Old 06-06-2023, 06:33 AM   #3201
Raaphorst
Human being with feelings
 
Raaphorst's Avatar
 
Join Date: Sep 2021
Location: The Hague, the Netherlands
Posts: 153
Default

How can I report a bug?

When you use a Channel Mode (properties of the Item), for example by turning a stereo item into mono, when Normalizing the item with the Action Reset Volume And Normalize to -23 LUFS, it sets the Channel Mode back to Normal. So it resets itself. Where can I report this?
__________________
Greetings,

Marco Raaphorst
Raaphorst is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2023, 06:49 AM   #3202
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 12,151
Default

Quote:
Originally Posted by Raaphorst View Post
How can I report a bug?

When you use a Channel Mode (properties of the Item), for example by turning a stereo item into mono, when Normalizing the item with the Action Reset Volume And Normalize to -23 LUFS, it sets the Channel Mode back to Normal. So it resets itself. Where can I report this?
SWS related issues/bugs should be reported on the SWS issue tracker.
nofish is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2023, 05:54 PM   #3203
ARkaine2
Human being with feelings
 
ARkaine2's Avatar
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 62
Default

Can I post a FR?
It would be nice to make possible "sort" (by user, manualy), re-order, or in some way change ID of Cycle Actions.
Because sometimes it becomes annoying.
Attached Images
File Type: png dwqdadwadwad.png (32.3 KB, 193 views)
ARkaine2 is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2023, 07:37 AM   #3204
Buy One
Human being with feelings
 
Buy One's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 1,174
Default

They can be re-numbered-cum-re-ordered manually in the S&M_Cyclactions.ini even though it is explicitly advised against in the code. But if you know what you're doing and have a backup copy of the file nothing awful will happen.

What should be taken into account though is that after re-numbering, custom actions using cycle actions whose number was changed will stop working correctly because they will end up pointing at different cycle actions
Buy One is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2023, 10:29 PM   #3205
ARkaine2
Human being with feelings
 
ARkaine2's Avatar
 
Join Date: Feb 2020
Posts: 62
Default

I didn't use cycle actions which use another cycle actions yet, but after changing order of cycle actions (in S&M_Cyclactions.ini) also shortcuts became wrong, and I'm not sure about custom actions (which use cycle actions).
ARkaine2 is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2023, 11:49 PM   #3206
Buy One
Human being with feelings
 
Buy One's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 1,174
Default

Oh yeah, didn't consider shortcuts, they're associated with a cycle action number included in their command IDs. So another thing to be aware of.

Custom actions using cycle actions can be looked up and updated in reaper-kb.ini, again not before having made a backup copy of the file.
Buy One is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2023, 06:09 PM   #3207
vsthem
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 685
Default

Has anyone else had their track templates inside Resources disappear? As far I can tell, nothing changed on my end. Templates didn't move. I wasn't tweaking anything with SWS.

I added a few of my most used ones back in quickly. A couple days later, they're gone again.

I haven't gone through reproducing it, but I thought I'd check here and see if it was either a known issue with a solution, or a known issue that doesn't have a solution before following through with a bug report.

Thanks all

(my FX Chains and Projects are still listed and working)
vsthem is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2023, 07:46 AM   #3208
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 12,151
Default

Quote:
Originally Posted by vsthem View Post
Has anyone else had their track templates inside Resources disappear? As far I can tell, nothing changed on my end. Templates didn't move. I wasn't tweaking anything with SWS.

I added a few of my most used ones back in quickly. A couple days later, they're gone again.

I haven't gone through reproducing it, but I thought I'd check here and see if it was either a known issue with a solution, or a known issue that doesn't have a solution before following through with a bug report.

Thanks all

(my FX Chains and Projects are still listed and working)
Which Reaper-/SWS-version/OS?

Not sure if related but from Reaper v6.76 until Reaper v6.78 there was an issue that could cause data loss in SWS (https://github.com/reaper-oss/sws/issues/1743).
Should be fixed in Reaper v6.79+.
nofish is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2023, 08:44 AM   #3209
vsthem
Human being with feelings
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 685
Default

Quote:
Originally Posted by nofish View Post
Which Reaper-/SWS-version/OS?

Not sure if related but from Reaper v6.76 until Reaper v6.78 there was an issue that could cause data loss in SWS (https://github.com/reaper-oss/sws/issues/1743).
Should be fixed in Reaper v6.79+.
I am a version behind! I'll update and assume that the problem will be fixed moving forward. Thanks!!!!
vsthem is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2023, 08:57 AM   #3210
srdmusic
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 882
Default This action crashes Reaper on Windows 11

Xenakios/SWS: Rename takes and source files... (no undo)

I can't seem to get this action to work without crashing Reaper. The files rename in explorer properly but the Reaper crashes immedialtly after without saving the change. So the next time Reaper opens it's now has miss matched item/ file names.

