Old 10-22-2019, 01:43 AM   #1
o_e
Human being with feelings
 
Join Date: May 2016
Posts: 373
Default close Grid settings action?

Hi,

I'am using 'Options: Show snap/grid settings' to open the grid settings but then have to use the mouse to close the window again. Is it possible to close or toggle the window via action (shortcut)?

Thanks!
o_e is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2019, 07:05 AM   #2
xpander
Human being with feelings
 
xpander's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Terra incognita
Posts: 5,031
Default

At least these two;

SWS/S&M: Focus main window (close others)
SWS/S&M: Focus main window (only valid within custom actions)
xpander is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2019, 07:39 AM   #3
Edgemeal
Human being with feelings
 
Edgemeal's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: ASU`ogacihC
Posts: 1,532
Default

Could make a script using js_ReaScriptAPI extension.
Posted on ReaPack, "Toggle snap grid settings".

Last edited by Edgemeal; 10-22-2019 at 02:18 PM. Reason: Moved file to ReaPack
Edgemeal is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2019, 01:43 PM   #4
o_e
Human being with feelings
 
Join Date: May 2016
Posts: 373
Default

Quote:
Originally Posted by Edgemeal View Post
Could make a script using js_ReaScriptAPI extension.
That is exactly what I was looking for!
Thanks a lot!

One small thing: Now I have to unfocus the window where I set the grid by clicking return before I can close the grid settings (otherwise it will change the grid value into an @ instead of closing the whole window), is it possible to integrate this additional step in the script (to unfocus the marked window before giving the close command)?


Last edited by o_e; 10-22-2019 at 02:01 PM.
o_e is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2019, 02:06 PM   #5
Edgemeal
Human being with feelings
 
Edgemeal's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: ASU`ogacihC
Posts: 1,532
Default

Quote:
Originally Posted by o_e View Post
That is exactly what I was looking for!
Thanks a lot!

One small thing: Now I have to unfocus the window where I set the grid by clicking return before I can close the grid settings (otherwise it will change the grid value into an @ instead of closing the whole window), is it possible to integrate this additional step in the script (to unfocus the marked window before giving the close command)?
I think the only way around that is to set the shortcut Scope to "Global + Text fields" in the Edit shortcut window. Also you can close that window using the Esc key.
Edgemeal is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2019, 02:19 PM   #6
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 3,054
Default

Just out of interest, why don't you put buttons for the grid in a docker?
1/1, 1/2, 1/4, etc...
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2019, 03:56 AM   #7
o_e
Human being with feelings
 
Join Date: May 2016
Posts: 373
Default

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
Just out of interest, why don't you put buttons for the grid in a docker?
1/1, 1/2, 1/4, etc...
That is the strength of Reaper that everyone can built its own workflow, isn't it :-)
o_e is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2019, 01:26 PM   #8
RobU
Human being with feelings
 
RobU's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: R'lyeh
Posts: 812
Default

If the window is focused, doesn't <esc> close it ?
__________________
Hard work never killed anybody, but why take a chance?
~Edgar Bergen
RobU is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2019, 02:03 PM   #9
o_e
Human being with feelings
 
Join Date: May 2016
Posts: 373
Default

Quote:
Originally Posted by RobU View Post
If the window is focused, doesn't <esc> close it ?
I have the esc key assigned to toggle fullscreen.

But the script of edgemeal and setting the shortcut scope to "Global + Text fields" is working perfect!

Thanks again!
o_e is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2019, 02:04 PM   #10
poetnprophet
Human being with feelings
 
poetnprophet's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 1,055
Default

That, and you can also click anywhere else in reaper and those windows close
__________________
https://www.kdubbproductions.com/
https://www.youtube.com/channel/UCpC...2dGA3qUWBKrXQQ
i7 8700k,4.9Ghz,Win10,Reaper 5,Motu 828es,MJE Hulk 990,GAP Pre73/EQ81
poetnprophet is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2019, 02:14 PM   #11
Edgemeal
Human being with feelings
 
Edgemeal's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: ASU`ogacihC
Posts: 1,532
Default

Not if you have option "Allow snap grid/track envelope/routing windows to stay open" enabled in advanced UI settings.
Edgemeal is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.