Go Back   Cockos Incorporated Forums > REAPER Forums > REAPER Compatibility

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 11-17-2016, 05:51 PM   #1
Human being with feelings
Join Date: Nov 2016
Location: oakland, ca
Posts: 5
Default UAD Apollo ASIO drivers incompatible with Reaper (FIXED)

Hello all. Long time Reaper user, long time Reaper forum lurker, first time poster.

I have been using Reaper with a 1st generation UAD2 Apollo 8 interface for a couple years now. In the latest update to UAD software, my Apollo can now run properly with Thunderbolt in my Windows 10 environment with the new Consol 2.0, which is fantastic and all except for one pretty big issue: The ASIO drivers are not recognized by Reaper.

UA lists this as a known issue in the latest software release notes so I contacted their tech support about the issue and got the following (excerpted) reply:

The issue with the Apollo Thunderbolt ASIO driver and Reaper is that Reaper places a character limit on the names of the ASIO drivers that can be used within the application. Reaper only accepts ASIO drivers that are 32 characters or less, and the name of our Apollo Thunderbolt ASIO driver just barely exceeds that limit.

We do plan on shortening the driver name in a future software release to comply with the character limits in these DAWs, however for the time being there is no known workaround. Note that this issue does not exist in any of our tested DAWs such as Pro Tools, Ableton Live, and Cubase. You may want to check with Cockos to see if they know of any way to bypass Reaper's character limit on driver names.
Is anyone else having this issue? And does anyone have any suggestions on how Reaper can either accomodate a longer ASIO driver name or how one could modify an ASIO driver to be less than 32 characters? UA is great but I imagine this issue isn't super high priority. In the mean time, I can only use Reaper with WDM which is not ideal.

I'd appreciate any insight into fixing this issue. Thanks!
(also, I apologize if this is in the wrong section on the forum. I used my best judgement)
voidWentFlash is offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 07:05 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.