Any idea why how to fix this?
srdmusic is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2023, 09:20 AM   #3211
nofish
Human being with feelings
 
nofish's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: home is where the heart is
Posts: 12,151
Default

Quote:
Originally Posted by srdmusic View Post
Xenakios/SWS: Rename takes and source files... (no undo)

I can't seem to get this action to work without crashing Reaper. The files rename in explorer properly but the Reaper crashes immedialtly after without saving the change. So the next time Reaper opens it's now has miss matched item/ file names.

Any idea why how to fix this?
Which Reaper version/SWS version/file type?
nofish is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2023, 10:50 AM   #3212
srdmusic
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 882
Default

Quote:
Originally Posted by nofish View Post
Which Reaper version/SWS version/file type?
REAPER: 6.50-7.0pre25. I believe the issue started back as far as v6.5

OS: Windows 11 22H2

SWS version 2.13.2.0

FILE TYPE: WAV

Thanks for the quick reply.
srdmusic is offline   Reply With Quote
Old 09-27-2023, 11:10 AM   #3213
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 5,078
Default

Please post the crash report as seen in Windows Event Viewer. https://forum.cockos.com/showthread.php?t=36653
cfillion is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2023, 08:26 PM   #3214
fourdogslong
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2023
Posts: 570
Default

I'm new to reaper and I'm trying to create a shortcut to toggle between 3 states using dummy toggles.
I hope this is the right place to ask.

I'm using the Cycle Actions script (I believe this is the proper tool) and I'm trying to create an action that would toggle between, selected folder is uncollapsed, selected folder is small and selected folder is collapsed, and then the reverse order.

I'm new to all this and I messed with this all night and I can't make it work, not even sure this is doable so I thought I'd ask here.
Is this doable?

I have a feeling it is and probably super easy to setup when you know what you're doing but my Reaper skills are pretty limited at the moment.
Thanks in advance.
fourdogslong is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2023, 04:41 AM   #3215
konhaz
Human being with feelings
 
Join Date: Jun 2023
Posts: 1
Default Sync Loss in Region Playlist

Hi Guys! First of all I love Reaper and the SWS Extension... I was searching for years to finally find an extension that does exactly what I want. However I have a problem that I just Can't seem to find the answer to myself... This is my first forum post, so I'm sorry if the question is in the wrong thread.

Here is what I'm havinbg trouble with:

I created around 40 regions. Each one is just one bar of click source. Each region has a tempo marker at the beginning. I created three region setlists containing the clicktracks to each individual song in the set. Then I set "infinite loop" for the regions. I use it live and in the rehearsal room to have a clicktrack and setlist in one thing. Sometimes (like every 40s of playback) the clicksound goes away and than starts again. Luckily in time... The error message that pops up says "Sync Loss". I attached a picture of the issue.

I use a Behringer UMC1820 which is connected via usb to the laptop that is running reaper. The drivers are all installed and up to date.

Interestingly when I run the project on my pc, the sync loss does not happen...

Maybe someone has had the same issue and knows how to fix it!

Many greetings
Attached Images
File Type: jpg Sync_Loss_Region_Playlist.jpg (176.3 KB, 130 views)
konhaz is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2023, 12:39 PM   #3216
alphoc
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 398
Default

Yes the sws stuff can do a lot of things but I still don't like it at all, I'm waiting for Reaper to get rid of it and do better, maybe in the future.
alphoc is online now   Reply With Quote
Old 10-03-2023, 12:45 PM   #3217
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Black Forest
Posts: 5,086
Default

REAPER does not need to get rid of it. SWS is optional.
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub
If you like or use my scripts, please support the Ukraine: Ukraine Crisis Relief Fund | DirectRelief | Save The Children | Razom
_Stevie_ is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2023, 03:50 PM   #3218
srdmusic
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 882
Default

Quote:
Originally Posted by cfillion View Post
Please post the crash report as seen in Windows Event Viewer. https://forum.cockos.com/showthread.php?t=36653
Hi, thanks for the help!

Here's a link to the DMP file:
https://www.dropbox.com/sh/iwilyqn9h..._2lUqss4a?dl=0

We figured out that the stable SWS version from 2021, the v2.12.1, works fine, but not the pre-release version v2.13.2.0

I'm also attaching the crash on Event Viewer.

Best,


Steve
Attached Images
File Type: jpg SWS crash Event viewer.jpg (86.5 KB, 115 views)
srdmusic is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2023, 03:55 PM   #3219
srdmusic
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 882
Default

Quote:
Originally Posted by nofish View Post
Which Reaper version/SWS version/file type?
Hi, thanks for the help.

I'm running Reaper v7.0pre25.

