Old 10-19-2019, 01:52 PM   #1
AdRiX
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2016
Location: Sardinia, Italy
Posts: 13
Default Change track lanes background

Hi all,

I wish to change the track lanes background to a much clearer hue, but changing the "Track background" colors in the theme tweaker has not so much effect as you can see in the attached screenshot.
I presume that a .png image from the theme is stretched above (or below) the lanes but I can not figure out which one it is.

Can someone help?

Thanks!

Adriano
Attached Images
File Type: png snap.png (24.9 KB, 74 views)
AdRiX is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2019, 02:06 PM   #2
White Tie
Pixel Pusher
 
White Tie's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Blighty
Posts: 2,697
Default

Very weird; I've never seen that before. You are doing the right thing. Just to be sure, try a really bright colour like full red?
__________________
The House of White Tie
White Tie is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2019, 02:20 PM   #3
Lokasenna
Human being with feelings
 
Lokasenna's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Calgary, AB, Canada
Posts: 6,430
Default

Any chance those tracks are muted?
Lokasenna is online now   Reply With Quote
Old 10-19-2019, 02:26 PM   #4
AdRiX
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2016
Location: Sardinia, Italy
Posts: 13
Default

Here it is.

The track background for even tracks should be pure green (0, 255, 0) but is not :-D

I guess that the track lane foreground is a stretched .png, am I right?
Attached Images
File Type: png tracks.png (20.8 KB, 45 views)

Last edited by AdRiX; 10-19-2019 at 02:27 PM. Reason: missing image
AdRiX is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2019, 02:28 PM   #5
AdRiX
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2016
Location: Sardinia, Italy
Posts: 13
Default

Quote:
Originally Posted by Lokasenna View Post
Any chance those tracks are muted?
Muted tracks are shown in the same way
AdRiX is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2019, 03:08 AM   #6
White Tie
Pixel Pusher
 
White Tie's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Blighty
Posts: 2,697
Default

Wow, that's completely bizarre. The only ideas that are springing to mind are vanishingly unlikely, but here goes...

Might there be some color management / ambient light adaptation setting that you've got set, that Reaper is applying inconsistently?

Is this in an area selection and you've set a really weird blending mode on that?

...er...

um

sorry?
__________________
The House of White Tie
White Tie is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2019, 10:27 AM   #7
AdRiX
Human being with feelings
 
Join Date: Oct 2016
Location: Sardinia, Italy
Posts: 13
Default

The blend "policy" (of the media items) did not change much the behavior (everything there remained dark) so to avoid going crazy I have restarted from the default 5 theme plus a custom color "palette" and some rtconfig.txt hacking (only for the VU level labels), now the settings are working reasonably.

Worth to add that I have installed 984 making reaper create a new colorthemes dir, and that I have restarted just copying the color tweaking "theme" I was working on

Sorry if I made you lose some time, thanks anyway White Tie

Now I can ho back to making music :-)

Last edited by AdRiX; 10-20-2019 at 10:36 AM.
AdRiX is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.