Old 07-19-2021, 04:06 AM   #1
AlB
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2021
Posts: 3
Default 7.1 to Ambisonics?

I am trying to convert a 7.1 mix (interleaved) using the IEM Multiencoder normalisation SN3D 1st Ambisonic order , but for some reason I only get two channels & not 4. Can anyone help work out why? I'm guessing it's a channel input order.

I've got the right no of channels set , it shows 4 outs but I only see 2 signals.

Appreciate any help, I basically need to convert 7.1 to Binaural, I'm using IEM to Ambisonics then using Harpex to convert to Binaural.
AlB is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2021, 11:00 AM   #2
sguyader
Human being with feelings
 
Join Date: Dec 2020
Posts: 62
Default

Can you give us more details on how you set up your session?
For example, do you want first export a FOA ambisonic wav file (4 channels) from Reaper, that you want to convert to binaural afterwise?
Or do you want a binaural (2-channel) file out of Reaper?

I suspect that you render (export) your audio through the master track and that it is set to receive only through channels 1-2, but I may be wrong.
sguyader is online now   Reply With Quote
Old 07-19-2021, 11:38 AM   #3
AlB
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2021
Posts: 3
Default

Thanks for the reply, if I can get the 4 channel Ambisonic file that would be great I can do stereo in or out of reaper but I can't seem to get the IEM to process it properly to 4 tracks

I've checked the inputs using interleaved and split files today, they all come into an empty bus track in Reaper and go to the right outputs, I slot the IEM plugin in set 1st Ambisonic order (4 tracks) order and checking the Encoder plugin I/O is the same. but all I get is two tracks.
AlB is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2021, 11:48 AM   #4
Kewl
Human being with feelings
 
Join Date: Jan 2009
Location: Montreal, Canada
Posts: 84
Default

Could you share the .RPP file (without the audio files)? It looks like a routing problem.
Kewl is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2021, 12:42 PM   #5
AlB
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2021
Posts: 3
Default

Thanks Kewl for the reply ok finally I've sussed it, I put mono versions of the encoder on the surround file sources and that worked fine.

Sorry to waste peoples time.
AlB is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:49 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.