Old 08-08-2018, 06:30 PM   #1
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 872
Default v5.95pre4 - August 9 2018

v5.95pre4 - August 8 2018
  • + API: calling TrackList_AdjustWindows() updates scrollbars/ranges
  • + API: support GetSetMediaTrackInfo*(B_HEIGHTLOCK)
  • + Actions: fix explode multichannel audio when application is inactive [t=209799]
  • + Heal splits: preserve item fade-out shape/curve [t=209846]
  • + MIDI devices: provide separate options to show warnings for non-present MIDI devices vs devices which could not be opened
  • + Notation: support armed toolbar buttons
Changelog - Pre-Releases

Generated by X-Raym's REAPER ChangeLog to BBCode
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is online now   Reply With Quote
Old 08-08-2018, 06:31 PM   #2
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 872
Default

I'm running out of superlatives... Thanks again for all these new features and fixes!
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is online now   Reply With Quote
Old 08-08-2018, 06:40 PM   #3
strachupl
Human being with feelings
 
strachupl's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 253
Default

in pre 3 these new arm actions was not working in sws cycle actions anyone know why and can test it on pre 4
__________________
The truth is not in the middle but exactly where it is.
strachupl is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2018, 07:46 PM   #4
FnA
Human being with feelings
 
FnA's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,041
Default

Quote:
Originally Posted by strachupl View Post
in pre 3 these new arm actions was not working in sws cycle actions anyone know why and can test it on pre 4
Seems to work if putting the "Custom" two part actions in the Cycle action, but makes the warning dialog happen because of unique command IDs.
FnA is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2018, 12:17 AM   #5
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4,020
Default

Quote:
Originally Posted by FnA View Post
Seems to work if putting the "Custom" two part actions in the Cycle action, but makes the warning dialog happen because of unique command IDs.
Could you please give any example, cause I also couldn't make it work?
__________________
Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
Make a thread "F%#! you Reaper! I quit!" to get more views and feedback since these kind of threads get much more traction
SoundCloudFR: "Real" Non-destructive GLUEAll the REAPER names
vitalker is online now   Reply With Quote
Old 08-09-2018, 03:55 AM   #6
FnA
Human being with feelings
 
FnA's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,041
Default

I have to go by memory right now. The action names are probably wrong.

Make two custom actions:
Arm next action
Remove items

Arm next action
Toggle mute of items


In cycle action editor:
Custom action 1
Step
Custom action 2
Step
Disarm action


I only test if it steps through with actions working/mouse cursor change. I did notice with longer three part cycle action that some toolbar buttons don't light up, some do. I don't claim everything works. Just figured it would NOT work if custom actions were not used.

Last edited by FnA; 08-09-2018 at 04:03 AM.
FnA is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2018, 06:46 AM   #7
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4,020
Default

Quote:
Originally Posted by FnA View Post

I only test if it steps through with actions working/mouse cursor change. I did notice with longer three part cycle action that some toolbar buttons don't light up, some do. I don't claim everything works. Just figured it would NOT work if custom actions were not used.
Ok, I've tried with custom actions and it does NOT work here:
Code:
Warning: 'Cycle: arm remove item/toggle mute' (section 'Main') has been registered but it could be improved!
Details: the identifier string '_a722b41c4f7b2a43bc8a9a937d2daa34' cannot be shared with other users
Tip: right-click this command > 'Explode into individual actions'
After exploding custom actions into individual actions it work, but I don't see arm cursor on the screen. By the way, I didn't use toolbar button. Ok, the same is with button.
Haha, strange. Now everything works and the arm cursor is here.

