Old 10-15-2018, 06:30 PM   #1
JC72071
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 51
Default Reaper and adding programs

I'm getting this popping up now when i open Reaper; "The following effects were in the project file and are not available. REAPER will keep their configurations, but things may not sound as desired." I should note, I've tried rescanning and re-adding the programs but to no avail..The effects/programs are EZ Drummer and EZ Mix...They're in my Program Files folder but when I click Edit under Options/Preferences and it asks to Add the programs, I go to the exact source, add them, click Apply, click OK and then restart my computer..Nothing..Any advice?..I know there's a thread on this but it's from 4 years ago but it doesn't help me in the least
JC72071 is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2018, 07:58 PM   #2
JC72071
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 51
Default

Any help is truly appreciated..I should also add that everything is 64 bit so the bit rates all match up
JC72071 is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2018, 10:07 PM   #3
mschnell
Human being with feelings
 
mschnell's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Germany
Posts: 5,929
Default

I suppose this is is a VST but not a VST3 ?

You need to check if your vst path is set correctly.

-Michael
__________________
www.boa-sorte.de
mschnell is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2018, 10:52 PM   #4
JC72071
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 51
Default

Michael, yes it's a VST and as far as I can tell, the paths are correct
JC72071 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2018, 12:46 AM   #5
mschnell
Human being with feelings
 
mschnell's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Germany
Posts: 5,929
Default

Did you try [clear cache/re-scan] ?

I think this is not supposed to find plugins not found by just [re-scan], but I seem to remember it sometimes did.

-Michael
__________________
www.boa-sorte.de
mschnell is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2018, 01:31 AM   #6
ivansc
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2007
Location: Near Cambridge UK and Near Questembert, France
Posts: 17,706
Default

One other thing: did you install the Toontrack plugins using their ToonTrack Product Manager program as recommended?

TT installs thier stuff in a different location to most other plugins & if you just downkloaded & added them to your usual plugin folders, it is likely that it WILL break.

Try re-doing it all from TTProduct Manager.
__________________
We are in a rudderless ship with a fool at the wheel who doesnt even realise it ain`t working any more
ivansc is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2018, 10:30 AM   #7
JC72071
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 51
Default

Quote:
Originally Posted by mschnell View Post
Did you try [clear cache/re-scan] ?

I think this is not supposed to find plugins not found by just [re-scan], but I seem to remember it sometimes did.

-Michael
Yes I did that..no luck
JC72071 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2018, 10:31 AM   #8
JC72071
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 51
Default

Quote:
Originally Posted by ivansc View Post
One other thing: did you install the Toontrack plugins using their ToonTrack Product Manager program as recommended?

TT installs thier stuff in a different location to most other plugins & if you just downkloaded & added them to your usual plugin folders, it is likely that it WILL break.

Try re-doing it all from TTProduct Manager.

It was done from the Product Manager
JC72071 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2018, 11:04 AM   #9
JC72071
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 51
Default

Here's how it happened...I had went in to record some keyboards and one of the vst effects wasn't there but the EZ Mix and Drummer were..So I hit Rescan and restarted the computer and the vst for the keyboard was there and the EZ Mix and drummer weren't..I believe it was after this that I tried Clear Cache/Rescan and restarted the comp. but the TT programs were gone..Hope this helps..
JC72071 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2018, 03:49 PM   #10
JC72071
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 51
Default

I appreciate the help so far..anyone else have any ideas? Thanks
JC72071 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2018, 10:53 PM   #11
mschnell
Human being with feelings
 
mschnell's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Germany
Posts: 5,929
Default

asking in some Toontrack forum...
-Michael
__________________
www.boa-sorte.de
mschnell is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2018, 07:53 AM   #12
JC72071
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 51
Default

Michael, no luck in the Toontrack forum..any other ideas or advice?
JC72071 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.