Old 10-14-2009, 02:23 PM   #1
Fabian
Human being with feelings
 
Fabian's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sweden
Posts: 5,453
Default Undo History, cannot remove last state

To me this looks like a bug, but since I'm sure that if it were a bug it would have been caught by someone by now (though I couldn't find anything in the forum), so I label it as a nitpick, for now.

In the Undo History, you cannot "Remove selected states from undo history (warning: cannot undo)" the top undo state.

Do the following:
1. Create a new project.
2. Insert three tracks.
3. Open the undo history.
4. Select the top three states.
5. Right-click and select "Remove selected states..."

It does not remove the selected states. It removes the selected states, bar the top one. Right-click the top state and try to "Remove selected states..." No go. You also cannot remove all undo states, one necessarily remains because of this bug/feature...

Is this really as it should be?
__________________
// MVHMF
I never always did the right thing, but all I did wasn't wrong...
Fabian is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2009, 02:44 PM   #2
EvilDragon
Human being with feelings
 
EvilDragon's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Croatia
Posts: 23,343
Default

Yeah, this annoys me too.

BTW, when are we gonna be able Ctrl+A to select all states, and Shift+A to deselect? When is Del gonna be delete undo steps here?

EvilDragon is online now   Reply With Quote
Old 05-11-2016, 12:37 AM   #3
Dstruct
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 12,296
Default

Confirmed (5.18 x64). Looks like REAPER wants to keept at least one state!?

Last edited by Dstruct; 05-11-2016 at 11:41 PM.
Dstruct is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2019, 01:01 PM   #4
Fabian
Human being with feelings
 
Fabian's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sweden
Posts: 5,453
Default

Ten years later... we are still here.
The topmost undo state cannot be removed, irrespective of whether there are other undo states or not.



As you can see, the second most recent undo state can be removed, but not the most recent.
__________________
// MVHMF
I never always did the right thing, but all I did wasn't wrong...
Fabian is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2019, 09:52 AM   #5
Klangfarben
Human being with feelings
 
Join Date: Jul 2016
Location: Los Angeles, CA
Posts: 684
Default

Yeah, I would actually post this in the bug section. I can't think of any reason why this would be intended behavior.
Klangfarben is online now   Reply With Quote
Old 09-13-2019, 10:30 AM   #6
Fabian
Human being with feelings
 
Fabian's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sweden
Posts: 5,453
Default

Actually, Justin replied on this in the bugs section:
https://forum.cockos.com/showthread.php?t=224903

It is by design.
__________________
// MVHMF
I never always did the right thing, but all I did wasn't wrong...
Fabian is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2019, 08:00 PM   #7
Justin
Administrator
 
Justin's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NYC
Posts: 12,438
Default

The menu item should ideally be grayed out when it does nothing, though.
Justin is online now   Reply With Quote
Old 09-14-2019, 12:49 PM   #8
Fabian
Human being with feelings
 
Fabian's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sweden
Posts: 5,453
Default

Quote:
Originally Posted by Justin View Post
The menu item should ideally be grayed out when it does nothing, though.
Yes!
__________________
// MVHMF
I never always did the right thing, but all I did wasn't wrong...
Fabian is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.