Prev Previous Post   Next Post Next
Old 12-09-2019, 04:55 PM   #1
quarkburger
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2019
Posts: 3
Default Rearoute recording issues/questions

I have been following Omri Cohen's guide on how to record VCV Rack in Reaper with rearoute here: https://www.youtube.com/watch?v=USdYV0qcBms

I am running Reaper 6.01/x64 on Windows 10.

One minor thing: I couldn't find how you select Input on the track to select ReaRoute 1 + ReaRoute 2 like in the video until I figured out I could switch to the Reaper 5 theme. It would be good though to know how to do this in the Reaper 6 theme.

In VCV Rack, in my Audio-8 module, I selected ASIO and ReaRoute ASIO (x64) and had audio going to channels 1 and 2.

In Reaper I added a track, set the input to Input Stereo: ReaRoute 1 and ReaRoute 2, and pressed Record Arm/Disarm

The sound level bars in this track indicated that sound was playing through this track, I can hear it with the monitor on, but no audio was being recorded.

What am I missing?

For recording, does it matter what my Audio device settings are? The video said nothing about audio settings in Reaper.
My Audio system is WASAPI
Mode: Shared mode
Input device: Microphone Array (Realtek(R) Audio)
Output device: Speakers (Realtek(R) Audio)
Input channels: 2
Output channels: 2
Block size: 512

I tried changing the Audio system to ASIO, and my ASIO Driver to: Realtek ASIO
it gave me an error popup: Error opening devices
There was an error opening the audio hardware:
Error initializing ASIO buffers

Thanks for any help you can provide
quarkburger is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.