Old 08-20-2013, 12:57 PM   #1
ka_fan
Human being with feelings
 
ka_fan's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 19
Default !!! Help: Project different in 4.33 vs 4.402

Dear forum-members.
Do you have any idea what could be causing this trouble? I've opened a project from v4.33 in v4.402 and found a huge difference in playback:
The displayed file is set to play back at a very low playback-rate. In both pictures it sounds like you'd imagine from the picture, the left one being v.4.33 and the right being v4.402. This is the exact same project opened in the two versions. HOW could they -possibly- be different?! I know reaper has got some new timestretch-features, but this shouldn't change how older projects are played, right?
Attached Images
File Type: jpg reapertrouble.jpg (67.7 KB, 67 views)
ka_fan is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2013, 03:11 AM   #2
vala
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 63
Default

project settings sample rate maybe?
vala is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2013, 06:23 AM   #3
ka_fan
Human being with feelings
 
ka_fan's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 19
Default apparently not

No, changing it does nothing. It's so strange, its the exact same projectfile opened in two different versions of the program. its sad, i wanna use the new version!
ka_fan is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2013, 06:43 AM   #4
DarkStar
Human being with feelings
 
DarkStar's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Surrey, UK
Posts: 16,753
Default

Project timebase?

Perhaps you could compress a simple problem project file (with part of that audio sample and your 2 reaper.ini files) into a ZIP file and post it here as an attachment so we can have a look at it and see what's (not) happening?
__________________
DarkStar ... interesting, if true. Inspired by ...
DarkStar is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2013, 03:00 PM   #5
ka_fan
Human being with feelings
 
ka_fan's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 19
Default here

ok, so I took the original problem project and removed all sounds except that one.
https://www.dropbox.com/sh/kc2yu09s3sms01g/lJMBH8kjvB
ka_fan is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2013, 03:04 PM   #6
ka_fan
Human being with feelings
 
ka_fan's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 19
Default bug?

bump.
could this "reading the same project file differently in different versions" be reason enough for a bug report?
ka_fan is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.