Old 05-18-2018, 06:02 AM   #1
inarisound
Human being with feelings
 
inarisound's Avatar
 
Join Date: Dec 2016
Location: Los Angeles
Posts: 136
Default Jump to Marker 'XX' with no hassle

atm if you want to use markers over 10 you have to assign 11,12,13... individually.

I would be very happy if we had a script/macros/ or any other option to jump >10 with just a simple shortcut combination.


Example: *(on the numpad) + XX

______________________
The challenge that I see from the programmer(s) perspective would probably be to find that 'golden' balance of how much time you would give user to input marker number.

So when you press * (or any other combination) and then ---> wait time for receiving #.

The more or less 'inelegant' way to solve this issue is to check how many markers were created.... if there is XX then wait time would be 2 sec if XXX then 3 sec....

or just force user to hold the combination ( in our example * on numpad) and
while it's held type # of marker.
___________________________

Anyway, Devs, if possible, please introduce this small, but very neat feature

I would love writing music over assigning 20+ shortcuts for each individual marker =P


sincerely yours,
inari
inarisound is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2018, 07:34 AM   #2
EpicSounds
Human being with feelings
 
EpicSounds's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 4,731
Default

with the jump to window you type m then marker number or r then region number and enter

in use that's cmd-J, m12, enter

that's pretty fast

but someone did write something pretty close to your suggested workflow in this thread

https://forum.cockos.com/showthread.php?t=204861
__________________
REAPER Video Tutorials, Tips & Tricks and more at The REAPER Blog
EpicSounds is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2018, 08:32 AM   #3
dug dog
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2009
Location: Ontario Canada
Posts: 732
Default

Quote:
Originally Posted by EpicSounds View Post
with the jump to window you type m then marker number or r then region number and enter
Cool. Didn't know that existed.
dug dog is online now   Reply With Quote
Old 05-18-2018, 10:32 AM   #4
MRMJP
Human being with feelings
 
MRMJP's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: Milwaukee, WI USA
Posts: 1,456
Default

Yeah. I actually have this set up already.

For 11-19 I programmed CMD + 0 (for 10), CMD + 1 (for 11) etc. through 19.

Then 20-29 is CMD + OPTION + 0 (for 20), CMD + OPTION +1 (for 21) etc. through 29

I don't think I went over 30 yet, and

It's a little extra work but once it's done it's a nice time saver.
__________________
MacOS 10.13.4 - iMac Pro 3.0 GHz 10-Core - 60GB RAM - SSD for OS and audio
http://www.mysteryroommastering.com/ - http://www.justincarlperkins.com/
MRMJP is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2018, 04:02 AM   #5
inarisound
Human being with feelings
 
inarisound's Avatar
 
Join Date: Dec 2016
Location: Los Angeles
Posts: 136
Default

Quote:
Originally Posted by EpicSounds View Post
with the jump to window you type m then marker number or r then region number and enter

in use that's cmd-J, m12, enter

that's pretty fast

but someone did write something pretty close to your suggested workflow in this thread

https://forum.cockos.com/showthread.php?t=204861

Thank you so much! It's very awesome that we have such a great community!
<3

I would really love to see script/plugin written by gomadare being included natively.... it just make seance to have it.... instead of assigning over 20 shortcuts....


tho, as I've mentioned above.... the challenge of wait time.... rn gomadare's plugin is taking too much time for the input
inarisound is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.