The SWS version that I'm working on is the pre-release version v2.13.2.0. It works on the stable SWS version from 2021 (v2.12.1) but not this pre-release.

Here's a link to the DMP file:
https://www.dropbox.com/sh/iwilyqn9h..._2lUqss4a?dl=0
srdmusic is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2023, 04:11 PM   #3220
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 5,078
Default

Thanks, turns out it's a bug I've already fixed for the next version. The crash is triggered by the presence of LTC items (maybe others kinds too, if they don't have a filename).

EDIT: I've triggered a rebuild, in about an hour the AppVeyor bot will post a new comment on that page with fixed binaries you can try, to confirm.
cfillion is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2023, 05:02 PM   #3221
srdmusic
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 882
Default

Quote:
Originally Posted by cfillion View Post
Thanks, turns out it's a bug I've already fixed for the next version. The crash is triggered by the presence of LTC items (maybe others kinds too, if they don't have a filename).

EDIT: I've triggered a rebuild, in about an hour the AppVeyor bot will post a new comment on that page with fixed binaries you can try, to confirm.
Fantastic! You're a saint! I'll donwnload as soon as you post the rebuild.
srdmusic is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2023, 10:01 AM   #3222
srdmusic
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 882
Default

Quote:
Originally Posted by cfillion View Post
Thanks, turns out it's a bug I've already fixed for the next version. The crash is triggered by the presence of LTC items (maybe others kinds too, if they don't have a filename).

EDIT: I've triggered a rebuild, in about an hour the AppVeyor bot will post a new comment on that page with fixed binaries you can try, to confirm.
Thank you, I installed the SWS extention from your link and it worked.

You're the best
srdmusic is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2023, 06:37 AM   #3223
KuulArt
Human being with feelings
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 82
Default SWS extensions lost after 7.0 update

SOLVED
It turns out I downloaded the intel executable and not the native one. Stupid me!



Im experienceing an issue where the SWS extensions do not load after updating to 7.0 version. I have tried both the latest beta which I was using before and also the latest stable version. I think there is a problem with initialization as I do not see the .dynlib name flashing on the initialization. Does anyone have any ideas on how I could debug this? I really need my auto-coloring back!

I have tried doing a clean portable installation with the latest beta and that did not work as well. It seems that SWS is not working under Sonoma MacOS and Reaper 7.0. Any ideas?

Last edited by KuulArt; 10-17-2023 at 07:10 AM.
KuulArt is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2023, 11:03 AM   #3224
maralatho
Human being with feelings
 
maralatho's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Santa Barbara
Posts: 320
Default

I'm finding SWS's auto-coloring feature to be flaky under Reaper 7. It kind of works, but if I try to swap in different color sets, they don't get loaded unless I reinstall SWS each time.

Quote:
Originally Posted by KuulArt View Post
SOLVED
It turns out I downloaded the intel executable and not the native one. Stupid me!

Im experienceing an issue where the SWS extensions do not load after updating to 7.0 version. I have tried both the latest beta which I was using before and also the latest stable version. I think there is a problem with initialization as I do not see the .dynlib name flashing on the initialization. Does anyone have any ideas on how I could debug this? I really need my auto-coloring back!

I have tried doing a clean portable installation with the latest beta and that did not work as well. It seems that SWS is not working under Sonoma MacOS and Reaper 7.0. Any ideas?
maralatho is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2023, 07:29 AM   #3225
Uchmania
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2020
Posts: 27
Default Paste Track Template Items to Selected Tracks is not working

The Paste Track Template Items to Selected Tracks is not working in reaper 7. When command is run, nothing happens.

has anyone else had this issue.
Uchmania is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2023, 05:38 PM   #3226
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 5,078
Default

Quote:
Originally Posted by Uchmania View Post
The Paste Track Template Items to Selected Tracks is not working in reaper 7. When command is run, nothing happens.
Works here. Was "Include track items in template" checked when the template was saved?
cfillion is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2023, 09:45 PM   #3227
Nardberr
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 52
Default Contextual menus

Reaper 7 updated standard toolbars from 16 to 32 but contextual menu only recognizes the original 16.
I’m not sure if this applies to the midi toolbars that were updated from 8 to 16.
Nardberr is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2023, 09:56 PM   #3228
Pink Wool
Human being with feelings
 
Pink Wool's Avatar
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 1,632
Default

Again asking if it would be possible to let users change the red record ruler color?
__________________
Live simply so that others can simply live
Pink Wool is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2023, 09:17 AM   #3229
LePixaliz
Human being with feelings
 
LePixaliz's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 70
Default

Bug report : in Reaper 7, when there is some visual track spacers, all the actions that use the mouse position are offset like there is no track spacer.
LePixaliz is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2023, 10:07 AM   #3230
EpicSounds
Human being with feelings
 
