Old 02-08-2018, 07:28 PM   #1
minotaur
Human being with feelings
 
minotaur's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Location: Strasbourg, France
Posts: 28
Default Aupreset export issue after the first instance

Hey there lovely people of the Reaper OSX forum,

I'm tearing my rare hair out, that's how frustrated I got, so I turn towards you people, please help me

For some reason when I want to export the first .aupreset for whichever AUi plugin, it works. However, any time after that I get an error saying

Can't create the path:
/Users/minotaur/Library/Audio/Presets/Naughty Seal Audio/Perfect Drums

In this instance it's with Perfect drums. This stands for any filename I choose as long as the directory exists (and it does of course). However, I delete this folder and the preset in it, then I can export again ONE time. If I decide to just move the aupreset I first created, it'll still show up in my list of presets, however I still get the same error message, and can't save.
Permissions should be right: I granted read&write to my username in this folder (and all subsequent folders).

What am I missing? Why does it want to create a folder again, when it's there already?

(I wanna use this method cause Perfect Drums' preset saving functionality SUCKS and it doesn't save jackshit, not my internal routing, not my samples, I guess it's still buggy. Anyway I want to have the same routing across multiple computers that have the same Reaper setup, and I noticed that saving as an aupreset saves everything exactly I need... only that I can have 1 file saved once in a lifetime, currently at least. Is this a Reaper bug? Or an OSX issue?)

Latest High Sierra, I tried both the latest 5.71pre20 release, but it's the same result with the stable 5.70, both on my i7 mid-2015 15" MBP and i5 mid-2012 13" MBP.

Any help is very much appreciated, thank you in advance!
minotaur is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2018, 01:58 AM   #2
Aymara
Human being with feelings
 
Aymara's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Ruhr Area, Germany
Posts: 776
Default

To me this sounds like a bug in Perfect Drums.

Check the access rights to the folder again ... I compared with my Native Instruments stuff and there my user account has read/write and the groups Staff and Everyone have read access rights.

Check, if it helps if you add those two groups with read access.

If it doesn't I would contact support of PD.

PS: I would also test, if it works when using PD VST instead of AU.
__________________
Greetings from Germany

Chris

Last edited by Aymara; 02-09-2018 at 02:05 AM.
Aymara is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2018, 11:22 PM   #3
minotaur
Human being with feelings
 
minotaur's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Location: Strasbourg, France
Posts: 28
Default

Quote:
Originally Posted by Aymara View Post
To me this sounds like a bug in Perfect Drums.
Unfortunately all AUi does the same when I want to create a new aupreset file.
Not to say that Perfect Drums is bug-free, far from that, but I think this is an issue created by Reaper when accessing/writing directories or files...

Quote:
Originally Posted by Aymara View Post
Check the access rights to the folder again ... I compared with my Native Instruments stuff and there my user account has read/write and the groups Staff and Everyone have read access rights.
PS: I would also test, if it works when using PD VST instead of AU.
I did, unfortunately it was already like that. But thanks to your idea, I tried doing the same with exporting a VSTpreset file and that actually works, so I think I'm just gonna use that...

We'll see if there's any difference in performance between the two.
Thanks for your comment!

PS you guys think I should report this aupreset file write issue as a bug in Reaper?

Last edited by minotaur; 02-13-2018 at 11:23 PM. Reason: afterthought
minotaur is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2018, 12:39 AM   #4
Aymara
Human being with feelings
 
Aymara's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Ruhr Area, Germany
Posts: 776
Default

Quote:
Originally Posted by minotaur View Post
... I tried doing the same with exporting a VSTpreset file and that actually works, so I think I'm just gonna use that...
I always use VST, if possible and use AU only, if no VST is alternatively available, because AU has no MIDI out, which I sometimes use for routing MIDI to a different instrument track.

This is one reason, why I prefer Reaper over Logic

Quote:
We'll see if there's any difference in performance between the two.
Performance should be identical.

Quote:
[you guys think I should report this aupreset file write issue as a bug in Reaper?
It sounds like it's a Reaper bug, so yes, a bug report makes sense.
__________________
Greetings from Germany

Chris
Aymara is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2018, 05:09 PM   #5
minotaur
Human being with feelings
 
minotaur's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Location: Strasbourg, France
Posts: 28
Default

It seems this got resolved, although I saw no update about it, but with the 5.77 stable release this bug does not occur anymore. Thanks, developers, you're awesome
minotaur is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.