Old 02-19-2019, 09:23 AM   #1
New Dude
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2019
Location: United States
Posts: 6
Default CONFUSED!!

Hello folks!! I am fairly new to Reaper and i am hoping to get some help. When I record audio i get a waveform and a blank black space below it. I never see that on any of the tutorials and it's annoying to me. Any answers to why that is? It's not like that with Midi tracks though. Tried all kinds of stuff in preferences but it still remains. Could it be what they call lanes? Help me PLEASE!!
New Dude is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2019, 09:30 AM   #2
Fergler
Human being with feelings
 
Fergler's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 3,837
Default

I think it is a track take

https://i.imgur.com/d4YVR6f.png

Like that?

Pictures, please
__________________
Check out my hip-hop, funk-rock band Theatre Crisp
Fergler is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2019, 09:45 AM   #3
New Dude
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2019
Location: United States
Posts: 6
Default

I will check out the Band! My kind of music!
New Dude is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2019, 10:01 AM   #4
New Dude
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2019
Location: United States
Posts: 6
Default

Quote:
Originally Posted by Fergler View Post
I think it is a track take

https://i.imgur.com/d4YVR6f.png

Like that?

Pictures, please
Yes it is like that BUT the bottom half is colored. Can I record and just have only the top(actual audio)?
That colored bottom part is annoying. Gonna learn how to post pictures here soon.
New Dude is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2019, 10:20 AM   #5
New Dude
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2019
Location: United States
Posts: 6
Default

Fergler
Human being with feelings
That song is NICE!!! What instrument are you playing?
New Dude is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2019, 10:44 AM   #6
New Dude
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2019
Location: United States
Posts: 6
Default CONFUSED!!

Hello folks!! I am fairly new to Reaper and i am hoping to get some help. When I record audio i get a waveform and a blank black space below it. I never see that on any of the tutorials and it's annoying to me. Any answers to why that is? It's not like that with Midi tracks though. Tried all kinds of stuff in preferences but it still remains. Could it be what they call lanes? Help me PLEASE!!
New Dude is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2019, 10:49 AM   #7
enroe
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 232
Default

You very urgently need to look
here!
__________________
free mp3s + info: andy-enroe.de songs and weird stuff: enroe.de
enroe is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2019, 12:41 PM   #8
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,403
Default

Quote:
Originally Posted by New Dude View Post
Hello folks!! I am fairly new to Reaper and i am hoping to get some help. When I record audio i get a waveform and a blank black space below it. I never see that on any of the tutorials and it's annoying to me. Any answers to why that is? It's not like that with Midi tracks though. Tried all kinds of stuff in preferences but it still remains. Could it be what they call lanes? Help me PLEASE!!
Hello and welcome to the Reaper Forums!

General info about Takes can be found, for instance, here: https://www.reaper.fm/videos.php#ilX2FOyu_Ts



Just as a general side note: it's not really necessary to start two threads about the same topic. In addition, a more descriptive title (which can be edited in the first post of the thread) would make it also easier for other Reaper users to see this thread (otherwise it might get overlooked)
__________________
ReaLauncher
solger is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2019, 12:46 PM   #9
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,403
Default

Thread continues here: https://forum.cockos.com/showthread.php?t=217422

EDIT: This link is now obsolete since both threads have been merged into this thread by a mod.
__________________
ReaLauncher

Last edited by solger; 02-20-2019 at 10:39 AM.
solger is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2019, 12:53 PM   #10
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 22,551
Default

No, a mod should just merge both threads. There's, ahem, too much confusion going on.
EvilDragon is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2019, 01:06 PM   #11
solger
Human being with feelings
 
solger's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,403
Default

Quote:
Originally Posted by EvilDragon View Post
No, a mod should just merge both threads. There's, ahem, too much confusion going on.
Yeah, a merge would indeed be better
__________________
ReaLauncher
solger is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2019, 06:51 PM   #12
New Dude
Human being with feelings
 
Join Date: Feb 2019
Location: United States
Posts: 6
Default

Thanks everybody! I found out i had the show spectral peaks on,thanks again though much appreciated!!
New Dude is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.