I imagine whether it is hard to implement Cycle actions into native Actions.
Some things like excluding actions/custom actions from undo history, steps, statements like if, while, loops(like type in the number of loop cycles or constant number) would be welcomed. And there will be no need in SWS Cycle actions.
__________________
Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
Make a thread "F%#! you Reaper! I quit!" to get more views and feedback since these kind of threads get much more traction
SoundCloudFR: "Real" Non-destructive GLUEAll the REAPER names
vitalker is online now   Reply With Quote
Old 08-09-2018, 08:14 AM   #8
SoulOne82
Human being with feelings
 
SoulOne82's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Illville - Germany
Posts: 907
Default

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
I'm running out of superlatives
Just ask Steven Slate or Peter from IKM, they might be able to lend you some.
__________________
Wood side panels, custom knobs, parts & upgrades for Maschine and the MPC range | Website | Soundcloud
Quote:
Originally Posted by strunkdts View Post
MIDI will outlive humanity.
SoulOne82 is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2018, 08:40 AM   #9
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 872
Default

Haha or Apple... :P
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is online now   Reply With Quote
Old 08-09-2018, 08:40 AM   #10
matv
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 65
Default

Quote:
Originally Posted by SoulOne82 View Post
Just ask Steven Slate or Peter from IKM, they might be able to lend you some.
That's good! Lol
matv is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2018, 08:45 AM   #11
pcartwright
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 878
Default

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
[*]+ Notation: support armed toolbar buttons
Excellent. Works as expected.
pcartwright is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2018, 09:41 AM   #12
Neutronic
Human being with feelings
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 232
Default

Quote:
+ API: support GetSetMediaTrackInfo*(B_HEIGHTLOCK)
Thank you very much! I've just modified one of my scripts to use the parameter and everything works as expected.
Nearly light years faster than parsing a GetTrackStateChunk result for tracks with some large state chunk FXs.
Neutronic is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2018, 01:35 AM   #13
juliansader
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,938
Default

Yay! Improvements in toolbar arming!

Quote:
Originally Posted by _Stevie_ View Post
[*]+ Notation: support armed toolbar buttons
Please note that armed action also do not work in MIDI editor CC lanes.

Something else that is very important: When a toolbar button is armed, left-clicking should *only* execute the armed function -- not the left-click mouse modifier action. At present, the left-click mouse modifier is also executed, which create all kinds of unwanted side-effects.
juliansader is online now   Reply With Quote
Old 08-10-2018, 02:24 AM   #14
vitalker
Human being with feelings
 
vitalker's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 4,020
Default

Quote:
Originally Posted by juliansader View Post
When a toolbar button is armed, left-clicking should *only* execute the armed function -- not the left-click mouse modifier action.
Yeah, the best option is to block left-click modifier, but keep all the others, e.g. left click + ctrl/shift/alt, left drag + ctrl/shift/alt, right click etc.
__________________
Quote:
Originally Posted by Sexan View Post
Make a thread "F%#! you Reaper! I quit!" to get more views and feedback since these kind of threads get much more traction
SoundCloudFR: "Real" Non-destructive GLUEAll the REAPER names
vitalker is online now   Reply With Quote
Old 08-10-2018, 03:06 AM   #15
_Stevie_
Human being with feelings
 
_Stevie_'s Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 872
Default

yep, agreed, very good points.
__________________
My Reascripts forum thread | My Reascripts on GitHub | Stephan Römer - film composer
If you wish to donate for my scripts: please consider an organization like: animal shelter, doctors without borders, UNICEF, etc...
_Stevie_ is online now   Reply With Quote
Old 08-10-2018, 06:17 AM   #16
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 11,231
Default

Quote:
Originally Posted by juliansader View Post
Yay! Improvements in toolbar arming!



Please note that armed action also do not work in MIDI editor CC lanes.

Something else that is very important: When a toolbar button is armed, left-clicking should *only* execute the armed function -- not the left-click mouse modifier action. At present, the left-click mouse modifier is also executed, which create all kinds of unwanted side-effects.
Edit: nevermind, got it

Last edited by Justin; 08-10-2018 at 06:30 AM.
Justin is online now   Reply With Quote
Old 08-12-2018, 11:21 AM   #17
daxliniere
Human being with feelings
 
daxliniere's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: London, UK
Posts: 1,717
Default

Quote:
+ API: calling TrackList_AdjustWindows() updates scrollbars/ranges
Does this mean we now have a way for projects to open to the exact same viewport/mixer position as when we closed them?
__________________
Dax Liniere
London's newest premium studio complex! (Facebook)
[i7-4790K, 12Gb RAM, Win8.1x64, NVidia 9600, UAD2-OCTO, FireFaceUFX, REAPER x64]
daxliniere is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.