Prev Previous Post   Next Post Next
Old 10-10-2017, 01:48 PM   #1
explodingPSYCH
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 99
Default Render Length (bug or user error?) (NO BUG)

I'm trying to render seamless loops and I'm running into a lot of issues after I've confirmed the loop on playback in Reaper.

Initially it had to do with some plugins I hadn't printed, but now I'm finding issues with the length of the rendered wav being varied.

I've been able to modify the length it renders (either slightly longer or shorter than the what the region is dictating) via the following:

-deactivating all plugins on master track (seems to increase the length from shorter than the region to longer than the region)

-offline verses online seems to go from slightly longer to a little bit longer than region length

-requesting a sample rate and block size seems to have varied it slightly as well, though I'm less sure about this.

-Extreme HQ resampling from 48k to 44.1k also seems to vary the length.

I have yet to get the correct length from region rendering in this file, though my other files seem to work fine.

Could I be doing something wrong? To test I am taking the rendered wav and putting them in a new file with the same BPM and dropping them in and checking the grid.

The attached picture is maximum zoom, so we are dealing with very low amounts of time. Maybe a sample or two. But it matters as I am trying to get seamless loops.
Attached Images
File Type: png render lengths.png (4.9 KB, 37 views)

Last edited by explodingPSYCH; 10-10-2017 at 02:46 PM.
explodingPSYCH is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.