EpicSounds's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 7,631
Default

Quote:
Originally Posted by LePixaliz View Post
Bug report : in Reaper 7, when there is some visual track spacers, all the actions that use the mouse position are offset like there is no track spacer.
Reported a few times, I think they've fixed it as well.

https://github.com/reaper-oss/sws/issues/1761
__________________
REAPER Video Tutorials, Tips & Tricks and more at The REAPER Blog
EpicSounds is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2023, 01:56 PM   #3231
LePixaliz
Human being with feelings
 
LePixaliz's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 70
Default

Quote:
Originally Posted by EpicSounds View Post
Reported a few times, I think they've fixed it as well.

https://github.com/reaper-oss/sws/issues/1761
Oh that's nice thanks !
Do you know if there is a way to download it with the fix ? Or do we have to wait for them to make a release ?
I don't really know how that works and it seems that the version on the sws's website is really outdated.
LePixaliz is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2023, 01:20 AM   #3232
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 5,078
Default

Quote:
Originally Posted by LePixaliz View Post
Oh that's nice thanks !
Do you know if there is a way to download it with the fix ? Or do we have to wait for them to make a release ?
There are builds that can be used to test before release here: https://github.com/reaper-oss/sws/pu...ent-1782573658.


Quote:
Originally Posted by LePixaliz View Post
I don't really know how that works and it seems that the version on the sws's website is really outdated.
It is. The latest SWS version is here: https://www.sws-extension.org/download/pre-release/.
cfillion is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2023, 02:50 AM   #3233
LePixaliz
Human being with feelings
 
LePixaliz's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 70
Default

Quote:
Originally Posted by cfillion View Post
There are builds that can be used to test before release here: https://github.com/reaper-oss/sws/pu...ent-1782573658.
Thanks a lot !
I'll test it !
LePixaliz is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2023, 03:30 AM   #3234
Kolja
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2021
Posts: 4
Default Regions made of specific markers

Hi there,

is there a possibility to make regions from specific markers? I’ll give you example:

I have an audio book with many markers. Some of them marks starts and ends of chpaters (M1 and M10 for example), some of them marks mistakes etc. (M2-M9 for example). I want to make region between M1 and M10 but still want to maintain M2-M9. I know I could do this with time selection but Im searching for a way how to do that in region marker manager or something like that (just easier way). I thaught to myself that answer could be somewhere in SWS extension. Could you help me?

Thank you very much
Kolja is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2023, 09:00 AM   #3235
unguitar
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 33
Default 7.1: Set Select both time and items when using right click marquee to On

Hi,
I've just installed the extensions and was checking about the prerequisites under Preferences and Settings.
I can't seem to find the option to select both time and items when using right click marquee to On.
Is this option still available on 7.1 following the path: Options>Preferences>Editing Behavior>Mouse?
unguitar is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2023, 09:42 AM   #3236
EpicSounds
Human being with feelings
 
EpicSounds's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 7,631
Default

Quote:
Originally Posted by cfillion View Post
There are builds that can be used to test before release here: https://github.com/reaper-oss/sws/pu...ent-1782573658.
i wasn't sure if this was the last pre-release (January 16) + the mouse action fixes, or it includes other fixes as well.
__________________
REAPER Video Tutorials, Tips & Tricks and more at The REAPER Blog
EpicSounds is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2023, 10:08 AM   #3237
sockmonkey72
Human being with feelings
 
sockmonkey72's Avatar
 
Join Date: Sep 2021
Location: Berlin
Posts: 2,018
Default

Quote:
Originally Posted by EpicSounds View Post
i wasn't sure if this was the last pre-release (January 16) + the mouse action fixes, or it includes other fixes as well.
I just pull-requested this work last week, so it's definitely not in the last pre-release.
__________________
ReaPack Repository: right-click and copy index URL
sockmonkey72 is online now   Reply With Quote
Old 10-30-2023, 10:17 AM   #3238
cfillion
Human being with feelings
 
cfillion's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: Québec, Canada
Posts: 5,078
Default

Quote:
Originally Posted by EpicSounds View Post
i wasn't sure if this was the last pre-release (January 16) + the mouse action fixes, or it includes other fixes as well.
That temporary PR build is just v2.13.2 + sockmonkey72's spacer patch.
cfillion is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2023, 02:32 PM   #3239
unguitar
Human being with feelings
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 33
Default Snapshots don't save item mute

Hi,
am I doing something wrong or snapshots are not saving:
ITEM>ITEM SETTINGS>MUTE?
unguitar is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2023, 01:50 AM   #3240
80icio
Human being with feelings
 
Join Date: Mar 2016
Location: Italy
Posts: 353
Default

just found out that
SWS/AW: Fill gaps between selected items

is broken on fixed item lanes tracks
80icio is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.