build is up.

Did not get to the Pinned Tracks bug, but other than that folks, please check and see if your particular issues have been fixed

Also included is a primitive start to docs "How It Works" , including Actions List (lots of explaining to do ), any and all thoughts more than appreciated.
__________________
CSI - You can donate here: geoffwaddington.ca
Pre alpha software: https://stash.reaper.fm/v/33037/CSI%20pre%20alpha.zip
Reaper forum thread: https://forum.cockos.com/showthread.php?t=183143
Geoff Waddington is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.