COCKOS
CONFEDERATED FORUMS
Cockos : REAPER : NINJAM : Forums
Forum Home : Register : FAQ : Members List : Search :
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 01-08-2019, 01:47 AM   #1
pressplay
Human being with feelings
 
pressplay's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: Berlin
Posts: 47
Default IPlug VST3 ignores channel aftertouch

There is only this bug stopping me from a release. My plug-in is an audio effect which is controlled by midi. Note on messages trigger an envelope, which works fine including velocity. But channel aftertouch does not work for the VST3 build. VST2 does work as expected. I did not have the time for a deep debugging session, but maybe you have an instant idea what's going on. The midi queue is processed in the audio thread just like I saw it in IPlug examples. Tested on Windows Reaper and Tracktion.

Edit: a quick search with keywords vst3 and midi cc reveals that I can live with this bug for now. The VST3 implementation is a mess in this regard. I could workaround this problem with additional parameters, but no...

Last edited by pressplay; 01-08-2019 at 03:33 AM.
pressplay is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.