Old 10-17-2018, 02:22 AM   #1
dupont
Human being with feelings
 
dupont's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: France
Posts: 353
Default GUI Laggy on OSX

I noticed a ui refresh issue with the 5.961 pre1 release.
For example the microtonic pluginpads and waveform view are no more animated or sometimes start to animate a few second on late after I hit play.

Was there a change in the release who can explain this issue ?
I also faced a crash to desktop with Spire plugin when browsing presets.
All was fine before this pre and Reaper used to be rock solid ! Something should have been broken.

I tried microtonic with 5.96 and 5.95 Reaper releases.
GUI issue still the same :
GUI starts to animate 20 seconds after I hit Reaper play button and is still animated for several seconds after I hit stop.
Note : this issue happens with VST version, AU version is fine.
Tried VST version in Ableton live and all is fine.

Clean cash and rescan plugin in reaper doesn't help.

Edit : tried with an old version Reaper 5.79, no issue. Bug was introduced between 5.79 and 5.95.

Last edited by dupont; 10-17-2018 at 02:24 AM. Reason: No reply in pre release forum
dupont is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2018, 09:47 PM   #2
ai101
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 14
Default

+1
Have the same problem on Win7.
5.80 everythings fine. Bug starts with 5.90
ai101 is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2018, 09:47 PM   #3
ai101
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 14
Default

5.961 dont fix the bug.
Cockos, will you fix it some time???
ai101 is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2018, 02:21 AM   #4
dupont
Human being with feelings
 
dupont's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: France
Posts: 353
Default

confirm bug still in 5.961.
dupont is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2018, 03:56 AM   #5
dupont
Human being with feelings
 
dupont's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: France
Posts: 353
Default

Justin,

Can you please solve this annoying bug ?

microtonic vsti pluginpads and waveform view are no more animated or sometimes start to animate a few second on late after I hit play.

OSX El Capitan.
dupont is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2018, 02:56 AM   #6
dupont
Human being with feelings
 
dupont's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: France
Posts: 353
Default

Bump.
dupont is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2018, 05:59 AM   #7
mirceablue
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2008
Location: Brasov Romania
Posts: 125
Default

Melodyne ara2 also very laggy. But maybe this is normal considering this is in a working progress.
mirceablue is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2018, 02:05 PM   #8
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 11,522
Default

Can you narrow down the exact version where the behavior changed? Try the versions between 5.79 and 5.95 and see where it changed?
Justin is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2018, 07:37 PM   #9
ai101
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 14
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
Can you narrow down the exact version where the behavior changed?
5.80 everythings fine. Bug starts with 5.90
ai101 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2018, 09:28 PM   #10
JamesPeters
Human being with feelings
 
JamesPeters's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Near a big lake
Posts: 1,816
Default

Quote:
Originally Posted by ai101 View Post
5.80 everythings fine. Bug starts with 5.90
So...Kenny did break it?
__________________
http://petersamplification.com
Core i3-6300 - MSI B150M Mortar w/ Intel HD530 - 8 GB RAM - Asus Xonar DX - MX Linux (MX-17.1_x64) - REAPER for Linux
JamesPeters is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2018, 12:35 PM   #11
HighVoltage
Human being with feelings
 
HighVoltage's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 344
Default

Just noticed this too a few days ago. If Kontakt's GUI is open, everything gets laggy.
I thought it was on my end.
HighVoltage is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.