Old 01-10-2019, 08:27 AM   #1
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4,461
Default v5.965+dev0110 - January 10 2019

v5.965+dev0110 - January 10 2019
  • + API: fixed MIDIEditor_GetSetting_int [t=212449]
  • + Control Surfaces: add action to reset MIDI control surface devices
  • + macOS: switch to newer development toolchain for release (improves video playback on large monitors and fixes AUv3 issues on 10.14)
  • # Linux: fix armv7l/aarch64 JSFX/rescript issues
  • # Linux: fix localization of main menu [p=2066516]
    # Remove old stale cc14 branch (will revisit NPRN later)
Changelog - Pre-Releases

Generated by X-Raym's REAPER ChangeLog to BBCode
__________________
Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
Make a thread "F%#! you Reaper! I quit!" to get more views and feedback since these kind of threads get much more traction
SoundCloudFR: True Non-destructive GLUEAll the REAPER names
vitalker is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2019, 10:09 AM   #2
musicbynumbers
Human being with feelings
 
musicbynumbers's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: brighton, uk
Posts: 12,589
Default

+ Control Surfaces: add action to reset MIDI control surface devices

Thanks Devs!
__________________
subproject FRs click here
note: don't search for my pseudonym on the web. The "musicbynumbers" you find is not me or the name I use for my own music.
musicbynumbers is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2019, 11:08 AM   #3
daxliniere
Human being with feelings
 
daxliniere's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: London, UK
Posts: 1,858
Default Unwanted mouse movements

Hey guys,
Something happened between dev1205 and dev0105. If I have a track selected, hold CTRL and click on another track, something weird happens and the tracks get re-arranged. (trk1 selected, hold control and select trk 3 = trk 1 & 2 are swapped so 1 and 3 are now next to each other, as if I had selected those 2 tracks and attempted to move them to further down the track count.)

At first I thought I was moving the mouse slightly, but I have confirmed it is definitely not that.

And just now I found that MCP started scrolling when I attempted to re-order a plugin on the master track (I definitely did not move the mouse cursor outside the bounds of the master track, which you would normally expect to happen.)
__________________
Dax Liniere
London's newest premium studio complex! (Facebook)
[i7-4790K, 12Gb RAM, Win8.1x64, NVidia 9600, UAD2-OCTO, FireFaceUFX, REAPER x64]
daxliniere is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2019, 11:56 AM   #4
Edgemeal
Human being with feelings
 
Edgemeal's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: ASU`ogacihC
Posts: 1,052
Default

Quote:
Originally Posted by daxliniere View Post
If I have a track selected, hold CTRL and click on another track, something weird happens and the tracks get re-arranged.
Confirmed, tried 1231 and 0110, they both swapped tracks around on me.
Win7-x64
Edgemeal is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2019, 11:59 AM   #5
schwa
Administrator
 
schwa's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: NY
Posts: 9,839
Default

Confirmed, thanks.
schwa is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2019, 01:39 PM   #6
Nogla
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2018
Location: Kaliningrad
Posts: 6
Default

+ Control Surfaces: add action to reset MIDI control surface devices

This is awesome! Is there any chance to make that action perform each time a new midi device is connected to the host?
Nogla is online now   Reply With Quote
Old 01-12-2019, 11:56 AM   #7
juliansader
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,358
Default

Quote:
Originally Posted by vitalker View Post
+ API: fixed MIDIEditor_GetSetting_int [t=212449]
The Sysex lane now returns 0x206, which is correct.

However, the Notation lane now returns 0x208, which clashes with the Media Item lane.
juliansader is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2019, 12:31 PM   #8
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 8,457
Default

Quote:
Originally Posted by juliansader View Post
The Sysex lane now returns 0x206, which is correct.

However, the Notation lane now returns 0x208, which clashes with the Media Item lane.
Could you elaborate what you mean by 'clashes with the Media Item lane'?
I've searched through the auto generated ReaScript doc (done with latest dev version) and the only place I see 0x208 listed is for MIDIEditor_GetSetting_int / 0x208=notation events.

(Asking because I just recently added support for the Notation events lane in BR_GetMouseCursorContext_MIDI(), also returning 0x208 currently.)
nofish is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2019, 01:02 PM   #9
juliansader
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,358
Default

Quote:
Originally Posted by nofish View Post
Could you elaborate what you mean by 'clashes with the Media Item lane'?
I've searched through the auto generated ReaScript doc (done with latest dev version) and the only place I see 0x208 listed is for MIDIEditor_GetSetting_int / 0x208=notation events.
The Media Item lane is not mentioned in the API help, but it also returns 0x208.

EDIT: Oops, the Media Item lane does not return any value. The returned value is whatever lane was clicked before the Media Item lane.


Quote:
Originally Posted by nofish View Post
(Asking because I just recently added support for the Notation events lane in BR_GetMouseCursorContext_MIDI(), also returning 0x208 currently.)
Thanks for doing this! Do you perhaps know if a new version of SWS will be released?

Last edited by juliansader; 01-24-2019 at 11:07 AM.
juliansader is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2019, 02:50 PM   #10
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 8,457
Default

Quote:
Originally Posted by juliansader View Post
The Media Item lane is not mentioned in the API help, but it also returns 0x208.
Wasn't aware of this, thanks.
Then I'll see what the Reaper devs do with your report and update my pull request accordingly if necessary.

Quote:
Thanks for doing this! Do you perhaps know if a new version of SWS will be released?
Thank you for the hint.
I do hope it will happen 'at some point' of course, but I don't have any specific info currently unfortunately.
nofish is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.